duminică, 12 decembrie 2010

eBay urmează să anunţe cui vinde Skype, operatorul de telefonie online estimat la peste 2 md. Euro

Compania americană de comerţ online eBay urmează să anunţe vânzarea operatorului de telefonie pe internet Skype, estimat la peste două miliarde de dolari, către un grup de investitori.

Printre cei interesaţi de preluarea Skype s-ar putea afla şi compania Andreessen Horowitz, condusă de co-fondatorul Netscape, Marc Andreessen, care este unul dintre administratorii Skype, precum şi Index Ventures şi Silver Lake Partners, ambele cu sediile în Londra.

Creat în 2003, Skype este un software gratuit, care le permite utilizatorilor să efectueze convorbiri telefonice prin intermediul internetului. Apelurile spre alţi utilizatori Skype sunt gratuite indiferent de oraşele şi ţările de unde se vorbeşte, în vreme ce apelurile către telefoanele obişnuite, analoage, din reţeaua clasică (fixă), sunt de obicei contra cost, dar pentru o sumă modică. Calitatea acustică şi video a convorbirii este, de obicei, foarte bună. Serviciul mai oferă mesagerie instantă (chat), transferuri de fişiere, conferinţe telefonice, telefonie video, videoconferinţe.

Skype a fost cumpărat de eBay în septembrie 2005, pentru 2,6 miliarde de dolari.

Încă din luna aprilie, eBay a anunţat că vrea să renunţe la serviciul Skype pentru a se concentra, din nou, asupra principalelor sale activităţi, respectiv comerţul online şi serviciile de plată pe internet PayPal. Tot atunci, compania a precizat că doreşte să coteze "produsul" la bursă. De atunci, eBay a căutat să vândă Skype mai multor companii, printre care şi Google, însă niciuna dintre acestea nu a dat curs ofertei. Directorul executiv al eBay, John Donahoe, declara în mai că Skype valorează peste două miliarde de dolari.

Pentru anul acesta, se estimează că Skype va avea o cifră de afaceri de 600 de milioane de euro, după ce, în 2008, a înregistrat 551 de milioane de euro.

Până în luna decembrie, serviciul era folosit de peste 400 de milioane de utilizatori.

Folosesc Skype de foarte mult timp, Skype reprezinta pentru mine cea mai simpla metoda si deasemenea cea mai ieftina pentru a tine legatura cu multe persoane mai ales cu cele aflate la mare distanta. Recent am observat o crestere a problemelor legate de calitatea apelului, insa sper ca noii proprietari să continue să investească în acest produs pentru a-l imbunatati calitativ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu