sâmbătă, 18 decembrie 2010

Sfarsitul erei VGA!


Cei doi mari gigantic AMD (www.amd.com) si INTEL (www.intel.com) au anuntat ca s-au pus de accord ca pana in 2013 sa scoata din productie porturile pentru VGA, bazandu-se pe noile versiuni de pe diferitele component si produse. Ei se asteapta ca acestea sa dispara efectiv de pe piata pana in 2015.

Desi cei mai multi dintre noi nu isi mai amintesc cand au folosit ultima oara un port VGA sau au conectat o component / un produs la un calculator / laptop printr-un asemenea port, trebuie spus ca acesta a fost alaturi de noi inca din era jocurilor 640×480 si a aplicatiilor video de atunci.

Mie unu imi pare rau ca cei 2 giganti au hotarat acest lucru deoarece VGA-ul era o alternativa sigura la celelalte porturi video, sic and unul nu mergea, el te scotea din belele. Sa nu uitam insa si faptul ca in cele mai multe tari VGA-ul este principalul port video folosit pentru a conecta un monitor sau un videoproiector, asa ca este posibil ca in anii urmatori INTEL si AMD sa aiba de pierdut de pe urma acestui fapt si sa existe o mare cerere pe piata pentru adaptoare si componente mai vechi cu porturi VGA, iar in final, cine stie poate va reintra in productia de serie.

Totul ramane insa de vazut; desi cu totii tintim spre viitor, cateodata este bine sa avem alaturi si o parte din trecut, dar se pare ca in 2015 va trebui sa “inmormantam” cu totul scumpul nostru VGA. Va ramane insa o amintire pe calcurile si laptopurile de generatie mai veche, dar cu timpu si acestea vor fi inlocuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu