luni, 27 decembrie 2010

Principalele tendinte din IT&C si media in 2011


Sectoarele de Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT) si impactul lor asupra modului in care traim, muncim si ne distram s-au schimbat profund in ultimii zece ani. In plus, aceste industrii au manifestat o tendinta de convergenta in ultimul deceniu, iar astazi tehnologia, media si telecomunicatiile sunt mai interconectate si mai interdependente ca oricand, potrivit lui Ahmed Hassan, partener coordonator audit Deloitte Balcani si liderul echipei specializate in industriile TMT.

In ultimii 10 ani tehnologia si modul de comunicare intre persoane a avansat de la un nivel scazut la unul foarte ridicat.

Pe piata tehnologiei se previzioneaza ca nivelul la care se afla in ziua de azi se va schimba in mometul in care vanzarile de

telefoane ‘smart’, tablete si netbook-uri

vor ajunge la 400 de miloane de unitati.

Ca utilizator de tehnologie sunt de parere ca in momentul acesta deja s-a ajuns la un nivel in care telefoanele”smart”, tabletele si notebook-urile ne ocupa foarte mult timp, preocupandu-ne doar de utilizarea lor si noutatile in materie de IT. Marile companii au observat faptul ca majoritatea oamenilor sunt preocupati de noile inventii si noile aparitii in materie de media asa ca si ele vor sa adopte tabletele.

Din punctul meu de vedere marile companii ar trebui sa imbunatateasca noile tehnologii deoarece exista si unele neconcordante cu viata reala, si anume sa sfatuiasca utilizatorii sa utilizeze pc-urile, tabletele,telefoanele”smart” si notebook-urile numai daca au nevoie de ele nu sa profite de modul de influentarea rapida al consumatorilor. Din moment ce publicitatea prin intermediul retelelor de socializare a crescut asa de mult, a crescut si numarul de cumparatori.

Cert este ca pe masura ce trece timpul, apar noi si noi tehnologii, modurile de comunicare avanseaza din ce in ce mai mult si o sa se ajunga la um moment dat sa fim cu totul dependenti de telefon, laptop, tablete si alte lucruri de genul asta (asta daca nu cumva deja suntem dependenti).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu