luni, 13 decembrie 2010

MOBILUL–Antrenorul personal care te ajuta sa slabesti

Traim in era antrenorilor personali, toata lumea are problem cu kilogramele, cu totii avem cate ceva de “lucrat” la propriul corp, mereu depasim numarul de calorii si in permanenta (mai ales daca suntem femei) vorbim despre o noua dieta aparuta, un search pe google si milioane de rezultate despre ce sa faci si cum sa faci… O ADEVARATA PROVOCARE sa gasesti solutia la problemele tale …

Nimic nou, cu totii stim asta si la fel de informati despre cel mai in voga subiect sunt si producatorii de telefonie mobila, astfel au aparut tot felul de aplicatii, care te ajuta sa slabesti, pentru telefonia mobila. Cei care au "telefonul destept" ("smartphone") si spera sa piarda cateva kilograme pot alege dintr-o varietate larga de aplicatii, care numara caloriile si afla consumul nutritiv. iPhone, si intr-o masura mai mica Blackberry si telefoanele cu sistem de operare Android, pot fi cei mai buni prieteni ai celor ce tin regim de slabire. Aplicatia iPhone "Pierde!" ("Lose it!") este gratuita si foarte populara, ramanand cea mai buna optiune pentru urmarirea a cat se mananca si a activitatilor fizice din programul de slabire sau de mentinere. Celelalte doua alternative sunt bune pentru a te mentine in forma, sanatos si subtire.


Cateva exemple de astfel de programe sunt:

  • Numararea caloriilor din "Fast Food" (99 de centi):
Gasirea unor produse sanatoase la restaurante care vind mincaruri prajite poate fi o sarcina greu de indeplinit. Uneori, viata in graba te impinge sa faci un scurt popas la fast food, deci descarca aplicatia "Numaratorul de calorii din Fast Food", care costa doar 99 de centi, pentru a te ajuta sa domnesti peste nebunia de a calcula caloriile. Aceasta aplicatie are o mare selectie de restaurante, pentru a nu avea nici o problema in gasirea unui pranz cel putin semi-sanatos cand esti pe drum.

  • Arderile zilnice (Gratuit):
Aceasta este o aplicatie gratuita iPhone, asemanatoare cu "Lose it!", a unei retele sociale de internet ("online social network") de a fi in forma ("fitness"). Urmareste numarul caloriilor, executarea exercitiilor fizice, si masuara greutatii. "DailyBurn" este folositor in cazul in care cauti acces usor la acest serviciu de la laptop-ul sau desktop-ul tau. Daca iti place "DailyBurn", ar trebui sa cauti si aplicatia iPhone care insoteste acest serviciu, "FoodScanner" (realizata de aceeasi sursa), la pretul de 99 de centi. Aceasta detecteaza informatiile calorice si nutritionale prin scanarea codurilor alimentelor cu iPhone.

  • Weight Watchers (Gratuit):
Serviciul de internet "Weight Watchers" foloseste un sistemul de Puncte pentru a urmari alocarea hranei zilnice care promite ca te ajuta sa pierzi mai mult de 5 kg. Aceasta noua aplicatie lansata pe mobil este la indemana oricui. Aplicatia este gratuita, dar trebuie sa te inscrii la "Weight Watchers" pentru a putea folosi toate posibilitatile.

  • Gateste bine (1,99$)
O regula importanta in programele de pierdere a greutatii este de a gati mai mult acasa si a iesi la restaurant mai rar. Daca nu esti tipul de persoana care gateste, aceasta aplicatie iti va fi de mare folos. La acest pret, aplicatia are tot ce poate avea nevoie un novice pentru a incepe sa gateasca bine, in timp ce se apropie de realizarea scopului de slabire. Aplicatia include explicatii pe intelesul tuturor care te invata baza gatitului, si aduce zilnic mici secrete ale gatitului si sarcini de rezolvat pentru tine.

  • Fructul proaspat (Gratuit)
In ultima vreme, mantra numarul unu de mentinere a greutatii pentru multi este mancarea curcubeului, adica alegerea fructelor de toate culorile. Trebuie sa petreci ceva timp la cumparaturi pentru a stii cum sa mananci un kumquat si cand guava este in sezonul ei.

  • Lista de cumparaturi pentru slabit (Gratuit)
Aceasta aplicatie nu doar te face un cumparator mai bun, ci iti ofera si informatii despre mai mult de 240 bunuri impachetate care sunt importante pentru o dieta sanatoasa. De asemenea, iti face recomandari pe baza scopurilor tale de performanta.

  • I can do it (99 de centi)
Toti stim ca o dieta buna si un program bun de exercitii fizice pot fi stricate de o zi proasta la lucru. Deci asigura-te ca ai grija de starea ta psihica cand incepi un regim nou si un program de "fitness" nou. Pentru asta exista o aplicatie-card "I can do it” pentru 99 de centi ofera incurajare si te mentine pe calea progresului in a deveni cat poti tu de bun.

  • "Lose it!" (Gratuit):
Daca niciuna din optiunile prezentate pana acum nu suna atragator, poti totdeauna sa apelezi la aceasta aplicatie de pionierat. Una din cele mai descarcate titluri din categoria sa, "Lose it!" te pune la incercare cu stabilirea caloriilor zilnice si scopul programului de exercitii fizice, in timp ce ofera mijloacele si incurajarea motivationala pentru a le pune in practica. Daca nu vezi un anumit aliment sau o anumita activitate in baza de date "Lose it!", nu te ingrijora. Aplicatia te invita sa adaugi noi retete si programe de antrenament rapid. Odata ce ai ajuns la greutatea dorita, impartaseste-ti succesul cu miile de fani ai aplicatiei de pe Facebook.

In concluzie daca ne hotaram sa slabim sau sa facem miscare si sa mancam sanatos pentru a ne mentine in forma avem la dispozitie o varietate imensa de mijloace prin care sa obtinem ajutorul dorit, eu v-am prezentat doar cateva din cele mai accesate si mai descarcate aplicatii.

iPhone nu mai este singurul cu astfel de aplicatii. Exista aproape 100.000 de aplicatii care pot fi accesate de la telefoanele bazate pe Android. Cu 4,99$ "Fitness absolut" este probabil cea mai comprehensiva aplicatie telefoanelor cu sinteme Android la indemana pentru fitness si dieta. Seamana cu aplicatiile "Lose it!" si Arderi Zilnice, dar merge mai in profunzime cu unelte care calculeaza nutrientii zilnici si urmareste grasimea corpului si presiunea sanguina. Exista de asemenea o aplicatie Android "Calculator de Calorii din Fast Food" (2,99$) care are informatii dietetice din 73 de restaurant si gratuit un "Calculator pentru Puncte de Dieta" care urmareste cate grasimi si cate calorii digeri zilnic.

Pentru BlackBerry desi nu sint nici pe departe atatea aplicatii la indemana, detinatorii acestui telefon orientat mai mult spre afaceri poate totusi gasi cateva optiuni pentru a se lupta cu greutatea din mers. Aplicatia "Calculatorul caloriilor pentru BlackBerry de pe MyNetDiary", care se descarca gratis, dar necesita 5$ pe luna abonament, este cel mai bun loc de pornire. Aplicatia include si retete si programe de exercitii fizice. Daca mai degraba ai plati o singura data pentru o aplicatie BlackBerry, incearca "Fit pro-sport and diet" cu 8,99$. Aplicatia mai ieftina “Diet Calendar” este de asemenea o optiune buna, desi mai limitata.

AVANTAJELE CLIENTILOR:

  • Poti cere sfaturi in orice moment, “antrenorul personal” este cu tine mereu
  • Cost lor este mult mai redus decat costul unui antrenor personal care nu este disponibil mereu pentru tine
  • Se bazeaza pe determinarea te, tu esti cel care detine controlul

DEZAVANTAJELE CLIENTILOR:

  • Fiind un process bazat pe propria vointa, folosirea acestor aplicatii nu dau intotdeauna rezultatele asteptate
  • Platirea unui abonament lunar, cum este in cazul telefonului BlackBerry, poate fi considerat destul de costisitor

AVANTAJELE PRODUCATORILOR:

  • Generarea unor castiguri suplimentare datorate interesului deosebit de care se bucura acest subiect
  • Aplicatiile fac reclama pozitiva telefonului, reprezinta un motiv in plus pentru care cineva ar achizitiona un asemenea telefon
  • Editurile platesc pentru a-si promova publicatile de acest gen
  • Semnarea de contracte cu anumite sit-uri de socializare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu