miercuri, 29 decembrie 2010

Cine angajeaza de Sarbatori?

Sunt sigura ca multi dintre noi, daca nu majoritatea si-au cautat sau isi cauta de cand am terminat ciclul de licenta un job daca nu mai bun, macar acceptabil ca..atat se poate pe la noi, cu atat mai mult acum ca exista si un "motiv"-binecunoscuta criza; lucru ce m-a determinat sa deschid o discutie.
Bineinteles ca am mers cu CV-ul pe la nu mai stiu cate usi si am cercetat "pilele" care m-ar putea ajuta si, nu in ultimul rand, mi-am facut conturi pe acele site-uri de joburi disponibile (e-jobs, best jobs, etc.). M-am abonat si la acel newsletter pentru a mai primi din cand in cand cate o stire sau un job care mi-ar putea starni interesul, dar mi-am spus ca oricum "in decembrie cine mai angajeaza...de la anul sa vedem...", dar, spre surprinderea mea, am primit destule oferte de joburi interesante care poate, pana la momentul de fata, de prin august nu gasisem.
Acuma ma bazez si pe "norocul chiorului" dar mai sper, ca tot romanul, ca va fi mai bine in noul an, ce vine cu repeziciune care, din pacate mai mult ne sperie cu taxe noi, scumpiri si disponibilizari in masa, decat sa ne incurajeze.
Pe FrontNews am gasit o stire legata de subiectul acesta: "Cine angajeaza de sarbatori: sute de joburi in productie si "intrecere" la impartit flyere promotionale".
Perioada sarbatorilor de iarna aduce, se pare, in fiecare an noi job-uri pe piata care nu se limiteaza doar la Mos Craciun sau Craciunite, ci acopera o gama mai larga de domenii.
Perioada Craciunului aduce un plus de locuri de munca sezoniere pe piata locala in domenii cum ar fi HoReCa, retail sau merchandising.

Numarul posturilor oferite in aceasta perioada este in cazul unor firme similar cu cel de anul trecut. Pe piata sunt si unii specialisti care prevad o scadere a volumului de job-uri de sezon, fata de anul trecut.
Angajarile pentru perioada Sarbatorilor de iarna au demarat deja de circa o luna, insa numarul job-urilor disponibile creste pe masura ce perioada Craciunului se apropie.
Puteti sa realizati ca, de fapt, acele "multe joburi" existente la ora actuala se refera la locuri de munca sezoniere asociate sarbatorilor de iarna, perioada in care cresc vanzarile hypermarketurilor in mod semnificativ si e nevoie de tineret care sa stea peste program, sa munceasca pana nu mai poate (muta marfa printre raioane, curata si alte mizerii) pentru ca un alt job mai decent nu este potrivit pentru noi ci pentru unul care e intre doua varste, dispus sa stea orice ar fi pe postul oferit care nu lupta pentru dreptul lui - in cazul in care este pus sa lucreze in afara fisei postului - pentru ca nu crede ca isi mai gaseste alt loc de munca in orice alt domeniu.
Speram ca noul an sa fie mai prosper, ca vom "trai mai bine" ca doar speranta moare ultima.
Sarbatori fericite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu