miercuri, 22 decembrie 2010

Trimite şi primeşte bani de la prietenii de pe Facebook sau Twitter prin intermediul Dwolla

Dwolla este o platforma peer-to-peer (de la un calculator la altul) care permite utilizatorilor de retele sociale sa realizeze transferuri de bani intr-un mod rapid si la un cost relativ redus. Este un serviciu simplu care iti permite sa te conectezi la Facebook si Twitter pentru a trimite sau primi bani. Odata ce contul dumneavoastra este conectat la Dwolla si contactele dumneavoastra sunt importate (proces care se realizeaza automat) puteti trimite sau primi bani de la oricare din prietenii de pe Facebook sau de pe Twitter.

Dwolla nu este nici pe departe prima companie care permite realizarea transferurilor prin intermediul retelelor sociale. In 2007 Facebook a prezentat o aplicatie care permitea acest lucru, numita Pay Me si in 2009 a mai aparut una, sub numele de Send Money (foarte sugestiv). Aceste aplicatii nu solicita comisioane. Odata cu aparitia acestor metode de a primi sau trimite bani apar si acei escroci care vor incerca sa va fure banii folosind aceste aplicatii, insa cu multa grija ele reprezinta o metoda buna si rapida din punctul meu de vedere. Personal as folosi-o pentru a trimite sume mici de bani. As trimite bani daca de exemplu mi-am uitat portofelul acasa si cineva mi-a facut cinste si pentru a-i returna banii as apela la aceasta metoda. Este o buna metoda si pentru a strange bani in scopuri caritabile.

Exista un mic comision in cazul Dwolla, comision care se plateste pe tranzactie. Este o suma fixa, minima, de 0,25 dolari, pe care o plateste cel care trimite banii, indiferent de suma trimisa. Nu e mult deloc.

Daca as trimite bani cu ajutorul Dwolla in primul rand m-as asigura ca persoana careia ii trimit banii este una de incredere. Nu cred ca as folosi aceasta metoda ca sa trimit bani organizatiilor in scopuri caritabile pentru ca sunt multi cei care inseala.

Eu ma intreb: oare numele de Dwolla vine de la Dollar?

Click aici pentru a vizualiza articolul original.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu