sâmbătă, 11 decembrie 2010

Televizoarele 3D, mai populare decât cele HD



Televizoarele 3D sunt mai populare decât cele HD în rândul cumpărătorilor, conform unui studiu realizat de Futuresource Consulting. Compania de cercetare spune că motivul este scăderea rapidă a preţurilor televizoarelor 3D, care, în unele cazuri, s-au diminuat şi cu 40%.

Futuresource estimează că, până la sfârşitul acestui an, vor fi vândute patru milioane de televizoare 3D. În vestul Europei vor fi cumpărate circa 1,2 milioane de televizoare, iar anul viitor numărul acestora ar putea urca la trei milioane. În SUA, vor fi vândute peste cinci milioane de televizoare 3D în 2011.

Pe de altă parte, în septembrie, un studiu Deloitte arăta că 83% dintre consumatori spun că tehnologia 3D nu este suficientă pentru a-i determina să cumpere un nou televizor. Mai mult, 60% din participanţii la studiu spuneau că nu sunt dispuşi să plătească mai mult pentru un televizor 3D, iar 21% au declarat că ar fi dispuşi să plătească 10% peste preţul unui televizor normal (http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/televizoarele-d-mai-populare-decat-cele-hd/sumar-articol/3796810/ )

Isteria 3D este constant intreţinută de jucătorii din industria filmelor prin lansarea producţiilor cinematografice 3D. A fost “Ice Age 3D”, ,,Avatar 3D’’, toţi cei care am fost la Avatar ne-am dorit în timp ce părăseam sala să avem acasă un televizor 3D.

Imediat ce ne gândim la această tehnologie pentru acasă ne vin în cap o serie de întrebări: Ce este un televizor 3D? De ce este aşa scump? Ce pitici are un televizor 3D în interior?

Din punctul meu de vedere studiul este destul de interesant dar momentan puţin cam inutil deoarece o mare parte a populaţiei încă nu are habar de ceea ce reprezintă tehnologia 3D. (vezi aici mai multe informaţii despre tehnologia 3D. ( află mai multe despre tehnologia 3D aici http://www.comunic.ro/article.php/Tehnologia-3D-este-prezent%C4%83-la-televizoarele-Philips-din-seriile-LED-8000-%C5%9Fi-LED-9000/6082/ ).

Acest lucru de datorează faptului că tehnologia a apărut cu puţin timp pe piaţa TV-urilor , iar comportamentul unora dintre noi este evident, şi anume că nu ne aruncăm la o tehnolgie nouă atâta timp cât nu este bine testată şi preţurile nu scad la un nivel cel puţin acceptabil, mai ales acum când traversăm o perioadă de criză economică.

Iată aici câteva preţuri pentru TV 3D din gama Philips :

Philips 46PFL9705H – 10850 lei
Philips 46PFL8605H – 8439 lei
Kit de upgrade 3D – 849 lei
1 buc pereche ochelari Active 3D – 349 lei

Un alt impediment major în vânzarea televizoarelor 3D este tocmai faptul că cei care au avut resurse financiare tocmai s-au dotat cu tehnologia LED sau plasma de ultimă generaţie şi nu consideră o investiţie bună achiziţionarea imediată a unui produs care nu şi-a dovedit încă necesitatea în condiţiile în care încă nu există material 3D. În Europa există un singur canal 3D, emis de SKY, care transmite sporadic emisiuni 3D, iar în momentul de faţă există pe piaţă o listă foarte scurtă de filme 3D.

Pentru ce anume te-ai arunca la o investiţie care momentan nu ajută la nimic?

http://www.youtube.com/watch?v=Qon4S7Akqlo


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu