joi, 9 decembrie 2010

Goana dupa medicamente – Online

Multi dintre noi ne confruntam cu situatia de a nu gasi in farmaciile din zona apropiata medicamentele de care avem nevoie pentru tratament. De aceea apelam la Internet, in speranta ca vom descoperi online informatii despre medicamentele dorite, fie in tara, fie in strainatate.

Conform studiilor peste 12% din utilizatorii de Internet din Romania acceseaza website-uri de sanatate, in conditiile in care sub 1% din farmaciile din Romania detin un site propriu si doar 0,2% au portal de comenzi online. Dintre portalurile de sanatate din Romania, site-urile marilor lanturi farmaceutice atrag lunar aproximativ 125.000 de vizitatori. De-a lungul timpului, website-urile principalelor lanturi farmaceutice au implementat si platforme de e-Commerce, pentru ca pacientii sa caute in stocurile farmaciilor.

Tendinta este ca utilizatorii romani de Internet sa caute tot mai mult medicamente online. Potrivit unor analize realizate pe baza instrumentelor puse la dispozitie de Google, 900.000 de pacienti inregistreaza aproximativ doua milioane de cautari cu numele principalelor medicamente online. Romanii care acceseaza site-uri de sanatate au cautat, de exemplu, in luna aprilie de 38.000 de ori medicamente precum Augmentin (14.800 cautari), Nurofen (12.100 cautari) sau Ketonal (10.000 cautari). Medicamentele din „Top 50 cele mai vandute in Romania in 2009” inregistreaza lunar aproximativ 300.000 de cautari, sau 15% din totalul cautarilor de medicamente online.

Liderul aplicatilor software pentru farmacii este platforma Farm.ro, care se bazeaza pe aplicatia software Pharmec pentru farmacii, solutie informatica utilizata in peste 2.400 de farmacii independente si lanturi farmaceutice la nivelul intregii tari. Informatiile de disponibilitate a produselor farmaciilor din Farm.ro sunt preluate automat din program, prin Internet, de fiecare data cand farmacia se conecteaza online. Similar, rezervarile sosite de la pacienti ajung pe ecranul de lucru din farmacie tot prin intermediul aplicatiei Pharmec.
Putem astfel afla la ce farmacie din zona noastra este disponibil produsul cautat. Pentru a ne usura cautarea, tot mai multe farmacii independente se inscriu in sistem si ne ofera posibilitatea de a face rezervari online pentru produsele cautate.

In continuare doresc sa va exemplific avantajele utilizarii acestei aplicatii:
- este cel mai mare ghid online de produse farmaceutice din Romania, unde gasesti cu siguranta medicamentul pe care il cauti;
- cuprinde un catalog extins de farmacii si cabinete medicale, impreuna cu datele de contact si orarele de functionare;
- medicamentele pot fi cautate si rezervate la orice ora, 24 din 24;
- ai sansa de a gasi varianta cea mai potrivita pentru tine in ceea ce priveste pretul, cantitatea si locatia;
- accesul este gratuit, mai mult de atat gasesti stiri si informatii de interes din domeniul farmaceutic si medical.

In concluzie orice produs care nu-l gasesti in farmaciile din zona apropiata il cauti pe site, faci rezervarea online asigurandu-te astfel ca este pastrat pentru tine si il ridici apoi de la farmacia indicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu