marți, 14 decembrie 2010

Wikileaks ridică traficul The Guardian. eMarketer: Publicitatea online depăşeşte publicitatea în ziare, în SUA

Cheltuielile de publicitate în ziarele americane vor fi depăşite în premieră, anul acesta de cheltuielile de publicitate online, estimează eMarketer. Traficul online al The Guardian a crescut cu 11,74% în noiembrie, mulţumită îndeosebi documentelor Wikileaks, pe care publicaţia a început să le publice în ultimele zile ale lunii trecute.


• Cheltuielile de publicitate online din SUA le vor depăşi în premieră, în 2010, pe cele alocate publicităţii în ziare, potrivit estimărilor eMarketer.
Sursa citată apreciază că publicitatea în ziare - în ediţiile tipărite şi online - va scădea la 25,7 miliarde de dolari (-6,6% comparativ cu anul precedent), în timp ce publicitatea alocată ediţiilor tipărite ale ziarelor scade la 22,8 miliarde. În schimb, pentru cheltuielile de publicitate online eMarketer estimează pentru întregul an 2010 o creştere de 13,9%, până la 25,8 miliarde de dolari.
În 2011, aceeaşi sursă apreciază că publicitatea în ziare (versiuni tipărite şi online) va scădea la 24,6 miliarde de dolari, în timp ce publicitatea online va creşte la 28,5 miliarde de dolari.


• Reţeaua de site-uri a grupului Guardian News&Media, ce include site-ul guardian.co.uk, a înregistrat 2,32 milioane de vizitatori unici în medie pe zi în noiembrie, medie în creştere cu 11,74% comparativ cu luna anterioară, potrivit Media Guardian. Creşterea numărului mediu de vizitatori unici pe zi în noiembrie s-a datorat în bună măsură, potrivit sursei citate, creşterii traficului în ultimele zile ale lunii, când The Guardian a început să publice online documentele Wikileaks (din 29 noiembrie).


The Guardian ocupă, astfel, locul al doilea în clasamentul celor mai vizitate site-uri de ziare din Marea Britanie, locul întâi fiind păstrat de Mail Online, cu aproape 3 milioane de vizitatori unici in medie pe zi.


După părerea mea, având în vedere că în zilele noastre cea mai mare parte a oamenilor au conexiune la internet şi deţin cel puţin un PC sau laptop, este mult mai uşor să citeşti versiunea online a ziarului sau revistei tale preferate. Poţi economisi astfel timp şi bani, însă contează şi faptul că nu o să rămâi cu un teanc de pagini, pe care o dată ce le-ai citit, nu o să-ţi folosească la nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu