duminică, 19 decembrie 2010

Arbitrul telecom a dat amenzi de aproape 450.000 lei

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a efectuat, anul trecut, 12.460 decontroale pe piata de comunicatii electronice si servicii postale, aplicand 394 de notificari, 270 de avertismente si 23 de amenzi in valoare totala de 448.500 de lei (aproximativ 105.000 de euro).
Din numarul total de controale, 3.161 au fost efectuate la furnizorii de comunicatii electronice - 1.372 de controale la furnizorii de Internet, 245 la furnizorii de telefonie si 1.544 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.

Din punctul meu de vedere modul prin care ANCOM a realizat controalele a fost unul foarte corect, deoarce funizorii de telecomunicatii, internet, telefonie si servicii de retransmisie a programelor audiovizuale nu respectau contractele incheiate cu uitilizatorii si nu includeau unele clauzele minime legale dar nici nu respectau conditiile tehnice si de compatibilitate electromagnetica impuse retelelor de comunicatii electronice.

In cazul serviciilor postale nu cred ca ar fi cazul unor sanctiuni aspre, pentru ca acesta nu a fost imbunatatit prin nicio modalitatea, tocmai de aceea serviciul universal de transmitere a informatiilor prin intermediul Postei Romane a incalcat normele impuse ANCOM.

Este necesar totusi sa mai existe si astfel de contoale si mai ales sanctiuni, pentruca , el putin in Romania sunt foarte multe companii si private si de stat care nu respecta legile si anumite clauze pe care le au in contactele cu clientii lor. Poate daca vor veni in continuare amenzi vor invata sa fie corecti cu clientul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu