joi, 30 decembrie 2010

Fa-ti website-ul o destinatie zilnica

Orice afacere mica iubeste atentia, empatia si sentimentul de comunitate in a avea un website care este o destinatie zilnica pentru consumatori. Pentru a face ca utilizatorii sa-ti viziteze site-ul regular este o provocare, mai ales daca update-urile sunt fara frecventa sau tot ce ai de oferit este ocazionala monotonie in articole de presa sau anunturi de produse. Din fericire, construirea unui site care este destul de “lipicios” in a tine utilizatorii angajati in a reveni nu necesita investitie foarte mare sau sa te reinventezi ca si un imperiu online vecin.

Conectare si comunicare: Nu-ti fa griji despre asta: a scrie des pe site (a-ti face un blog) ar trebui sa fie o parte esentiala a oricarui website modern. Una peste alta, cateva clickuri sunt necesare pentru a posta update-uri in timp real din jurul lumii, creand un flux constant de continut ce promit ceva nou si incitant cu fiecare vizita. Mai bine decat atat, profesionistii au experienta de a o face mult mai usor, iar practica deasemenea ajuta in a implementa o “fata” personala a organizatiei dumneavoastra. Totusi, pentru a captiva atentia utilizatorilor intr-un mod prin care sa-i faci sa se reintoarca, luati aminte: vei avea nevoie sa furnizezi un continut dinamic, unic si ofera o valoare informationala si diversificata. Un plus este vorbirea unei limbi pe care toata lumea o poate intelege. Mai degraba trebuie sa te adresezi audientei ca si cum ai purta o conversatie si sa furnizezi o substanta semnificativa continutului pentru cititor. Creearea de articole, trasaturi ce detaliaza cum sa obtii informatii despre produsele tale, interviuri cu persoane respectabile, jurnale despre proiecte sau ghiduri pas-cu-pas: toate sunt cai convingatoare in a te conecta cu audienta si in acelasi timp, in a-i tine interesati si a-i face sa se reintoarca pe site-ul tau.

Accentuarea cladirii comunitatii: Dupa cum bine stiu cei din interiorul societatii media, prin ideea de a crea un sentiment de comunitate in jurul website-ului este una din cele mai puternice unelte pentru a atrage utilizatorul si in cele din urma in a captiva fanii. Dar asta nu inseamna sa fie postat un mesaj si apoi sa fie lasat sa stagneze sau sa fie trimise e-mail-uri clientilor cu mesaje sporadice ce se pot gasi cu usurinta si-n alta parte. Mai bine decat atat, trebuie sa incurajezi discutii si sa iei parte activ la conversatii prin a dedica timp si resurse, dar in acelasi timp sa-ti faci clientii sa simta ca si ei au un cuvant de spus prin a le asculta opiniile, raspunzand clar catre fiecare propunere. Implementarea unor programe ce recunosc si recompenseaza contribuitorii valorosi este, de asemenea, vital, la fel precum este si creearea de initiative ce permit membrilor din comunitate sa contribuie si sa impartaseasca idei, concept si creati personale. Chiar si simplul fapt de a permite entuziastilor sa-si incarce ideile pentru logo-ul firmei tale sau sa aranjezi chat-uri cu directori pentru a propune idei pentru viitoarele asociatii nu va genera doar buna vointa.

Design pentru distributie in masa: A imparti este bine. Cu atat mai mult cu cat ai un mesaj ce merita sa fie impartit si ajunge sa fie citit de milioane de ochi. In concordanta, nu trebuie sa-ti updatezi site-ul cu piese unice ca si continut (sondaje, reportaje de cercetare, clipuri editorial, ghiduri in a rezolva probleme comune, iscoade unice in spatele scenelor, etc) desemnate sa capteze atentia vizitatorului, dar si in a transforma postarile in bloguri in poze, documente PDF si videoclipuri ce pot fi impartite si cu posibilitatea de a se putea face comentarii pe marginea lor. Cand vine vorba de bunurile unei corporatii, tendinta este de a avea un control mult prea ferm. In deosebi, cea mai puternica strategie este in a “desena” piese de continut cu o idee specifica in minte si-n a le implementa in comunitate. Dincolo de expunerea sporita si de mentiunile aditionale in media, folosindu-ti website-ul sa difuzezi parti de continut unice, poate insemna rezultate mai bune la optimizarea motoarelor de cautare printr-un numar mai mare de link-uri primite.

Concentrarea pe valoare: Reducerile, concursurile si promotiile sunt puternice motive pentru a-ti face un trafic ridicat pe site. Prin oferirea negocierilor directe poti sa mentii interesul clientilor ridicat si in acelasi timp sa generezi vanzari aditionale. Aceste programe de marketing devin mult mai valoroase atunci cand sunt cuplate cu Facebook, Twitter si alte pagini de socializare, care au un potential de a ajuta raspandirea mesajului foarte rapid prin intermediul internetului. Asigura-te ca astfel de negocieri se afla doar pe site-ul tau si pot fi consistente, astfel incat sa implementezi in mintea utilizatorului importanta de a verifica periodic site-ul.

Foloseste demonstratii cu tinta: In timp ce optiunile membrilor, de genul premium, pot dovedi excelente stimulente, serviciile pe care le oferi gratuity sunt, de asemenea, la fel de importante precum cele rezervate clientilor exclusivisti. Chiar daca oferi o scanare gratuita impotriva virusilor, pachete gratuite de a invata un anumit lucru sau te oferi sa hostezi o arhiva pentru utilizatori, poate genera un flux continuu de trafic si o baza a serviciilor premium.

Ebay daca vrei sa faci afaceri Online

eBay este una din cele mai mari piete online din lume, ceea ce face ca afacerile incepute cu un cont pe acest site sa fie cele mai simple si de succes businessuri. Cu eBay, puteti castiga bani in doar cateva ore de cand v-ati lansat contul.

Cei mai multi incep prin a-si vinde lucrurile personale vechi, care zac prin garajele caselor lor. Aceasta abordare este buna, insa ce veti face dupa ce nu veti mai avea ce sa vindeti? Daca doriti sa creati un business pe eBay care sa nu va manance tot timpul si sa necesite un efort foarte mare, atunci trebuie sa va eficientizati produsele, pentru a le putea vinde si revinde.

Spre deosebire de marketingul informational, aceasta afacere necesita lucrul cu bunuri si produse fizice.

Top 10 succese şi eşecuri social media în 2010

Iată-ne ajunşi la sfârşit de 2010, un an plin de evenimente social media. Şi bineînţeles că anul nu se putea încheia fără ca cineva să facă un top al celor mai mari evenimente social media care au cunoscut succes, şi altele care au fost un eşec total.

Din categoria succes, se numără :

  1. Reclama la gelul de duş Old Man Spice, deja menţionată de mine într-un articol precedent. O doză de umor, prezentată de actorul Isaiah Mustafa în 30 de secunde, videoclipul a adus o creştere de 107% a vânzărilor, a avut milioane de vizionări pe Youtube şi a dat naştere unor parodii drăguţe. Vă recomand să vizionaţi câteva, just to get in the good mood.
  2. Grupul Groupon a explodat în materie de tranzacţii. Am auzit cu toţii într-un curs precedent despre acest Groupon, care se foloseşte de puterea colectivă pentru a cumpăra produse diverse la preţuri mult mai mici, prin intermediul cupoanelor. Deşi de curând au refuzat oferta de 6 miliarde de dolari din partea Google, există şanse mari ca acest grup să se extindă şi mai mult în viitor, mai ales datorită faptului că se folosesc de unele instrumente social media foarte populare (Facebook, Twitter). Este interesant de urmărit în ce măsură fenomenul Groupon va fi adoptat şi de români.
  3. Parodia Twitter pentru British Petroleum. Cu toţii ştim de nefericitul eveniment din 2010 în care British Petroleum a fost implicat (scurgeri de petrol în Golful Mexic care au afectat grav ecosistemul). Deşi compania a încercat să utilizeze unele instrumente social media pentru partea de PR (fără prea mare succes), mai popular a devenit un cont de Twitter creat ca o parodie pentru imaginea companiei, prin care aprox. 180.000 de urmăritori au fost informaţi zilnic de efectele negative pe care BP continua să le creeze.
  4. Filmul « Reţeau socială ». Inspirat din povestea reală a reţelei sociale Facebook, filmul merită atenţia tuturor celor interesaţi de cum a apărut cea mai mare reţea socială din lume. Recunosc că am fost sceptică la început, dar după ce l-am văzut la cinema am rămas profund impresionată şi îl recomand cu căldură. Scenariu bun, realizare de excepţie, 2 ore care merită dedicate dacă eşti unul din cele 600 de milioane de persoane cu un cont Facebook.
  5. Proiectul « It gets better ». Are în vedere crearea unui canal Youtube a cărui subiect principal este comunitatea LGBT (homosexuali). Ca urmare a unor sinucideri în rândul tinerilor homesexuali, s-a observat necesitatea creării unei comunităţi în care aceştia să fie crescuţi, informaţi, să li se ofere sprijin. Cu peste 2 milioane de vizualizări, este un adevărat succes social media.

Din categoria eşec, avem :

  1. Fiasco-ul căruciorului cu rotile Air Canada. Este vorba despre cazul unui copil de 10 ani, suferind de o boală terminală, care a beneficiat de serviciile companiei aeriene Air Canada în timpul unei vizite în New York, dar care la aterizare a avut neplăcuta surpriza de a costata că al lui cărucior cu rotile (indispensabil în vederea deplasării sale) s-a defectat în timpul transportului, Air Canada refuzând să ia vreo măsură pentru soluţionarea problemei. Numai că cei de la Twitterverse au lansat o serie de comentarii negative legate de atitudinea companiei cu privire la situaţie, care deşi pe termen scurt (primele 24 de h) nu au dat naştere la nicio reacţie, în final au avut succes. De ce este un eşec ? Pentru că Air Canada nu a ştiut să gestioneze campania PR online în desfăşurare la acel moment. Din fericire compania este mult mai atentă în prezent prin intermediul contului lor de Twitter.
  2. Ziua « Renunţaţi la Facebook ». Ca urmare a scandului cu privire la securitatea datelor personale de pe Facebook, un site web a lansat ideea ca în data de 31 mai 2010 lumea să îşi închidă conturile Facebook în semn de protest. De apreciat iniţiativa, dar chiar credea cineva că va avea succes ? Mai exact doar 38213 conturi au fost dezactivate, o nimica toată pe langă restul de 500 de milioane de utilizatori.
  3. Farsa Washigton Post pe Twitter. Un redactor sprotiv de la Washington Post a avut idea genială de a testa acurateţea canalelor social media prin publicarea unui tweet fals legat de suspendarea unui sportiv din NFL. Nu a făcut decât să atragă suspendarea sa din funcţie, dar redactorul a mărturisit că prin experimentul său a demonstrat 2 aspecte: nimeni nu verifică faptele sau sursele publicate pe canalele social media şi că el este un idiot (citez) exprimându-şi scuzele de rigoare.
  4. Eşecul Nestle pe Facebook. Ca urmare a existenţei unei legături între compania Nestle şi producătorii de ulei de palmieri care defrişau pădurile în Africa (afectând viaţa urangutanilor), a apărut o campanie din partea fanilor care defăima brandurile Nestle (un video Greapeace legat de Kit-kat, mesaje ale fanilor postate pe profilurile lor Facebook). Toată această campanie însă nu a făcut decât să dea naştere la o reacţie deloc potrivită din partea companiei Nestle (comentarii răutacioase la adresa fanilor). Învăţând din greşelile altora, să nu uităm totuşi: “fanii nu trebuie insultaţi !”.
  5. Eşecul Google Wave. Da, cu toţii am auzit de acest mix de email, mesagerie instantanee, reţea socială, dar serios, chiar se aşteptau cei de la Google să aibă success cu aşa ceva ? Îi compătimesc pe developerii care au muncit vreo 2 ani pentru a lansa produsul care nu a fost deloc acceptat de publicul larg în luna aprilie când accesul a fost acordat tuturor. Dacă e să mai luăm în calcul si Google Buzz (de asemenea un eşec), mă întreb… oare ce ar putea lansa Google încât să fie şi ei pe val cu fenomenul social media ?

Pretty good year, right ? Abia aştept să văd ce ne rezervă 2011.

E-commerce-ul romanesc in plina expansiune

Conform ultimelor studii, in anul 2008 s-a constatat o dublare a magazinelor online romanesti ce folosesc modalitati de plata prin card. Chiar daca a crescut si numarul utilizatorilor romani care au invatat si platesc online cu cardul, s-a constatat o preferinta a utilizatorilor romani pentru produsele si serviciile straine decat pentru cele autohtone.
Motivul real al acestei situatii:
neseriozitatea multor companii din Romania, care dupa ce au facut un site si au postat un magazin online, l-au ignorat in totalitate, in unele cazuri chiar ignorand comenzile clientilor.
Ne-reactualizarea
datelor de pe site-uri constituie motivul 2 al afirmatiei, vizitatorul site-ului observand din start ca unele produse fie au preturi extrem de mici (ca cele cu un an in urma), fie sunt oferite produse care nu se mai fabrica de mult sau sunt scoase din ofertele producatorilor.
Este continuu sustinuta afirmatia conform careia piata romaneasca se afla in plina expansiune si continua dezvoltare, insa acest lucru nu se poate realiza prin neimplicare.


Companiile au nevoie de strategii
de dezvoltare si planuri de mentinere a pozitiei pe piata. Dezvoltarea continua reprezinta punctul cheie in mentinerea fidelitatii clientilor si atragerea celor potentiali, totodata relevand seriozitatea si gradul de integritate al firmei.

O alta problema in momentul de fata vis-a-vis de acest subiect, cu toate ca acest comert electronic romanesc se afla in contiuna crestere, o constituie webmasterii sau webdesignerii care realizeaza site-uri de tip magazin online, pe care le supra-incarca cu produse fictive si spam pentru motoarele de cautare.
Este, din pacate, un obicei sa cauti de exemplu o imprimanta HP un anumit model pe Google, iar prima pagina de rezultate sa fie cu tot felul de site-uri care nu au acel produs, dar il au ca si text ori in keywords, ori prin alte metode de optimizare SEO.
Inutilitatea practicilor de acest tip care nu fac decat sa dovedeasca faptul ca oricum nu pot fi oferite clientului produsele care le cauta, forteaza clientii sa caute intai magazinele din strainatate si apoi sa incerce sa caute si in site-urile romanesti.

Propunerea ar fi ca macar site-ul sa fie facut cu un marketing deosebit, lucru ce ar putea sa-i recomande potentialului client alte produse similare sau mai bune fara a-l forta sa opereze cautarea in alte magazine din strainatate si abia apoi sa incerce sa caute produsul/serviciul dorit si in site-urile romanesti.

Millennium a intermediat tranzacţii prin internet banking de 33 mil. euro în septembrie



Millennium Bank, controlată de cel mai mare grup financiar portughez, a intermediat în septembrie tranzacţii ale persoanelor fizice în valoare de 140 de milioane de lei (circa 33 mil. euro) prin serviciul de internet banking, aproape 90% din operaţiunile clienţilor fiind derulate prin acest canal.

Până în prezent, aproape jumătate din clienţii băncii au contractat serviciul de internet banking, în condiţiile în care comisioanele pentru tranzacţiile efectuate sunt cu 50% mai mici faţă de cele de la ghişeu, susţin reprezentanţii Millennium.



Banca a introdus anul acesta o nouă metodă de autorizare a operaţiunilor efectuate prin internet banking, după ce completează detaliile transferului clientul primind un sms pe telefonul mobil, care conţine valoarea tranzacţiei şi un cod unic din şapte cifre. Operaţiunea poate fi finalizată numai prin introducerea acestui cod. Millennium promovează în prezent autorizarea prin SMS, acordând prin tragere la sorţi premii clienţilor care utilizează acest serviciu.

Wow! Ce de bani, ce de tranzacţii! Ce înseamnă cifrele acestea? Păi... E destul de simplu răspunsul! Aceste cifre semnifică faptul că oamenii au început în ultimii ani să utilizeze tot mai mult serviciile de internet banking oferite de către bănci. Asta, eu zic că, e de bine! Adică oamenii au început să fie mai practici, mai preocupaţi de timpul lor liber şi de nervii lor (până acum întinşi la maximum de statul la coadă la ghişeu).

Ce să mai spun?! Am tot repetat în celelelte postări că, pentru mine "inventarea" acestui sistem de internet banking, a fost de un real ajutor. Nu am eu cele mai multe afaceri sau cele mai multe plăţi de efectuat, dar cele pe care le am, sunt foarte bine tranzacţionate prin acest sistem. Am scăpat şi de mersul la bancă, de stat la coadă la ghişeu, de pierdut timp preţios, în esenţă.

Google schimba radical serviciul DoubleClick si ataca dominatia Yahoo pe piata publicitatii online de tip display

Google a anuntat ca-si extinde serviciile de publicitate pe care le ofera printr-o transformare radicala a serviciului DoubleClick, pe care l-a cumparat anul trecut, potrivit Reuters. DoubleClick va functiona ca bursa de publicitate online integrata in tehnologia si sistemul Google de servicii publicitare pe baza de licitatii - AdWords si AdSense. Prin aceasta masura, Google face un pas mare in eforturile sale de a-si intari prezenta in zona de publicitate online de tip display, noteaza sursa citata.

Potrivit reprezentantilor Google, noul sistem, DoubleClick Ad Exchange, va simplifica mult procesul de cumparare si vanzare de spatiu de publicitate de tip display (bannere, video etc.), permitand unui numar mai mare de clienti de publicitate si de publisheri sa beneficieze de pe urma acestuia.

William Morrison, analist in domeniu citat de Reuters, afirma ca ultimele modificari aduse DoubleClick ar putea face, in timp, din Google principala bursa de publicitate de tip display.

Google a cumparat DoubleClick la inceputul anului trecut, pentru 3 miliarde de dolari, pentru a-si extinde prezenta pe piata publicitatii de tip display, piata dominata de rivalii sai Yahoo! si AOL. Bursele de acest tip permit publisherilor online sa vanda spatiul publicitar ramas disponibil pe siteurile lor clientilor de publicitate care ofera cel mai mare pret.

Reuters il citeaza pe Neil Mohan, vicepresedinte Google, potrivit caruia "ne dorim sa facem publicitatea de tip display cat mai accesibila si deschisa, asa cum este, in prezent, publicitatea prin motoarele de cautare. El afirma ca noua versiune a bursei DoubleClick ofera instrumente ce permite publicitarilor sa-si atinga mai precis publicul-tinta si sa-si monitorizeze mai bine rezultatele.

Aceeasi sursa citeaza evaluari Google potrivit carora peste 405 din spatiul publicitar online ramane nevandut deoarece publisherii nu au instrumente eficiente pentru a vinde acel spatiu.

Sunt de parere ca Google ar trebui sa-i instruiasca pe publisheri sau macar sa le ofere oportunitati in a folosi cele mai eficiente instrumente pentru a vinde spatiul publicitar existent online. Cu siguranta in acest fel ar avea de castigat atat Google, cat si cei care vand acele spatii publicitare.

miercuri, 29 decembrie 2010

La cumpărături cu SmartPhone-ul

Cui nu i s-a intamplat sa cumpere un anumit produs ca mai apoi sa il gaseasca pe Internet sau in alt magazin la un pret cu mult mai ieftin? Cum putem sa evitam acest lucru?

Citind acest articol in care se vorbeste despre un studiu cu privire la folosirea Smartphone-urilor in magazine pentru a cauta oferte mai bune mi-am dat seama ca asta e raspunsul la cele doua intrebari de mai sus.

Un studiu realizat de GfK Roper in numele SapientNitro pe data de 3-4 decembrie pe un esantion de 1000,4 adulti (dar nu toti detinatori de SmartPhone-uri) a aratat ca 30% dintre detinatorii unui astfel de dispozitiv au folosit un SmartPhone pentru ca cauta o oferta mai buna pentru anumite produse dintr-un magazin. Smart people! Daca vrei sa faci economii trebuie neaparat sa folosesti metoda asta. Nici macar nu iti ia mult timp.

Potrivit Nielsen doar 28% din populatia S.U.A. sunt detinatori de SmartPhone-uri insa anumite cercetari arata ca acest procent va creste pana la 49% in 2011. Daca se preconizeaza o astfel de crestere e clar ca America iese din criza economica. In Romania, conform Ziarului Financiar, s-au vandut in jur de 400.000 de smartphone-uri in 2009.

Totusi nu smartphone-urile sunt o amenintare pentru aceste magazine. 33% dintre participantii la studiu au folosit dispozitivele pentru a trimite e-mail-uri sau mesaje pentru a comunica altor persoane despre experienta la respectivul magazin sau despre ce oferta buna au gasit. Si 19% dintre participanti au folosit smartphone-ul pentru a posta pe Facebook, Twitter, MySpace despre magazin. Ii pot intelege pe cei care folosesc telefoanele alea pentru a cauta oferte mai bune, dar pe cei care le folosesc in magazin sa posteze pe Facebook sau Twitter nu pot sa ii inteleg. Ori mergi la cumparaturi ori iti faci un blog unde sa iti expui ofertele gasite prin magazine.

Pentru ce s-a mai utilizat smartphone-ul:
  • 52% l-au folosit pentru a gasi locatia unui anumit magazin
  • 40% au comparat preturi cu ajutorul smartphone-ului
  • 35% au cautat discounturi, oferte, cupoane sau coduri promotionale
  • 34% au verificat valabilitatea produsului in magazine

Cine angajeaza de Sarbatori?

Sunt sigura ca multi dintre noi, daca nu majoritatea si-au cautat sau isi cauta de cand am terminat ciclul de licenta un job daca nu mai bun, macar acceptabil ca..atat se poate pe la noi, cu atat mai mult acum ca exista si un "motiv"-binecunoscuta criza; lucru ce m-a determinat sa deschid o discutie.
Bineinteles ca am mers cu CV-ul pe la nu mai stiu cate usi si am cercetat "pilele" care m-ar putea ajuta si, nu in ultimul rand, mi-am facut conturi pe acele site-uri de joburi disponibile (e-jobs, best jobs, etc.). M-am abonat si la acel newsletter pentru a mai primi din cand in cand cate o stire sau un job care mi-ar putea starni interesul, dar mi-am spus ca oricum "in decembrie cine mai angajeaza...de la anul sa vedem...", dar, spre surprinderea mea, am primit destule oferte de joburi interesante care poate, pana la momentul de fata, de prin august nu gasisem.
Acuma ma bazez si pe "norocul chiorului" dar mai sper, ca tot romanul, ca va fi mai bine in noul an, ce vine cu repeziciune care, din pacate mai mult ne sperie cu taxe noi, scumpiri si disponibilizari in masa, decat sa ne incurajeze.
Pe FrontNews am gasit o stire legata de subiectul acesta: "Cine angajeaza de sarbatori: sute de joburi in productie si "intrecere" la impartit flyere promotionale".
Perioada sarbatorilor de iarna aduce, se pare, in fiecare an noi job-uri pe piata care nu se limiteaza doar la Mos Craciun sau Craciunite, ci acopera o gama mai larga de domenii.
Perioada Craciunului aduce un plus de locuri de munca sezoniere pe piata locala in domenii cum ar fi HoReCa, retail sau merchandising.

Numarul posturilor oferite in aceasta perioada este in cazul unor firme similar cu cel de anul trecut. Pe piata sunt si unii specialisti care prevad o scadere a volumului de job-uri de sezon, fata de anul trecut.
Angajarile pentru perioada Sarbatorilor de iarna au demarat deja de circa o luna, insa numarul job-urilor disponibile creste pe masura ce perioada Craciunului se apropie.
Puteti sa realizati ca, de fapt, acele "multe joburi" existente la ora actuala se refera la locuri de munca sezoniere asociate sarbatorilor de iarna, perioada in care cresc vanzarile hypermarketurilor in mod semnificativ si e nevoie de tineret care sa stea peste program, sa munceasca pana nu mai poate (muta marfa printre raioane, curata si alte mizerii) pentru ca un alt job mai decent nu este potrivit pentru noi ci pentru unul care e intre doua varste, dispus sa stea orice ar fi pe postul oferit care nu lupta pentru dreptul lui - in cazul in care este pus sa lucreze in afara fisei postului - pentru ca nu crede ca isi mai gaseste alt loc de munca in orice alt domeniu.
Speram ca noul an sa fie mai prosper, ca vom "trai mai bine" ca doar speranta moare ultima.
Sarbatori fericite!

marți, 28 decembrie 2010

Orange si Vodafone risca sanctiuni


Observand ca printre ultimele postari s-a discutat mai mult de telefonie mobila, gadgeturi si anumite retele mi-a trecut prin minte in mod automat sa vorbesc de acesti colosi ai telefoniei mobile romanesti: Orange, Vodafone sau Cosmote.
Mai nou, vine din urma cu repeziciune, peste internationalii si bine-cunoscutii Orange si Vodafone, Cosmote-ul cu ale sale oferte menite sa lase pe oricine sa-si puna intrebarea daca merita sa renunte la abonamentul actual pentru miile de minute in retea ce le pot consuma cu cele cateva persoane "favorite".
Dupa parerea mea, aceasta abordare a celor de la Cosmote imi pare mai mult a exploatare.
Orange-ul e cel mai vechi pe piata si din comoditate sau "fidelitate" preferam sa ramanem in retea, iar Vodafone-ul se preetaza a fi o companie ce ofera servicii de inalta calitate, insa la preturi mai piperate.
Cu toate acestea, nu aceasta este tema pentru aceasta postare...Am cautat pe google ceva stiri despre Orange sau Vodafone si am dat peste urmatorul titlu: "Concurenta ar putea amenda Orange si Vodafone cu 5% din cifra de afaceri". Acest titlu mi-a starnit interesul si m-am decis sa aflu despre ce e vorba.

Se pare ca "Autoritatea de Concurenta"(asa se numeste), a declansat o investigatie asupra Orange Romania si Vodafone Romania prin 2006, in urma unor plangeri formulate de NetMaster Communications ce acuza, la momentul respectiv, de practici anticoncurentiale in ce priveste obligatiile de interconectare.
Prin urmare, Consiliul Concurentei ar putea amenda cele doua multinationale cu cate minimum 5% din cifra de afaceri pentru discriminare, in urma investigatiei declansate in 2006 ce a ajuns abia in prezent la final si urmand ca rezultatul oficial sa fie anuntat in februarie 2011.
Conform site-ului realitatea.net cifra de afaceri a Vodafone Romania SA a fost in 2009 de 3,9 miliarde lei, iar afacerile Orange Romania SA s-au ridicat la 4,4 miliarde lei (aprox. 50 milioane de euro).
Cu toate acestea, amenda maxima pe care o poate da Consiliul Concurentei oricarui agent economic este de 10% din a sa cifra de afaceri.
La acest proces sunt 2 variante de solutionare: fie sanctiunea unei companii, fie inchiderea cazului si uitam ca s-a adus vreodata vorba.
Audierea va fi oricum la sfarsitul lui ianuarie, ca activitatea anuala sa inceapa in forta, si abia prin februarie se va afla concret verdictul final al procesului.

E-mail Martketing ???


Fiind in lipsa de subiecte am dat o cautare pe Google si scriu " stiri e-business". Printre primele subiecte care imi apar se numara acesta" EMAIL MARKETING". In prima faza am ramas mirat pentru ca nu gaseam care poate fii legatura intre un banal email si marketing. Acum stiu ca voi o sa ma atacati cu mii de intrebari despre aceast subiect insa eu am sa va informez pe rand ca sa nu mai avem apoi nelamuriri.
1. Ce este E-mail Marketingul?

Daca doriti sa va dau o definitie neacademica as putea afirma ca este o metoda de a face bani din piatra seaca. Daca urmarim o definitie cat mai aproape de adevar atunci am sa va spun ca E-mai marketingul este o forma de marketing direct care foloseste posta electronica drept un mijloc de comunicare in comert sau o metoda de strangere a fondurilor pe baza audientei e-mailurilor expediate.
2. Care este rolul E-mail Marketingului?
Termenul de E-mail Marketing este folosit de obicei pentru a desemna:
  • trimiterea de e-mailuri cu scopul de a consolida relatia dintre un comerciant si clientii sai existenti pentru a stimula fidelizarea clientilor in vederea mentinerii unei relatii comerciale de durata;
  • trimiterea de e-mailuri scopul de a castiga noi clienti sau de a convinge clientii actuali sa cumpere ceva imediat sau intr-un timp cat mai scurt;
  • adaugarea de reclame la e-mailurile trimise de catre alte companii clientilor sai;
  • trimiterea e-mailurilor pe Internet si urmarirea expeditiei pana in momentul in care exista siguranta ca e-mailul a ajuns la destinatie.
3. Avantaje si dezavantaje
Exista atat avantaje cat si dezavantaje in utilizarea E-mail Marketingului in comparatie cu metodele traditionale de publicitate prin corespondenta.
E-mail Marketing este popular printre companii din mai multe motive:
  • mai mult de jumatate din utilizatori de Internet obisnuiesc sa isi verifice mailul sau sa trimita mailuri de cel putin odata pe zi;
  • permite sa ajunga la consumatori cu ajutorul unui mesaj relevant, personalizat si in acelasi timp dinamic;
  • este o forma foarte populara a marketingului digital si prezinta o crestere de 15 % in anul 2009, a generat venituri in valoare de 292 milioane de lire sterline numai in Marea Britanie;
  • in mediul online reprezinta una dintre cele mai bune strategii de marketing pe care firmele le pot aplica indiferent de pozitia ocupata pe piata locala sau internationala;
  • tranzactiile care se desfasoara prin intermediul postei electronice permit comerciantilor sa raspunda promt la orice cerere de cumparare primita, astfel se asigura o vanzare rapida si sigura.
Principalul dezavantaj il reprezinta legitimitatea acestui tip de marketing iar aceasta problema poarta generic numele de "SPAM".Un raport emis de catre o autoritate in domeniu ( the e-mail services Return Path) arata ca la mijlocul anului 2010 din toate mesajele expediate au fost respinse in medie cu un procent de 56% iar 8% dintre acestea au fost filtrate.
4. Voi o sa ma intrebati: " Dar ce este acest SPAM????"
DEFINITIE: SPAM (in limba engleza) desemneaza in general mesaje electronice trimise catre o multitudine de destinatari in scopuri publicitare sau nelegale fara acordul acestora.
Ce intra in aceasta categorie?
  • mesaje publicitare nesolicitate;
  • mesaje ce urmaresc realizarea unei fraude prin obtinerea de date confidentiale.
Oricare dintre aceste tipuri de mesaje reprezinta o pierdere de timp, energie si resurse pentru destinatari, furnizori de servicii si comunitatea utilizatorilor de Internet. Orice destinatar al unui calcutator a observat ca acest fenomen a scapat de sub control.
Are mai multe forme:

  • un necunoscut va propune sa vizitati un site sau sa faceti o afacere , cel mai probabil ilegale
  • o lista de trimitere de mesaje pe care ati fost inscris fara stirea dumneavoastra si primiti mesaje prin care sunteti invitat sa comandati diverse produse si servicii.
Consecinte:
  • umplerea casutei de mesagerie on-line cu mesaje nedorite;
  • pierderea de timp cu citirea mesajelor si stergerea lor.
5. Concluzie finala.
In concluzie acest tip de marketing poate fii pentru unii muma iar pentru altii ciuma. Poti fii de acord cu aceasta abordare indiferent de care parte a baricadei te aflii, comerciant sau client si poti avea beneficii dar si mai probleme de pe urma acestor mesaje comerciale nesolicitate. Cel mai important de retinut este ca acest fenomen este unul de amploare si ca reprezinta o cale de comincare neconventionala intre client si comerciant, chiar daca unii o pot considera extrem de agasanta. Acestea fiind spuse atentie la SPAM si nu va mai suparati pe mesajele nesolicitate pe care le primiti si ochii mari la tentativele de frauda!!!
Hologramele, noua ţintă a telefoniei mobile VIDEO

Telefoanele mobile vor deveni până în 2015 suficient de avansate pentru a proiecta o imagine tridimensională a persoanei care sună, în timp ce laptopurile ar putea fi alimentate prin energie cinetică, potrivit unor estimări ale cercetătorilor grupului IBM, citate de Bloomberg.

Din punctul meu de vedere, desi este doar o estimare, tinand cont de viteza cu care tehnologia avanseaza pe zi ce trece totul este posibil. Pare destul de interesant si in acelasi timp o noua oportunitate pentru retelele de telefonie mobila de a-si imbunatatii reteaua pentru a oferi posibilitatea clientilor sa efectueze un astfel de apel. Totul pare destul de simplu pana acum, desi este vorba doar despre o estimare, iar perioada in care se presupune ca va fi realizata este una destul de scurta dupa parerea mea.
Predicţiile fac parte din tradiţia anuală a grupului american, cel mai mare furnizor de servicii pentru computere. IBM îşi consultă la sfârşit de an cei 3.000 de cercetători pentru a identifica cinci idei cu cele mai mari şanse de a deveni realitate în următorii cinci ani. Asta cred eu ca ne arata faptul ca pare destul de realizabila aceasta idee. Convorbirile holografice proiectate de telefonul mobil conduc topul anul acesta. Predicţiile specialiştilor IBM includ şi baterii care se încarcă în contact cu aerul, programe IT care pot informa exact unde şi când se vor produce ambuteiaje rutiere, generarea de informaţii despre mediu prin intermediul unor senzori din smarphone-uri şi maşini sau alimentarea oraşelor cu energie obţinută din căldura degajată de serverele de date.
Am gasit si un mic filmulet pe care il puteti vizualiza aici.
Site-ul de unde m-am inspirat il puteti accesa aici.
In concluzie nu pot sa va spun decat ca trebuie si cred eu merita sa asteptam anul 2015 pentru a putea beneficia de un astfel de serviciu, ramane de vazut doar cat ne va costa si cand va putea fi disponibil si in una din retelele de telefonie mobila din Romania.

Trilulilu isi lanseaza propria platforma de publicitate video in sistem cost per click

Platforma video online Trilulilu a lansat propria platforma de publicitate video in sistem cost per click CPC, dezvoltata de echipa Trilulilu, potrivit unui comunicat al companiei. Platforma permite realizarea de reclame care sa fie afisate in interiorul clipurilor video de pe site-ul Trilulilu ca parte a unor campanii ce pot fi targetate dupa locatia, sexul si varsta utilizatorilor sau dupa categoria de interes din care fac parte clipurile, arata comunicatul.

Directorul Trilulilu, Sergiu Biris, scrie pe propriul blog ca "sistemul este self-serve, asa ca te duci si te 'servesti' singur (creezi reclama, targetezi, primesti statistici etc.)." El explica aceasta initiativa prin faptul ca "avem la dispozitie un inventory mare de video-uri (...) In al doilea rand, pentru ca publicitatea video este eficienta. Poti fi aproape sigur ca reclama ta e vazuta, chiar si atunci cand nu s-a dat click pe ea, datorita pozitiei sale. (...) Nu in ultimul rand, pentru ca un astfel de sistem creeaza noi oportunitati. Urmatorul nostru pas este un program de revenue share (impartire a veniturilor) cu creatorii de continut video".

Noua platforma de publicitate se adreseaza companiilor cu bugete mici si medii pentru publicitate online.

In aprilie, in cadrul Intalnirilor Media HotNews.ro Sergiu Biris spunea despre publicitatea video pe piata online din Romania ca "interesul este din ce in ce mai mare. Cred ca inca nu intelege lumea ce inseamna video advertising, dar am inceput sa introducem campanii din ce in ce mai multe. Cel putin fata de anul trecut, cred ca in aceste cateva luni am reusit sa bagam cat am bagat anul trecut. Dar lumea abia acum incepe sa inteleaga ce inseamna video advertising si faptul ca are rezultate de zece, de 20 de ori mai bune decat bannerele."

Potrivit comunicatului de luni, la inceputul lunii iunie site-ul Trilulilu avea peste 500.000 de utilizatori inregistrati si peste 23.000 de ore de continut video postat exclusiv de catre utilizatorii site-ului.


Pentru ca se datoreaza companiilor care nu dispun de bugete mari pentru a face reclama produselor pe care le comercializeaza, cred ca aceasta platforma de cost per click este o initiativa foarte buna a site-ului Trilulilu. Sigur in viitorul apropiat firmele vor renunta la reclamele fizice si vor opta pentru cele online, in principal datorita extinderii accesului la internet atat in Romania, cat si in celelalte tari europene.

luni, 27 decembrie 2010

Alianțe strategice puternice, menite a crește cota de piață pentru Orange România


Într-un an în care Vodafone accelerează dezvoltarea serviciilor de bandă largă (http://www.youtube.com/watch?v=hCdyarTyfyc), Cosmote încă creşte puternic, Zapp are un nou acţionar, iar RCS&RDS îşi extinde reţeaua de telefonie mobilă, cele trei elemente ale strategiei Orange vor trebui să vizeze: oferte speciale pentru categorii noi de clienţi, continuarea ofertei pentru tineri din 2007, beneficii şi subvenţii mărite pentru noii clienţi Orange, dezvoltarea programului de fidelizare pentru clienţii existenţi.
După părerea mea, obiectivele firmei pentru perioada 2010-2012 vizează: veniturile, produsele şi serviciile, baza de clienţi, relaţia cu clienţii, eficienţa şi productivitatea şi resursele umane.
În ceea ce priveşte veniturile, obiectivele Orange România cred că se referă la: creşterea fluxului de numerar, sporirea veniturilor obţinute de la clienţii valoroşi cu peste 50%, creşterea veniturilor provenite din activităţi precum descărcarea de jocuri şi muzică de pe wap, vânzarea abonamentelor de date, pătrunderea pe piaţa serviciilor de televiziune prin satelit. Cât despre extinderea bazei de clienţi, Orange România şi-a fixat ca obiectiv atingerea unui număr de 12 milioane, până la sfârşitul anului 2011 deoarece în anul 2008 numărul acestora era deja de circa 10, 1 milioane(http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-3776952-orange-romania-circa-10-1-milioane-clienti-venituri-9-mai-mari.htm).
Un prim pas în consolidarea încrederii clienţilor existenţi şi potenţiali ai organizaţiei cred eu că l-a constituit schimbarea sloganului din “The future is bright” în “Together we can do more”. În termeni de eficienţă şi productivitate, compania îşi doreşte să extindă sistemul online de achiziţii de produse şi servicii de către clienţi, previzionând că numărul celor care vor cumpăra on line până în 2011 să atingă un procent de 30% din total. În opinia mea, parteneriatele cu Altex şi E-mag sunt pilonii de început ai demarării acestei strategii.
O prioritate o constituie şi reorientarea investiţiilor în sectoarele serviciilor de bandă largă şi a televiziunii prin satelit. Referitor la lansarea acestui ultim serviciu, proiectul se află sub aprobarea Grupului France Telecom (http://www.orange.com/en_EN/group/), şi, după îndeplinirea formalităţilor, se preconizează lansarea sa la începutul anului 2011. O ameninţare din partea serviciilor de voce oferite de concurenţă o constituie intenţia anunţată a companiei Cosmote, aflată în plină expansiune, de a achiziţiona Zapp. Având în vedere că cea din urmă deţine licenţă broadband 3G, acesta este un segment care poate genera creştere în condiţii de intensificare a competiţiei. Se ia în considerare şi achiziţionarea trustului UPC, în vederea pătrunderii pe o piaţă aflată în creştere, şi anume cea a televiziunii prin satelit. Negocierile cu UPC nu au ajuns, actualmente, într-o fază finală (http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t347253.html).

Bancpost lansează noi facilităţi ale serviciului de Internet banking







Bancpost, filiala locală a grupului elen EFG Eurobank, a lansat noi facilităţi ale serviciului de Internet - banking, denumit Fastbanking, pentru creşterea siguranţei şi flexibilităţii. Astfel, clienţii vor avea posibilitatea să seteze sau să modifice diferenţiat limitele pe tranzacţii (inclusiv pe grupuri de utilizatori) în cadrul sau în afara limitei prestabilite de bancă şi, respectiv, posibilitatea setării/modificării restricţiilor de acces pe conturi, în mod preferenţial.



Totodată, clienţii vor beneficia de noi metode de autentificare - Token, SMS sau VIP Mobile (Verisign Identity Protection) - o aplicaţie software care transformă telefonul mobil într-un token virtual. Bancpost se plasează pe locul al nouălea, după active. Anul trecut banca a avut o pierdere netă de 30 de milioane de euro, faţă de un profit de 35 de milioane de euro în 2008, conform standardelor internaţionale de contabilitate.

Ce de facilităţi la preţ minim, zic! De unde atâta bunăvoinţă din partea băncilor, fraţilor (respectiv surorilor)? A... Cred că m-am prins! "Nu mai sunt clienţi... Au fugit! Aha! Unde au fugit? Păi nu ştiu, la băncile concurente poate." Aceasta ar trebui să fi fost discuţia de la care a plecat decizia asta cu lansarea de noi facilităţi. Ce bine! Mie una îmi convine! Tot ce e nou şi gratis, în domeniul serviciilor bancare zic, şi mă ajută să economisesc bani şi timp, e pentru mine!

Criza asta financiară are până la urmă şi urmări bune. Ca de exemplu asta, iniţiativa băncilor de a facilita operaţiunile clienţilor. Eu chiar apreciez asta, mă bucur că "cineva" se gândeşte şi la mine, la timpul meu preţios şi la bănuţii mei nu prea mulţi. E bine... chiar foarte bine! Net pe telefon am, şi nici pentru asta nu plătesc foarte mult, aşa că mi-e foarte uşor să downloadez aplicaţia de la bancă şi apoi să "vâslesc" cam pe unde am trebuinţă. E mult mai simplu acum, fac toate tranzacţiile de pe mobil, primesc SMS cu orice schimbare sau dată scadentă, şi nu mă mai chinuiesc cu statul la ghişeu.

Pentru mine sistemul ăsta de internet banking e unul foarte bine pus la punct şi vine în întâmpinarea tuturor nevoilor mele "bancare".

Principalele tendinte din IT&C si media in 2011


Sectoarele de Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT) si impactul lor asupra modului in care traim, muncim si ne distram s-au schimbat profund in ultimii zece ani. In plus, aceste industrii au manifestat o tendinta de convergenta in ultimul deceniu, iar astazi tehnologia, media si telecomunicatiile sunt mai interconectate si mai interdependente ca oricand, potrivit lui Ahmed Hassan, partener coordonator audit Deloitte Balcani si liderul echipei specializate in industriile TMT.

In ultimii 10 ani tehnologia si modul de comunicare intre persoane a avansat de la un nivel scazut la unul foarte ridicat.

Pe piata tehnologiei se previzioneaza ca nivelul la care se afla in ziua de azi se va schimba in mometul in care vanzarile de

telefoane ‘smart’, tablete si netbook-uri

vor ajunge la 400 de miloane de unitati.

Ca utilizator de tehnologie sunt de parere ca in momentul acesta deja s-a ajuns la un nivel in care telefoanele”smart”, tabletele si notebook-urile ne ocupa foarte mult timp, preocupandu-ne doar de utilizarea lor si noutatile in materie de IT. Marile companii au observat faptul ca majoritatea oamenilor sunt preocupati de noile inventii si noile aparitii in materie de media asa ca si ele vor sa adopte tabletele.

Din punctul meu de vedere marile companii ar trebui sa imbunatateasca noile tehnologii deoarece exista si unele neconcordante cu viata reala, si anume sa sfatuiasca utilizatorii sa utilizeze pc-urile, tabletele,telefoanele”smart” si notebook-urile numai daca au nevoie de ele nu sa profite de modul de influentarea rapida al consumatorilor. Din moment ce publicitatea prin intermediul retelelor de socializare a crescut asa de mult, a crescut si numarul de cumparatori.

Cert este ca pe masura ce trece timpul, apar noi si noi tehnologii, modurile de comunicare avanseaza din ce in ce mai mult si o sa se ajunga la um moment dat sa fim cu totul dependenti de telefon, laptop, tablete si alte lucruri de genul asta (asta daca nu cumva deja suntem dependenti).


sâmbătă, 25 decembrie 2010

Potenţial uman şi material de transformare a Orange România din operator de telefonie mobilă în operator integrat

La ora actuală, centrul de greutate din domeniul telefoniei mobile se referă la vânzarea serviciilor de voce, materializat prin numărul foarte mare de abonamente de acest tip existente pe piaţă. Marile companii de telefonie mobilă din lume au mutat în ultimii ani centrul de greutate în zona serviciilor de date mobile, fax şi televiziune prin satelit. La aceste companii, lideri la nivel mondial (T-Mobile, Deutsche Telecom) (http://www.telekom.com/dtag/cms/content/dt/en/6908), proporţia veniturilor încasate din vânzarea serviciilor de date şi activităţi conexe a ajuns la o valoare de 50% din total (http://www.e-moldova.md/Sites/emoldova_ro/Uploads/PII-23-122.36370AF841D74D74B3969D0FA3FBE6D2.pdf).

Părerea mea este că în vederea menţinerii poziţiei de lider pe piaţă, în condiţiile intensificării concurenţei şi a suprasaturării serviciilor de voce pe piaţa telefoniei mobile, Orange România este necesar să devină un operator integrat. Noie strategiile propuse de specialiști urmăresc să aducă noi surse de dezvoltare prin: inovaţie, convergenţă şi o experienţă simplă şi unitară a clienţilor, răspunzând nevoilor de comunicare ale oamenilor acasă, la serviciu şi în mişcare. Transformarea dintr-un operator clasic în unul integrat este răspunsul Orange România faţă de schimbările rapide ale pieţei, în condiţii de criză economică şi un mediu de piaţă turbulent şi nesigur.

Orange va continua să urmărească oportunităţi noi, în creştere, în special în serviciile de conţinut, publicitate online şi e-sănătate. În ceea ce priveşte serviciile de conţinut, strategiile vor continua să se bazeze pe diferenţierea de la alţi jucători de pe piaţă, prin valorificarea expertizei sale în tehnologie, precum şi a reţelelor, care permit interactivitate şi personalizare. Nu trebuie exclusă posibilitatea pătrunderii în noi domenii de activitate, cum ar fi televiziunea prin satelit (http://www.zf.ro/prima-pagina/orange-am-fi-vrut-sa-intram-pe-televiziunea-prin-satelit-3090592/).
Prin responsabilitatea socială activităţilor derulate pentru a oferi maxim de acces la cea mai largă gamă de tehnologii digitale, Orange va trebui să continue la contribuirea pentru protecţia mediului (în special prin reducerea consumului de energie) şi să ofere soluţii pentru probleme sociale, cum ar fi securitatea datelor cu caracter personal şi protecţia copilului.
Ambiţia financiară a strategiei propuse pentru perioada 2010 - 2012 este de a menţine anual fluxurile organice de numerar la un nivel echivalent cu cel atins în 2008, pe baza previziunilor macroeconomice curente. Aceasta presupune că investiţiile vor rămâne constant la un nivel de 12%-13% din venituri.
În concluzie, eu consider că pentru asigurarea unui management performant, organizaţia va trebui să ia în considerare faptul că trebuie să ofere acţionarilor o remunerare atractivă cu un raport de plată mai mare sau egală cu 45%. Posibilitatea remuneraţiei suplimentare va fi decisă ţinând cont de mediul de piaţă, performanţele viitoare, precum şi de cerinţele de investiţii. Referitor la politicile de achiziţie şi extindere, compania se va concentra pe generearea de fluxuri de numerar în regiunile în care este lider detaşat (Bucureşti, Constanţa, şi zonele din Moldova) şi se va orienta spre investiţii şi promovare masivă în zonele în care are potenţial mare de creştere (Ardeal şi Banat).

joi, 23 decembrie 2010

E gratis!

In timp ce "faultam" niste producatori de colinde, dandu-le jos de pe net, mi-a venit ideea sa trimit si niste felicitari. Si cum stau prost cu finantele, am ales "metoda romaneasca", desi e impropriu spus. Mi-a zis mie tipul care repara masini de spalat, cica: "pentru orice defectiune exista o solutionare romaneasca. Schimbam cablul asta cu unul Bosch la 150 Ron sau il lipim cu oja?" Ia ghiciti pentru care din cele 2 am optat. :P
Revenind la renii nostri, desi solutia trimiterii felicitarilor online nu este originar mioritica, este adoptata si folosita cu succes de tot mai multi romani, spre bucuria destinatarilor si a posesorilor de site-uri de profil.

Intrucat felicitarile sunt frumoase, voi incerca sa prezint doar avantajele bipartite aduse de catre cele electronice, virtuale, sau cum vreti voi sa le mai spuneti.

Avantajele utilizatorului constau in:
  • varietatea de felicitari aflate la un click distanta
  • cost 0 privind achizitionarea si trimiterea
  • rapiditate in trimitere, aproape instanta
  • poate fi expediata pe distante mari
  • se poate realiza si trimite din confortul locuintei
  • diverse posibilitati de personalizare
  • posibilitatea de atasare a unor mesaje, in anumite cazuri fara limita de caractere, si deci, fara limitare fizica de spatiu
  • oportunitatea trimiterii unei felicitari animate, insotita de muzica si zgomot de zurgalai :D
  • trimiterea gandurilor bune si a traditionalelor urari de "masa imbelsugata".. sa mancam, sa taiem pomi si sa bem :D Apropo de asta, aici gasiti un studiu interesant privind comportamenteul de consum al conationalilor, pentru 2009, dar perfect aplicabil penru 2010 tinand cont de articolul asta.
Avantajele pentru site-urile care faciliteaza trimiterea de urari online:
  • evident reies din cresterea traficului si a incidentei click-urilor pe reclame, fapt ce sporeste veniturile din publicitate, caci evident site-urile sunt impanzite de reclame
  • spre deosebire de un producator traditional, felicitarile nu necesita tiparire, uneori niciun fel de costuri de dezvoltare, ele doar fiind preluate din diferite surse si grupate
Concluzionand rapid, daca alegeti sa contribuiti la cresterea cuiva de profituri, alegeti sa o faceti gratuit pentru voi... psihologie de recesiune :P Am fost rau... reformulez: trimiteti-le felicitari celor dragi, aratati-le ca v-ati gandit la ei!! Iata si cateva link-uri de unde o puteti face. Aici Aici Aici

Craciun Fericit!

Clienţii micro şi PFA ai BCR pot efectua plăţi în valută prin internet şi phone banking


Clienţii microîntreprinderi şi persoane fizice autorizate ai BCR, cea mai mare bancă locală după active, pot efectua plăţi interbancare în valută şi operaţiuni de schimb valutar şi pot iniţia ordine de plată programate prin intermediul canalelor alternative de internet şi phone banking.


La plăţile interbancare în valută clienţii plătesc comisioane reduse cu 50% în cazul tranzacţiilor prin phone banking şi cu 75% în cazul operaţiunilor prin internet banking. Limita de tranzacţionare pentru plăţile interbancare iniţiate de clienţii micro şi PFA este stabilită la 50.000 de euro pentru operaţiunile prin phone banking şi 100.000 de euro pentru tranzacţiile prin internet banking. Schimbul valutar prin canalele alternative este gratuit şi se efectuează între conturile clientului la cursul de schimb al băncii.

Acest articol este dedicat afaceristei din mine. Adică voi încerca să-mi dau cu părerea despre el din perspectiva unui masterand la Relaţii Economice Internaţionale care are şi o afacere în derulare cu un partener străin neapărat. Asta înseamnă că e o mare uşurarea pentru mine că pot tranzacţiona direct în valută, fără a mai fi nevoie să mă complic cu schimbul leilor în dolari.

Excelent! Asta înseamnă că pot plăti facturile emise de partenerul meu direct din contul meu în dolari, de acasă din faţa calculatorului, stând relaxată pe scaun şi servind un pahar de lapte cald. Ce bine! Iar partenerul meu va primi banii mult mai repede decât dacă ar fi trebuit să mă duc la bancă, să schimb leii în dolari şi apoi să merg la ghişeu şi să-mi aştept rândul. Of... ce de timp pierdeam fără folos!

Dar nu mai este cazul să mă gândesc la ce ar fi fost! Acum cu serviciul oferit de către BCR pot sta liniştită că afacerea mea şi tranzacţiile mele în valută sunt în siguranţă şi le pot verifica în orice moment din zi sau din noapte!

Nielsen: Publicitatea pe cele mai mari bloguri si retele sociale americane - crestere de 119%

Timpul petrecut de americani in retelele sociale si pe bloguri s-a ridicat, in august 2009, la 17% din totalul timpului petrecut de acestia online, aproape de trei ori mai mult decat in urma cu un an, potrivit evaluarilor The Nielsen Company, citate de MarketingCharts.com. Publicitatea online pe cele mai vizitate siteuri sociale si bloguri a crescut, de asemenea, cu 119%, de la 49 de milioane de dolari in august 2008 la 108 milioane in august 2009.

"Aceasta crestere sugereaza o mare schimbare in felul cum este folosit Internetul. In timp ce continutul text si video raman elemente centrale ale experientei web, dorinta consumatorilor de a se conecta, de a comunica si de a impartasi informatie reprezinta un motor tot mai puternic al cresterii acestui mediu", potrivit lui Jon Gibs, vicepresedinte in cadrul diviziei online a Nielsen.

Potrivit Nielsen, totalul cheltuielilor publicitare online a scazut, luna trecuta, in cazul mai multor categorii de companii, insa cheltuielile in principalele retele sociale au crescut pe toata linia. Cea mai mare crestere a fost inregistrata de industria divertismentului, ale carei investitii in publicitate in principalele siteuri de socializare a crescut cu 812%.

Sunt de parere ca timpul pe care oamenii din toata lumea il aloca internetului va creste de la an la an, in principal datorita vitezei de raspandire a acestor retele, dar si a modernizarii continue a tehnologiei. In cativa ani nu vor exista oameni care sa nu posede cel putin un PC sau laptot, conectati la o conexiune de internet de super viteza, iar acest lucru se datoreaza dorintei arzatoare a oamenilor de a impartasi informatii si de a comunica cu prieteni pe care ii vor avea in intreaga lume.

miercuri, 22 decembrie 2010

Trimite şi primeşte bani de la prietenii de pe Facebook sau Twitter prin intermediul Dwolla

Dwolla este o platforma peer-to-peer (de la un calculator la altul) care permite utilizatorilor de retele sociale sa realizeze transferuri de bani intr-un mod rapid si la un cost relativ redus. Este un serviciu simplu care iti permite sa te conectezi la Facebook si Twitter pentru a trimite sau primi bani. Odata ce contul dumneavoastra este conectat la Dwolla si contactele dumneavoastra sunt importate (proces care se realizeaza automat) puteti trimite sau primi bani de la oricare din prietenii de pe Facebook sau de pe Twitter.

Dwolla nu este nici pe departe prima companie care permite realizarea transferurilor prin intermediul retelelor sociale. In 2007 Facebook a prezentat o aplicatie care permitea acest lucru, numita Pay Me si in 2009 a mai aparut una, sub numele de Send Money (foarte sugestiv). Aceste aplicatii nu solicita comisioane. Odata cu aparitia acestor metode de a primi sau trimite bani apar si acei escroci care vor incerca sa va fure banii folosind aceste aplicatii, insa cu multa grija ele reprezinta o metoda buna si rapida din punctul meu de vedere. Personal as folosi-o pentru a trimite sume mici de bani. As trimite bani daca de exemplu mi-am uitat portofelul acasa si cineva mi-a facut cinste si pentru a-i returna banii as apela la aceasta metoda. Este o buna metoda si pentru a strange bani in scopuri caritabile.

Exista un mic comision in cazul Dwolla, comision care se plateste pe tranzactie. Este o suma fixa, minima, de 0,25 dolari, pe care o plateste cel care trimite banii, indiferent de suma trimisa. Nu e mult deloc.

Daca as trimite bani cu ajutorul Dwolla in primul rand m-as asigura ca persoana careia ii trimit banii este una de incredere. Nu cred ca as folosi aceasta metoda ca sa trimit bani organizatiilor in scopuri caritabile pentru ca sunt multi cei care inseala.

Eu ma intreb: oare numele de Dwolla vine de la Dollar?

Click aici pentru a vizualiza articolul original.