Orice afacere mica iubeste atentia, empatia si sentimentul de comunitate in a avea un website care este o destinatie zilnica pentru consumatori. Pentru a face ca utilizatorii sa-ti viziteze site-ul regular este o provocare, mai ales daca update-urile sunt fara frecventa sau tot ce ai de oferit este ocazionala monotonie in articole de presa sau anunturi de produse. Din fericire, construirea unui site care este destul de “lipicios” in a tine utilizatorii angajati in a reveni nu necesita investitie foarte mare sau sa te reinventezi ca si un imperiu online vecin.
Conectare si comunicare: Nu-ti fa griji despre asta: a scrie des pe site (a-ti face un blog) ar trebui sa fie o parte esentiala a oricarui website modern. Una peste alta, cateva clickuri sunt necesare pentru a posta update-uri in timp real din jurul lumii, creand un flux constant de continut ce promit ceva nou si incitant cu fiecare vizita. Mai bine decat atat, profesionistii au experienta de a o face mult mai usor, iar practica deasemenea ajuta in a implementa o “fata” personala a organizatiei dumneavoastra. Totusi, pentru a captiva atentia utilizatorilor intr-un mod prin care sa-i faci sa se reintoarca, luati aminte: vei avea nevoie sa furnizezi un continut dinamic, unic si ofera o valoare informationala si diversificata. Un plus este vorbirea unei limbi pe care toata lumea o poate intelege. Mai degraba trebuie sa te adresezi audientei ca si cum ai purta o conversatie si sa furnizezi o substanta semnificativa continutului pentru cititor. Creearea de articole, trasaturi ce detaliaza cum sa obtii informatii despre produsele tale, interviuri cu persoane respectabile, jurnale despre proiecte sau ghiduri pas-cu-pas: toate sunt cai convingatoare in a te conecta cu audienta si in acelasi timp, in a-i tine interesati si a-i face sa se reintoarca pe site-ul tau.
Accentuarea cladirii comunitatii: Dupa cum bine stiu cei din interiorul societatii media, prin ideea de a crea un sentiment de comunitate in jurul website-ului este una din cele mai puternice unelte pentru a atrage utilizatorul si in cele din urma in a captiva fanii. Dar asta nu inseamna sa fie postat un mesaj si apoi sa fie lasat sa stagneze sau sa fie trimise e-mail-uri clientilor cu mesaje sporadice ce se pot gasi cu usurinta si-n alta parte. Mai bine decat atat, trebuie sa incurajezi discutii si sa iei parte activ la conversatii prin a dedica timp si resurse, dar in acelasi timp sa-ti faci clientii sa simta ca si ei au un cuvant de spus prin a le asculta opiniile, raspunzand clar catre fiecare propunere. Implementarea unor programe ce recunosc si recompenseaza contribuitorii valorosi este, de asemenea, vital, la fel precum este si creearea de initiative ce permit membrilor din comunitate sa contribuie si sa impartaseasca idei, concept si creati personale. Chiar si simplul fapt de a permite entuziastilor sa-si incarce ideile pentru logo-ul firmei tale sau sa aranjezi chat-uri cu directori pentru a propune idei pentru viitoarele asociatii nu va genera doar buna vointa.
Design pentru distributie in masa: A imparti este bine. Cu atat mai mult cu cat ai un mesaj ce merita sa fie impartit si ajunge sa fie citit de milioane de ochi. In concordanta, nu trebuie sa-ti updatezi site-ul cu piese unice ca si continut (sondaje, reportaje de cercetare, clipuri editorial, ghiduri in a rezolva probleme comune, iscoade unice in spatele scenelor, etc) desemnate sa capteze atentia vizitatorului, dar si in a transforma postarile in bloguri in poze, documente PDF si videoclipuri ce pot fi impartite si cu posibilitatea de a se putea face comentarii pe marginea lor. Cand vine vorba de bunurile unei corporatii, tendinta este de a avea un control mult prea ferm. In deosebi, cea mai puternica strategie este in a “desena” piese de continut cu o idee specifica in minte si-n a le implementa in comunitate. Dincolo de expunerea sporita si de mentiunile aditionale in media, folosindu-ti website-ul sa difuzezi parti de continut unice, poate insemna rezultate mai bune la optimizarea motoarelor de cautare printr-un numar mai mare de link-uri primite.
Concentrarea pe valoare: Reducerile, concursurile si promotiile sunt puternice motive pentru a-ti face un trafic ridicat pe site. Prin oferirea negocierilor directe poti sa mentii interesul clientilor ridicat si in acelasi timp sa generezi vanzari aditionale. Aceste programe de marketing devin mult mai valoroase atunci cand sunt cuplate cu Facebook, Twitter si alte pagini de socializare, care au un potential de a ajuta raspandirea mesajului foarte rapid prin intermediul internetului. Asigura-te ca astfel de negocieri se afla doar pe site-ul tau si pot fi consistente, astfel incat sa implementezi in mintea utilizatorului importanta de a verifica periodic site-ul.
Foloseste demonstratii cu tinta: In timp ce optiunile membrilor, de genul premium, pot dovedi excelente stimulente, serviciile pe care le oferi gratuity sunt, de asemenea, la fel de importante precum cele rezervate clientilor exclusivisti. Chiar daca oferi o scanare gratuita impotriva virusilor, pachete gratuite de a invata un anumit lucru sau te oferi sa hostezi o arhiva pentru utilizatori, poate genera un flux continuu de trafic si o baza a serviciilor premium.