duminică, 12 decembrie 2010

Plurchase: E-comerţul devine social


Plurchase te lasa sa faci cumparaturi cu prietenii pe site-uri ca Amazon si Zappos. Poti vedea ce doresc acestia sa isi cumpere si poti vorbi cu ei. Poti de asemenea sa inviti prieteni sa ti se alature la cumparaturi discutand cu ei despre produsele care vrei sa ti le cumperi. Exact ca o iesire virtuala cu fetele la cumparaturi.

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe Plurchase.com sa iti alegi de unde vrei sa faci cumparaturi: Amazon sau Zappos si apoi poti trimite prietenilor tai URL-ul sau te poti conecta la Facebook si sa le trimiti o invitatie sau poti distribui legatura pe profilul tau de Facebook ca mai apoi prietenii tai sa se conecteze in timp real. Aceasta procedura nu o consider complicata deloc. Este simpla si nu necesita cine stie ce operatiuni in plus. Un singur dezavantaj pe care il gasesc este faptul ca s-ar putea sa nu iti gasesti prietenii atunci cand ai nevoie de o parere despre ceea ce iti doresti sa iti cumperi, dar le poti trimite insa un e-mail.

Plurchase actioneaza ca o bara laterala atasata site-urilor de cumparaturi Amazon si Zappos; nu este un plugin, nu necesita logare, este gratuit. Iata o serie de avantaje ale Plurchase. Faptul ca nu necesita logare pentru mine este un mare plus (si asa trebuie sa retinem o mie de parole la o mie de conturi), ca este si gratuit, pot spune ca este ideal. Pacat ca este deocamdata conceput numai pentru cele doua site-uri. Ar trebui sa il faca mai accesibil, o varianta universala valabila pentru orice site de cumparaturi. In articolul al carui link o sa il atasez la finalul postarii mele (sau poti da click pe titlul postarii pentru a intra pe site-ul cu articolul) am citit ca Plurchase poate fi folosit si pentru Craigslist si in viitorul apropiat va forma un parteneriat si cu Twetter si alte site-uri. Dupa cum spuneam, eu as face ca Plurchase sa fie valabil pentru toate site-urile si sa te poti conecta la toate retelele astea mari de socializare.

Plurchase functioneaza chiar daca tu iti faci cumparaturile de pe Amazon si prietenul tau si le face de pe Zappos. Puteti comunica cu ajutorul ferestrei de chat. Super! In realitate cand mergem la cumparaturi ne luam cel putin o persoana ca sa ne ajute sa ne alegem o haina sau orice alt produs. De ce nu ar fi posibil si aici (in spatiul virtual)? Chiar daca vreau sa caut un cadou, o haina, un mp3 player, pot sa imi anunt sora si sa cautam produsele impreuna si sa ne dam cu parerea cu privire la ele. Cu cat stau si comentez mai mult articolul de pe Mashable.com cu atat mi se pare mai geniala ideea de a comunica in timp ce cumperi ceva pe calculator. Nu mai trebuie sa intru pe Messenger sau pe Skype, sa ma loghez la alte programe si apoi sa copiez linkul sa astept sa intre sa vada produsul pentru ca mai apoi sa ma trezesc cu un comentariul de genul "Nu imi place". Asa, cu ajutorul Plurchase sora mea imi transmite direct ce are de zis. (Exemplul cu sora e doar o coincidenta cu cel din articolul original, chiar am o sora.) Intr-un viitor apropiat vom putea comunica si prin voce pentru ca Plurchase vor sa dezvolte in acest sens "programul" pe care l-au conceput.

Daca va intrebati ce profit le iese lor vreau sa stiti ca sunt platiti din banii site-urilor afiliate, oricum deja Amazon si Zappos au un plus fata de celelalte site-uri care nu beneficiaza de Plurchase.

In concluzie: DA as folosi acest Plurchase daca ar fi aplicabil pentru mai multe site-uri. O sa ii urmaresc evolutia in acest sens.

Click aici pentru a vizualiza articolul original.

Un comentariu:

  1. Un site foarte bun care te poate ajuta este
    viaddress . com este cel mai ieftin comparativ cu celelalte, poti sa cumperi inclusiv de pe ebay si amazon,
    pentru mine a fost foarte bun. Nu trebuie sa platesti nimic la inceptu, poti sa cumperi direct

    RăspundețiȘtergere