miercuri, 8 decembrie 2010

Sa mai asteptam sa cumparam o Tableta Hi Tech?


La ora actuala pe aceasta piata exista o gama larga de modele de unde poti alege dar principali lideri de piata sunt Samsung cu modelul lor Samsung Galaxy Tab (galaxytab.samsungmobile.com) si desigur, mult ravnitul iPad de la Apple (apple.com/ipad).

Dar oare este momentul sa iti iei o asemenea tableta acum?

Piata este dominata acum de iPad si nici celelalte tablete nu iti ofera cine stie ce functii noi si diferite pe care iPad-ul nu le are, asa ca depinde de tine ce cauti la o asemenea tableta. Insa revenind la intrebare, raspunsul ar fi "depinde de tine". Desi tehnologia avanseaza si mereu apar noi functii si aplicatii pe asemenea dispozitive, ele nu vor evoluat atat de mult in perioada urmatoare, asa ca depinde cat de mult iti doresti o asemenea tableta si ce nevoi vrei sa-ti satisfaca.

Cealalta varianta ar fi sa mai astepti, pana eventual in primavara anului viitor, cand va aparea noul iPad (se pare ca in aprilie va fi lansarea), care va aveni cu un procesor nou, mai rqpid si performant, cu noi functii si aplicatii, cu o camera atat frontala cat si una pe spate si desigur cu o baterie noua ce va permite o utilizare mai indelungata a acestuia (http://www.pcworld.com/article/203013/). De asemenea se pare ca cei de la Apple vor sa faca acest nou model si mai mic, de 7 inch, dar si mai subtire si placut, mult mai atractiv pentru public.

Si cei de la Samsung, vor anul viitor sa scoata pe piata o noua versiune a sistemului de operare Android (http://www.android.com/), care sa scoata mute din bugurile actualului sistem si sa vina cu noi functii si aplicatii, pentru tabletele care deja au implementate sistemul android 2.2.

Cealalta problema pe care o intalnesc cei care vor o astfel de tableta, este pretul; Merita sa dai atat pentri un iPad? Depinde daca esti un business man care are neaparat nevoie de ea pentru a inlocui laptopul sau daca o vrei doar pentru divertisment.

Desi multe noi modificari nu vor aparea in perioada urmatoare, cel putin nu unele revolutionare, eu unul as astepta pana anul urmator (nu numai ca nu am destui bani ca sa imi iau un iPad), dar si deoarece astept cu nerabdare sa vad noile generatii de tablete din primavara si vara anului viitor. Dece sa dau bani pentru un model care in scurt timp va fi inlocuit, cand pot sa mai astept putin si pentru un pret usor mai mare pot primii mai mult. Oricum ramane alegerea voastra! Eu insa prefer sa mai astept, macar pana vara viitoare. Oricum iPad este si va fi liderul in acest domeniu, in ciuda pretului usor mai ridicat fata de concurentii care il copiaza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu