luni, 6 decembrie 2010

Bancpost a plafonat transferurile prin internet banking


Bancpost, un jucător din top zece, cu acţionariat elen, a plafonat tranzacţiile efectuate de clienţii persoane fizice prin intermediul serviciului de internet banking. Ordinele de plată în lei au fost limitate la 15.000 de lei, în timp ce tranzacţiile în valută au fost plafonate la 15.000 de euro.



Transferurile în lei sunt limitate la 15.000 de lei. Măsura este explicată prin dorinţa de a creşte securitatea tranzacţiilor în mediul online, potrivit site-ului băncii. Clienţii au însă posibilitatea de a-şi stabili propriile praguri în momentul contractării serviciului de internet banking sau ulterior, printr-o cerere scrisă depusă la orice unitate a băncii. Şi operaţiunile de schimb valutar efectuate prin intermediul aplicaţiei de internet banking au fost limitate la 10.000 euro/tranzacţie



Această decizie a Bancpost mi se pare extrem de întemeiată. În cazul tranzacţiilor bancare cea mai importantă este securitatea banilor, a programelor utilizate şi aşa mai departe. Şi apoi valoarea de 15.000 RON pentru o tranzacţie nu este tocmai mică. La fel şi în cazul operaţiunilor cu valută. Deşi diferenţa între cele două praguri este semnificativă, luate separat acestea sunt suficient de mari pentru o tranzacţie bancară.

Important este şi faptul că banca oferă clienţilor săi posibilitatea de a-şi crea singuri un prag pe care să-l utilizeze ca maxim în cazul unei tranzacţii bancare. Astfel clienţii nu simt că banca deţine controlul absolul asupra activităţilor desfăşurate de ei cu aceasta din urmă.

Este important ca într-un parteneriat să existe echitate între cele două părţi. Astfel dacă una impune o anumită regulă, cealaltă să aibă posibilitatea să utilizeze acea regulă în modul cel mai benefic, şi în cazul de faţă să o poată aplica aşa cum are el nevoie, în funcţie de volumul de bani pe care are nevoie să-l tranzacţioneze într-o anumită perioadă de timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu