sâmbătă, 11 decembrie 2010

Google Voice sau Skype?



Citind articolul pe www.ziare.com referitor la serviciul de telefonie oferit de Google, acela numit Google Voice si cum a depasit acesta in cateva ore pe vechiul Skype, m-am gandit care va fi acum mai preferat de catre oameni.
In primul rand aplicatia Skype a fost lansata in anul 2002, iar de cand s-a lansat si pana in prezent a adunat milioane de utilizatori fideli, datorita faptului ca oferea convorbiri audio si video clare, reprezentand in tot acest timp cel mai inalt standard in tehnologiile de voce folosite pe internet.
Dar daca am vorbit de aplicatia Skype sa vedem ce inseamna si Google Voice, iar urmatorul videoclip cred ca exemplifica destul de bine semnificatia sa
http://www.youtube.com/watch?v=cOZU7BOeQ58

Consider ca Skype si Google Voice vor sa para produse diferite si cu obiective diferite dar nu se pot ignora similitudinile lor. Insa cei de la Google Voice incearca sa aiba o abordare diferita oferind fiecarui utilizator un numar personal, de pe care poate suna pe orice telefon, dar si caracteristici precum voicemail transcription si screening apel.
Google Voice ofera si o serie de abilitati precum faptul ca utilizatorul poate fi contactat direct prin Google Voice, fara a mai trece prin apelarea succesiva a numerelor traditionale pana ajunge la destinatar, iar ca destinatar ai posibilitatea de a replica inclusiv prin SMS; ofera posibilitatea de a bloca anumite numere de telefon; convorbirile sau mesajele sunt stocate automat in contul Google, de unde pot fi gestionate cu usurinta.
In opinia mea mai ales datorita faptului ca serviciul Google Voice a fost integrat in Gmail, cred ca va fi mai mult utilizat.
Un avantaj in plus detinut de Google Voice in fata celor de la Skype este oferta speciala pe care au lansat-o – convorbiri gratuite spre retele fixe si mobile din SUA si Canada.
In ceea ce ma priveste, adica referitor la Romania am comparat tarifele Google Voice vs Skype si am observat :
Google Voice (tarif exprimat in dolari)
Romania mobil – 0.29 USD/min
Romania fix – 0.09 USD/min
Skype (tarif exprimat in centi)
Romania mobil – 28.2 centi/min
Romania fix – 12.1 centi/min

Pentru a se vedea tarifele din alte tari prin intermediul Google Voice iar pentru Skype unde aici se alege view all rates si se selecteaza moneda in care se doreste a se exprima pretul.

Tinand cont ca acum ambele servicii se pot utiliza si de pe telefoanele mobile prin intermediul aplicatiilor dedicate pentru Android, iPhone, Blackberry.
Iata cum se poate utiliza Google Voice de pe telefoanele mobile :
http://www.youtube.com/watch?v=YSk9szCUDqA&feature=channel

Cred ca Google incearca o promovare puternica pentru a fi folosit de cat mai multe persoane, deoarece in centrele universitare si aeroporturile din SUA se vor instala cabine telefonice de unde doritorii vor putea suna gratuit prin intermediul Google Voice.
Insa sa ne gandim ca Google Voice nu este nici primul nici ultimul serviciu lansat de Google. Aflat practic in concurenta directa cu Skype, Google Voice consider ca va atrage cu siguranta o serie de utilizatori, intrucat serviciul este banal si necesita un simplu cont Google.

In final postez un videoclip care prezinta castigatorul dintre Google Voice si Skype
http://cnettv.cnet.com/google-voice-vs-skype/9742-1_53-50092772.html


Dar si o statistica efectuata in randul unor utilizatori

Astfel ca acum intrebarea este una simpla : Ce ati prefera Google Voice sau Skype?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu