vineri, 30 decembrie 2011

Facebook...o noua imagine....

Cei de la Facebook au anuntat un nou design a paginii de profil a utilizatorilor, aceasta punand accent pe datele personale ale acestora si pe activitatiile pe care acestia doresc sa le impartaseasca contactelor.
Noua interfata pune în prim plan imaginile ataşate la profilul utilizatorului şi introduce pictograme pentru interese acestuia, scotand in evidenta mai clar informațiile de bază. Facebook a modificat şi modul de afişare a listei de prieteni, pe care o gasim sub poza de profil a utilizatorului. Butoanele „wall” şi „info”, care erau dispuse pe orizontală, au fost mutate pe o coloană, tot sub fotografia utilizatorului. De asemenea, albumele foto au fost „comasate”, fotografiile fiind afişate pe o singura pagină.
In ceea ce ma priveste, pot sa spun ca noul "look" al Facebook este chiar inspirat. Pe langa aceasta, este si mult mai atractiv si mai bine organizat. Ceea ce ramane de vazut este cati din utilizatori vor fi incantati de aceasta interfata si cati vor renunta poate, la contul Facebook.

joi, 29 decembrie 2011

Facebook-ul în cuvinte şi imagini

Facebook-ul a devenit în ultima vreme foarte popular atât în rândul copiilor cât şi în rândul vârstnicilor, aceste categorii fiind bine reprezentate pe reţeaua de socializare, dar ca orice companie aceasta are propriile sale „ciudăţenii”.

1) Pentru că eram curioasă să aflu cum a arătat prima pagina de Facebook, am făcut unele cercetări și am aflat că aceasta conținea o poza cu Al Pacino.

2) Primii bani bagati in retea au apartinut co-fondatorului lui PayPal.



.

3) Chiar dacă mulţi dintre utilizatori au sute de prieteni, aceştia nu interacţionează cu mai mult de 6-8 persoane, numărul mediu fiind de 130 de prieteni.



4) Facebook-ul e un mod de viață pentru multe persoane.






5) V-ați întrebat vreodată cam câte fotografii sunt încărcate pe zi? Ei bine aproximativ 14 milioane de fotografii.

6) În 2006 hackerul pe nume Chris Putnam a spart reţeaua de socializare şi a schimbat mii de profiluri făcîndu-le să arate ca pe MySpace. Culmea este că acesta nu a fost arestat ci angajat de către companie.



7) Un fost angajat Facebook este fondatorul lui YouTube.



8) Renunți la 10 prieteni ai un burger gratuit.






9) Vârsta medie a angajaţilor este de 30 de ani.

10) Există și un conațional de-al nostru care lucrează la Facebook.



11) Iarnă departe de Facebook pentru Mark.

În încheierea articolului vă mai propun alte 2 poze reprezentative pentru ceea ce reprezintă Facebook-ul.




Eficientizarea procesului de expediere a articolelor tranzacționate pe eBay


Site-ul eBay reprezintă un loc foarte bun pentru a vinde diverse articole, însă procesul de vânzare în sine necesită îndeplinirea unor pași adiționali, precum înregistrarea plății și livrarea produselor către cumpărător, înainte ca tranzacția respectivă să poată fi considerată una de succes.

Expedierea bunurilor presupune alegerea unui expeditor de încredere, achiziționarea materialelor de ambalat la un cost scăzut și găsirea unor modalități de diminuare a duratei de timp petrecută în vederea realizării activității de livrare.

Unul dintre cei mai importanți pași se referă la găsirea expeditorului potrivit, ținând cont și de costul de livrare al articolelor vândute, la care se pot adăuga cheltuieli suplimentare referitoare la ambalarea și asigurarea bunurilor.

În funcție de tipurile de produse ce urmează a fi expediate și metoda de transport folosită, se pot utiliza diferite instrumente care să faciliteze livrarea: cutii sau plicuri, materiale de ambalat, materiale de etichetat, o modalitate de măsurare a cantităților expediate, un sistem logistic bine pus la punct, etc.

Pentru ca bunurile tranzacționate să nu ajungă la client deteriorate, este important să se utilizeze ambalaje de calitate superioară. De asemenea, cu cât se livrează mai repede un produs, cu atât clientul va fi mai mulțumit.

În plus, nu există nici o regulă care să stabilească faptul că un vânzător trebuie să se limiteze la folosirea unui singur expeditor, mai ales dacă urmează să se expedieze un volum mare de mărfuri sau dacă acestea sunt foarte diferite între ele.

Site-urile de reduceri colective-afacerea momentului


Sportul favorit al romanilor si nu numai, este vanatoarea de reduceri. Reducerile sezoniere sunt asteptate cu sufletul la gura iar magazinele sunt asaltate de cumparatorii nerabdatori pana la refuz. Nebunia reducerilor a cucerit in ultima perioada chiar si Internetul. Profitand de acest context favorabil, site-urile de reduceri au avut un real succes si la noi, acest model de business, aparut initial in SUA, dezvoltandu-se rapid. Astfel ca prin intermediul site-urilor de reduceri, romanii pot profita pe parcursul intregului an de preturi mici si reduceri fabuloase la anumite produse si servicii.


Cum functioneaza?

Un site de reduceri colective publica zilnic oferte cu reduceri de pana la 90% pentru diferite servicii si produse, cum ar fi : oferte la restaurante, baruri, saloane de infrumusetare, cinematografe, SPA. concerte, concursuri de dans, excursii, aparate de fotografiat. Oferta se activeaza in momentul in care un anumit numar de utilizatori, stabilit de la inceput cumpara cuponul, ce poate fi folosit pe baza de rezervare intr-un anumit interval de timp. Totul se face contracronometru. Clientul alege oferta, isi creaza un cont, plateste cu ajutorul cardului si primeste un voucher. Il printeaza si merge cu el direct la comerciant. .

Oamenii se grabesc sa-si cumpere cu bani putini de la vacante ori sedinte de masaj, pana la aparate foto sau masini. Poti astfel sa te rasfeti la SPA, sa iesi la un restaurant unde altfel nu ti-ai fi permis sa mergi, sa calatoresti in colturi ale lumii unde nici cu gandul nu te-ai dus, crezand ca e imposibil din punct de vedere financiar si multe alte oferte atractive care vin in atentia ta, punandu-te pe ganduri cu privire la adevaratele tale nevoi. Astfel de oferte pot fi transformate in oportunitati pentru cei care au cu adevarat nevoie de serviciile sau produsele oferite, insa pentru cei condusi de impuls si avizi de consum sub pretextul “reducerilor” aceasta este doar o alta metoda de a cheltui bani pe lucruri inutile.

Este o afacere in care, in conditii favorabile si ideale toată lumea cåştigă: clientul - reducerea, comerciantul care oferă serviciile/produsele - clienţi noi şi publicitate gratuită, iar site-ul de reduceri - un comision din valoarea tranzacţiei. Specialistii sustin insa ca sunt afaceri care nu vor fideliza niciodata clientul, asa cum spera comerciantii, datorita faptului ca cei care cumpara astfel de cupoane vor fi permanent atrasi de alte oferte si nu vor tine cont neaparat de comerciant. Scopul comerciantilor este acela de a-si fideliza clientii noi oferindu-le servicii de buna calitate

Piata internationala

Desi nu a reusit sa inregistreze vreodata profit, gigantul american al reducerilor si cel mai mare site de profil din lume, Groupon, intentioneaza sa se listeze la bursa pentru un pret al actiunilor care ar putea evalua compania la aproximativ 20 de miliarde de dolari. In plus, compania a refuzat o oferta de preluare de la Google in valoare de peste 6 miliarde de dolari. Compania a inregistrat in 2010 o pierdere neta de 389,6 milioane de dolari, la incasari de 713 milioane de dolari. Totusi, in primul trimestru al acestui an, compania si-a crescut foarte mult incasarile, pana la 644,7 milioane de dolari.

Tentative de patrundere pe aceasta piata se pare ca au avut si au si gigantii Internetului, Google si Facebook, care sub renumele brandul-ui pe care l-au creat, vor sa isi indreapte utilizatorii si catre acest tip de comert on-line.

Modelul de business pus in aplicare de aceasta companie pare a fi usor de replicat, atat de companii noi cat si de companii mari, deoarece reprezinta practic, doar un serviciu de reduceri, insa eficienta acestuia poate fi discutabila.

Piata locala

Piata site-urilor destinate reducerilor de grup din Romania numara in prezent peste 150 de jucatori si creste cu o rata semnificativa. O previziune de la inceputul anului 2011, facuta de managerul InternetCorp estima ca aceasta se va situa intre 2,5 si 3,5 milioane de euro.

Totodata, datele disponibile pe serviciul de monitorizare a brandurilor pe retelele sociale, FaceBrands.ro, arata ca in acest moment in online-ul romanesc exista 182 de site-uri de reduceri de grup, in topul preferintelor de pe acest site, situandu-se: FunDeal, Kuponiada, CoolBuy. 90% din piata este concentrata in capitala, in provincie afacerile de acest gen nefnctionand la fel de bine, datorita costurilor de transport pana la client, care de cele mai multe ori e mai mare sau apropiat de produsul achizitionat.

Cele mai cunoscute site-uri de reduceri sunt: Groupon, Kuponiada, GetDeal si Zumzi, FunDeal.

Odata cu aparitia site-urilor de reduceri, au aparut si “agregatoarele” de oferte, care aduna la un loc toate ofertele, facilitand accesul utilizatorului, cat mai rapid si eficient, ofertele putand fi sortate in functie de anumite criterii. Cele mai cunoscute astfel de agregatoare sunt:

Profitul vine din comisioanele percepute din vânzările făcute de site-urile de reduceri prin intermediul agregatorului şi din publicitate. De exemplu Redutti percepe un comision fix de 10% din valoarea unui cupon vândut. Potrivit studiilor realizate de agregatorul de reduceri de grup Redutti.ro, incasarile site-urilor de profil au crescut exponential in decursul anului. Astfel, site-urile monitorizate de Redutti au inregistrat, in ianuarie, incasari de 1,37 milioane de lei. In februarie, acestea au ajuns la 2,99 milioane de lei iar in martie au depasit la 4,75 milioane de lei. Potrivit datelor disponibile in rapoartele Redutti, Fundeal.ro a inregistrat in primele trei luni ale anului incasari de 2,49 milioane de lei, Groupon.ro a inregistrat in aceeasi perioada incasari de 1,11 milioane de lei iar Kuponiada.ro a inregistrat incasari de 955.000 lei. Alti jucatori semnificativi in piata au fost Topdeals.ro, cu incasari de 575.000 lei, Goldendeals.ro, cu incasari de 358.000 lei, Zumzi.ro, cu incasari de 339.000 lei si Coolbuy.ro, cu incasari de 215.000 lei.

Majoritatea site-urilor de profil din România nu se bazează exclusiv pe modelul reducerilor de grup, tinand cont ca romanii de-abia acum fac cunostinta cu cu acest sistem. „Cea mai bună abordare de business este cea a ofertelor instant, pentru că este frustrant pentru consumatori să cumpere o reducere care poate să dispară și nefezabil pentru compania parteneră, care poate să nu vândă nimic“. Modelul ofertelor disponibile instant par a fi mai profitabile, site-urile traind din comisionele percepute la valoarea fiecarui voucher achizitionat de un client.

La mai putin de un an de la aparitia acestui model de business in Romania, piata încă se stabilizează. „Mă astept ca în 2012 să rămână doar 10-20 de jucători stabili“, spune Luciana Zamfirescu, managing partner la Top Deals. Mihai Seceleanu de la Kuponiada estimeaza ca intr-un an si jumatate va avea loc echilibrarea: „Cu siguranță nu se va ajunge la saturatie mai devreme de cinci, poate chiar zece ani“, spune el. Proprietarul Redutti, Andrei Stefan, considera ca impactul acestui business asupra mediului economic va fi unul extrem de pozitiv, de tip „bulgare de zapada“. Si Luciana Zamfirescu subliniază importanta sociala a acestui business: „accesul la servicii, mai ales cele medicale, este unul dintre câștigurile sociale datorate reducerilor oferite de companii. Au fost un fel de pansament pe rana crizei“.

Preferinte

Cele mai cautate sunt serviciile si nu produsele. Românii cumpara cele mai multe vouchere pentru a beneficia de servicii de îngrijire personală sau medicale, pentru a merge în vacanta sau pentru a manca la restaurant. De altfel, serviciile de infrumusetare cu proceduri noi, cu aparatura revolutionara, dar si serviciile medicale, se bucura de vanzari record.

Potrivit unor sondaje, cumparatorul tipic de cupoane online este o persoana educata, deschisa la nou, cu o viata socială activa, îngrijita şi preocupata de propria persoană. Potrivit Lucianei Zamfirescu, cea mai mare pondere o au femeile cu varste intre 20-50 ani, cu studii medii-superioare, venituri medii si mari. Cand vine vorba de preferinte, femeile cumpara, aşa cum era de asteptat, servicii/produse de înfrumusetare si sanatate, iar barbatii auto si entertainment.

Statisticile arata ca in ultimul an peste jumatate de milion de romani au cumparat de la reduceri vouchere in valoare de peste 6 milioane de euro. Clientii au facut economii de cateva milioane de euro.

Daca va intereseaza acest fenomen si vreti sa aflati mai multe informatii legate de acest subiect, iata si cateva articole care mi s-au parut interesante:

Modalități de plată

Sistemele electronice de plăți trebuie să atingă nivele de securitate ridicată astfel încât să confere utilizatorilor o încredere sporită. Deasemenea, acestea trebuie să aibă un caractec privat și confidențial, descentralizare și internaționalizare și să fie unanim acceptate de către comercianți și oameni de afaceri.
Cele mai cunoscute metode de plată electronică sunt:
Ø Plata prin carduri bancare: această metodă transferă riscul de la vânzptor la insistuția fianaciară care a emis cartea de credit. Procesul cuprinde mai mulți pași: cumpărătorul prezintă vânzătorului cartea de credit; vânzătorul trimite numărul cărţii de credit şi detaliile tranzacţiei la un sistem de autorizare; acesta fie autorizează direct tranzacţia, fie o direcţionează la banca emitentă a cărţii de credit, pentru aprobare; periodic (de exemplu zilnic), vânzătorul trimite detaliile tranzacţiilor aprobate către banca sa; aceste informaţii sunt trimise la asociaţia emiţătorilor de cărţi de credit după ce au fost procesate tranzacţiile pentru care banca respectiva este şi colectoare şi emiţătoare de cărţi de credit; la sfârşitul lunii, consumatorul primeşte facturile pe care trebuie să le achite, altfel va plăti dobânda pentru creditul acordat de banca care a emis cartea de credit;
Ø Plata prin SoftNet ePay: ePay este un sistem românesc creat de către SoftNet, care permite reducerea nivelului de fraudă până aproape de zero; acest lucru este posibil astfel: a fost introdus un model de plată cu trei actori: magazinul electronic, posesorul de card (clientul) şi banca ce a emis cârdul şi al cărei client este posesorul de card; posesorul de card semnează electronic la bancă fiecare tranzacţie. Doar tranzacţiile acceptate de către acesta şi marcate ca atare către bancă sunt autorizate; plata efectivă se efectuează doar după ce datele privind plata transmise de magazinul electronic sunt comparate cu cele înregistrate de client şi se constată o corespondenţă perfectă;
Ø Plata prin CyberCash: folosirea serverului CyberCash asigură posibilitatea de urmărire şi control al tranzacţiilor, însă cu un cost mai ridicat, în special pentru tranzacțiile de plată cu sume mici. Atunci când se face o tranzacţie, produsul dorit este selectat printr-un browser Web. Serverul vânzătorului trimite ”portofelului” cumpărătorului un mesaj cerere de plată în clar, semnat criptografic, cerere care descrie cumpărarea şi tipurile de carduri care sunt acceptate pentru plată. Softul portofel afişează o fereastră care permite cumpărătorului să aprobe achiziţia şi suma şi să selecteze cardul cu care se va face plata. Se trimite înapoi vânzătorului un mesaj de plată ce include o descriere a tranzacţiei criptată şi semnată digital de cumpărător, precum şi numărul cardului folosit. Vânzătorul trimite mai departe mesajul de plată la gateway-ul CyberCash, împreună cu propria sa descriere a tranzacţiei, criptată şi semnată digital. CyberCash decriptează şi compară cele două mesaje şi verifică cele două semnături. Dacă lucrurile sunt OK, el autorizează cererea vânzătorului trimiţând un mesaj specific la softul acestuia. Apoi softul vânzătorului confirmă plata portofelului cumpărătorului.
Ø Plata prin ECash: ECash reprezintă un exemplu de sistem electronic de plăţi, care foloseşte poşa electronică sau Web-ul pentru implementarea unui concept de portofel virtual. ECash reprezintă un sistem de plăţi complet anonim, ce foloseşte conturi numerice în bănci şi tehnica semnăturilor oarbe. Tranzacţiile se desfăşoară între cumpărător şi vânzător, care trebuie să aibă conturi la aceeaşi bancă. Cumpărătorii trebuie să înştiinţeze banca cu privire la faptul că doresc să transfere bani din conturile lor obişnuite în aşa numitul cont eCash Mint. În orice moment, cumpărătorul poate interacţiona de la distanţă, prin calculatorul său, cu contul Mint şi, utilizându-se un client soft, el poate retrage de aici fonduri pe discul calculatorului său. Formatul acestor fonduri este electronic. Ca urmare, discul cumpărătorului devine un veritabil „portofel electronic”. Apoi, se pot executa plăţi între persoane individuale sau către firme, prin intermediul acestor eCash.

Gmail. Noutati in Gmail

Etichete: completare automata si „mutati in”
Butoanele si meniurile din partea de sus a casutei de email arata diferit fata de alti provideri: exista un buton nou „Etichete”, care usureaza si mai mult etichetarea mesajelor. Exista si shortcuturi pentru comenzile Gmail, prin apasarea butonului L se afiseaza etichetelele. Deasemenea mai exista si functie de completare automata la denumire etichetelor. Etichetarea se aseamana cu mutarea unui dosar: apasand butonul „Mutati in” se pune eticheta si se arhiveaza intr-un singur pas.
Vizualizari rapide ale fisierelor PDF
Gmail permite vizualizarea rapida a attachmenturilor direct in browser, fara a descarca si deschide acestea in alta aplicatie, facand clic pe link-ul „Vizualizati” de langa atasamentele .pdf pe care le primiti.
Noile teme Gmail
De la nuante de gri minimaliste pana la peisaje montane dinamice, se pot alege din peste 30 de optiuni pentru a personaliza modul in care arata contul de Gmail. Pentru a setare, se acceseaza file Teme din Setari.
Videochatul Gmail
Prin videochat se pot contacta prietenii online chiar in interiorul Gmail. Gmail dispune de capacitati video si audio de inalta calitate. Este necesara doar o camera Web si descarcarea unei aplicatii mici, a cerei instalare dureaza doar cateva secunde.
Emoticonuri pentru Email
Gmail permite inserarea de Emoticonuri in corpul mesajelor. Cand se scrie un mesaj in modul, din meniul „Text cu formatare complexa” se poate selecta o noua fila cu emoticonuri din chat.
Etichete colorate
Etichetele colorate sunt elemente vitale in organizarea email-ului.Se face clic pe mostra de culoare de langã fiecare etichetã pentru a atribui o culoare mesajului. Chat in grup
Comunicarea prin chat cu mai multe persoane fara ferestre multiple este posibila cu noul Gmail. Pentru a porni un chat in grup, se face clic pe pe „Chat in grup” din meniul „Optiuni” in timpul conversatiei prin chat.
IMAP gratuit
Aceasta optiune permite sincronizarea instantanee si automata pe toate dispozitivele. Indiferent de unde se scriu mesajele, de pe telefon sau de pe desktop, modificarile efectuate in Gmail vor fi vizibile pentru utilizator, de oriunde ar accesa Mesajele primite.
Vizualizare ca expunere de diapozitive
Acum se pot deschide atasamentele PowerPoint ca expunere de diapozitive, fara a fi nevoie sa descarcati ceva. Nu trebuie decat sa faceti clic pe „Vizualizare ca expunere de diapozitive” de langa atasamentul .ppt pe care doriti sa-l vizualizati. Avand in vedere cã puteti deschide ti atasamente .doc si .xls cu Google Docs and Spreadsheets, nu este nevoie sã iesiti din browser-ul dvs. Web pentru a verifica atasamentele dvs. Gmail.
Notificari despre mesaje noi pentru
In noul Gmail este inclus un sistem de notoficare sonora in caz de mesaj nouAstfel nu se mai pierd mesaje, si se castiga timp.
Redirectionati-le pe toate
In timp ce se vizualizeaza o conversatie, utilizand noul link „Redirectionati-le pe toate”, aflat in partea dreapta, se poate redirectiona intreaga conversatie, nu numai un sigur mesaj.
Primirea mesajelor catre alte conturi de email ale utilizatorului
Acum Gmail poate sa verifice mesajele la celelalte conturi de email ale utilizatorului. Se pot sescarca mesaje noi si vechi de l acinci conturi de email, ca ulterior sa se afiseze toate mesajele in Gmail. Apoi, puteti chiar crea o adresa „De la:” personalizata, care va permite trimiterea de mesaje de la Gmail, dar sa para ca sunt trimise de la alte conturi de email ale dvs. Se pot descãrca mesaje numai de la conturile care au activat accesul POP3.
Protectie avansata Anti-Spam
Noii utilizatori pot deschide un nou cont Gmail cu sau fara invitatie, protectie impotriva Spam-ului fiind gratuita pentru toti.
Gmail pentru dispozitive mobile
Accesand http://gmail.com cu browser-ul telefonului mobil se acceseaza Gmail de pe telefonul sau dispozitivul mobil. Este usor de utilizat si este gratuit.
Grupuri de contacte
Una dintre functiile cele mai solicitate este in sfarsit disponibila! Acum puteti trimite mesaje cãtre un grup in loc sã fiti nevoit sã alegeti adresele individuale de fiecare datã.
Vizualizati ca HTML
Acum puteti vizualiza atasamente Microsoft Office, OpenOffice sau .pdf ca pagini Web facand clic pe link-ul „Vizualizati ca HTML” in loc sa le descarcati. Este util atunci cand doriþi sã le vizualizaþi mai repede, cand accesaþi emailul de la un dispozitiv mobil sau cand nu doriþi sã instalaþi software numai pentru a vedea un document.
Salvare automatã
Exista salvare automata in Gmail pentru recuperarea textului partial scris si pierdut.
Contact permanent cu prietenii
Acum puteti exporta Agenda dvs. Gmail. Salvati totul intr-un fisier pentru a fi utilizat in alt cont sau serviciu – o functie foarte buna daca utilizati accesul POP gratuit Gmail. Sau pur si simplu faceti o copie de rezerva ca sa nu mai pierdeti nicio persoana din Agenda.
Alte functii atractive ale Gmail:
Optimizeaza automat interfata telefonului pe care il utilizati
•Deschide fisierele atasate pe care le primiti in mesaje, inclusiv fotografiile, documentele Microsoft Word, precum si fisierele .pdf
•Va permite sa raspundeti prin apel catre persoanele ale caror numere de telefon se afla in Agenda dvs. Gmail
•Comunicati prin chat - Un feature important al Gmail este chat-ul instantaneu chiar in interiorul Email-ului. Scanarea de virusi este disponibila!
•Efectuati o verificare automata de fiecare data cand deschideti sau trimiteti un mesaj cu un atasament.
•Mesajul de rãspuns automat pe perioada vacantei
•Configurati un rãspuns automat, astfel incat, dacã sunteti la plajã sau intr-o cãlãtorie cu trenul prin Siberia, prietenii dvs. sã stie cã nu vã veti verifica mesajele.

Comertul online si criza mondiala

Perioada sfarsitului de an  este un prilej foarte bun de a face cumparaturi online. Acest lucru este un motiv de bucurie deoarece dupa cum bine se stie, cresc vanzarile. Anul acesta, tendinta globala pare a fi o crestere mai pronuntata a vanzarilor online ca urmare a crizei economice, conform rezultatelor a doua studii efectuate in doua tari de top la capitolul comertului online.
Conform unui sondaj  publicat pe piata din SUA, vanzarile totale, retail si comert online, vor inregistra un declin al ritmului de crestere in acest an. Totusi, vanzarile online se vor dubla ca valoare fata de anul trecut, internetul trecand pe primul loc in topul canalelor de vanzare, cu aproximativ 50% din sumele cheltuite.
In Marea Britanie, situatia este asemanatoare din punctul de vedere al cumparaturilor online. Un studiu recent efectuat a aratat ca britanicii sunt constienti de faptul ca pot gasi pe Internet promotii si produse la preturi mai bune decat in retail, lucru ce ii va ajuta sa economiseasca bani. Aproximativ jumatate dintre cei chestionati intentioneaza sa cumpere online cadouri pentru sarbatorile de iarna de anul acesta.
Concluzia prin urmare este ca, in contextul perioadei economice destul de dificile, tot mai multe persoane se orienteaza de la sectorul de retail catre cumparaturile din magazinele online, cautand promotii si oferte speciale pentru a economisi cat mai mult.
Cu toate ca piata de comert electronic din Romania nu a ajuns inca la nivelul comertului electronic din SUA si Marea Britanie, clientii devin din ce in ce mai sensibili la avantajele comertului online: usurinta de a gasi cea mai buna oferta, comoditatea si costurile mai reduse.
Exista un interes crescut pentru crearea de oferte speciale, dezvoltarea si implementarea unor campanii de succes si modalitati de crestere a vanzarilor de sarbatori.

Cum si de ce sa apelezi la publicitatea pe Facebook

Facebook-ul este una din cele mai bune si mai accesibile variante de publicitate pe Internet. Datorita miloanelor de utilizatori de facebook, reclama va ajunge exact unde se doreste si la cine se doreste.
Exista o multitudine de avantaje pentru publicitate pe facebook:
- daca de doreste promovarea unor evenimente, iar o masa de persoane accepta invitatia, toti prieteni acestora vor fi la randul lor informati despre evniment, avand posibilitatea ca si ei sa participe.
- plata se poate face in functie de ce se prefera mai mult: plata per click, sau la fiecare 1000 de afisari
- exista de asemena posibilitatea de a controla zilnic bugetul, putand adauga sau sterge atunci cand se doreste
- acest site ofera de asemenea sfaturi pentru o mai buna publicitate.

Cateva sfaturi pentru o publicitate de succes pe Facebook

- Modifica in permanenta sau ori de cate ori este nevoie a continutului si imaginile din reclama
- Anuntarea reduceriilor poate avea foarte mare succes deoarece o parte din publicul tinta este interesat de tot ce este redus.
- Utilizarea unui limbaj comun
- Alegerea imaginilor este unul din cei mai importanti pasi in reusita reclamei.

Publicitatea pe facebook este in crestere

Se poate dovedi ca, facebook-ul a avut o crestere incredibila in ultima perioada datorita faptului ca acest lucru este "la moda" si datorita sloganului dintre utilizatori "Nu ai facebook, nu existi".
Tot mai multe firme isi promoveaza serviciile si produsele prin intermediul facebook-ului, creandu-si un cont si postand la profil toate informatiile care le sunt necesare viitorilor clienti.
Uni specialisti spun insa ca publicitatea pe facebook nu este chiar cea mai buna metoda de promovare. In primul rand uni specialisti nici nu baga de seama informatiile care vin zilnic de la diferite firme, iar alti care doresc pot scapafoarte usor de aceste mesaje care-i deranjeaza prin simpla renuntare la "prietenia" cu ea.
Se poate trage o concluzie simpla, publicitatea pe facebook este o metoda simpla si buna pentru ca reclama sa ajunga la cati mai multi utilizatori.

Aşteptări de la 2012


În ultimul blog am prezentat cele mai importante realizări tehnologice ale anului 2011. Acum aş vrea să vorbim despre noutăţile care vor apărea în 2012. Iată care sunt cele mai dorite produse care vor debuta în noul an ce bate la uşă.

Printre cele mai aşteptate produse de anul viitor sunt gadgeturile de la producătorul american Apple:iPad 3 şi iPhone 5.

iPad 3
A treia generaţie de tabletă a producătorului american, care a revoluţionat lumea PC-urilor, este aşteptată cu nerăbdare de fani. iPad este în continuare cea mai bine vândută tabletă în lume, acaparând peste 60% din această piaţă, iar succesorul iPad 2 nu va fi lansată şi prezentată de regretatul Steve Jobs. Se zvoneşte o rezoluţie a ecranului de 2048*1536 pixeli, un procesor quad core, un ecran HD şi sloturi pentru memorie SD. În plus va fi dotată cu conexiuni WiFi şi 3G dar există posibilitatea de a avea şi aplicaţia Siri preinstalată. Nu se cunoaşte o dată exactă a lansării, însă fanii produselor Apple aşteaptă cu nerăbdare cea mai nouă tabletă iPad.

iPhone 5
Deşi iPhone 4S a fost un success răsunător, cu peste 1 milion de telefoane vândute în prima zi, mulţi potenţiali clienţi au ales să aştepte, să nu se grăbească la 4S, motivul fiind designul neschimbat şi aceeaşi mărime a ecranului. Noul telefon care trebuie să apară anul viitor se aşteaptă să aibe un design complet schimbat, cu inserţii de aluminiu şi un ecran mai mare, fiind mult mai subţire. Dotat cu o cameră de 8Mpx cu flash şi o capacitate de stocare mai mare, iPhone 5 va fi dotat cu wireless charging şi i se va integra sistemul cloud computing. Cum va arăta exact şi cum va fi dotat vom afla odată cu lansarea sa, care încă este în ceaţă.

Un alt producător care a avut un impact puternic asupra pieţei telecomunicaţiilor şi nu numai este gigantul coreean Samsung, de la care se aşteaptă pentru 2012 mai multe produse care să acapareze imaginaţia publicului.

Samsung Galaxy III
După ce S I a fost vândut în peste 35 milioane de exemplare, iar S II a atins cifra de 10 milioane în 3 luni, ambele având un succes extraordinar, apariţia unui nou model Galaxy este extrem de anticipată şi dorită de public.
Cunoscătorii cred că va fi dotat cu un Dual Core de 1,8 Ghz, 2 Gb RAM, 16 sau 32 Gb memorie, o cameră de 12 Mpx cu LED flash, iar din punct de vedere al sistemului de operare se zvoneste noul Android 4.0, Ice cream sandwich. Se zvoneşte că noul model va apărea undeva în prima jumătate a anului, însă un anunţ oficial privind data lansării nu a facut încă de purtătorii de cuvând ai firmei coreene.

Samsung Galaxy 7.7 Tablet
Noua tableta care va fi produsă de Samsung. Cu un ecran de 7.7 inchi şi cu ecranul deja faimos Super AMOLED plus, noul produs coreean promite să devină un rival de temut al viitoarei iPad. Dotat cu sistemul de operare Android Honeycomb 3.2 16 până la 64 Gb spaţiu de stocare, procesorul dual de 1.4 Ghz împrumutat de la Note şi o baterie de 5100 mAh(care promite 10 ore de folosinţă continuă), tableta se situează între Galaxy TAB(10.1 inchi) şi noul telefon apărut pe piaţă, Note. Datorită dimensiunilor reduse şi cu o greutate de doar 335 grame este ideală pentru orice are nevoie de un mini calculator în orice situaţie. Care va fi reacţia publicului legată de acest nou gadget, doar timpul ne va putea spune. Pentru moment aşteptăm cu nerăbdare lansarea oficială şi o şansă de a o utiliza.

Cel mai nou sistem de operare de la Google, Android Ice-Cream Sandwich şi-a făcut deja debutul cu cea mai nouă creaţie de la Samsung, Nexus S. Iată care ar fi noutăţile faţă de predecesorii săi: în primul rând o interfaţă nouă, reproiectată, cu noi animaţii şi efecte de tranziţie; suport îmbunătăţit pentru multitasking, un meniu de notificări îmbunătăţit, versiuni îmbunătăţite pentru aplicaţiile preinstalate şi multe alte mici modificări care fac ca acest OS să fie cât mai uşor şi plăcut de utilizat. 2012 va fi anul în care Ice Cream Sandwich îşi va demonstra sau infirma calităţile datorită utilizării la scară mai mare a acestui sistem de operare.

Dacă am amintit de un sistem de operare mobil, să trecem în revistă şi cel mai folosit OS pentru calculatoare din acest moment şi anume Windows. Anul viitor se anunţă lansarea celei mai noi versiuni,Windows 8. Microsoft propune o idee de unitate – folosirea platformei atât pentru PC-uri, notebook-uri, netbook-uri şi tablete.
Logic si implacabil, Windows 8 este al optulea update major al sistemului de operare dezvoltat de Microsoft. Cum spunea si Steve Ballmer, Windows 8 este cel mai important pariu facut de Microsoft de la prima versiunea de Windows pana in prezent.
Interfaţa este major modificată faţă de versiunea precedentă ţintind spre a mări gradul de uşurinţă în folosire, însă în loc de meniurile clasice avem acum icon-uri grupate pe categorii, folosind un sistem de ribbon-uri ce va părea familiar utilizatorilor suitelor Micrsosoft Office 2010 şi 2007. Dacă alegerile făcute de Microsoft se vor dovedi inspirate sau nu rămâne de văzut, însă criticile aduse de-a lungul timpului sistemului Ribbon UI indică o oarecare reticenţă din parte utilizatorilor. Există posibilitatea ca o versiune Beta să apară pe la mijlocul lunii februarie, însă conţinutul exact al pack-ului nu este cunoscut. Aşteptăm cu nerăbdare noua versiune de Windows, însă dacă va avea acelaşi succes ca Windows XP sau 7 vom afla doar peste câteva luni.

Noua consolă de la Nintendo este aşteptată să apară tot anul următor, ca răspuns la noul Sony Playstation Vita. În ciuda succesului Xbox 360 sau Playstation 3, Nintendo rămâne rege în privinţa consolelor cu Nintendo Wii. În 2011 însă a început să piardă din avantaj, motivul fiind suportul multimedia redus în comparaţie cu rivalii săi. De aceea, noul Nintendo Wii U vine echipat un nou controler(ecran tactil de 6 inchi,cu microfon, boxe, giroscop, accelerometru şi cameră)  şi caracteristici redesenate şi regândite. De asemenea, este prima consolă de la Nintendo cu o rezoluţie Full HD de 1080p, fiind aşteptată pe piaţă începând cu luna martie.

Acestea sunt câteva din cele mai importante produse care îşi vor face debutul în 2012, deşi suntem siguri că până la sfârşitul anului următor vom fi din nou uimiţi cu alte şi alte gadgeturi care ne vor capta atenţia şi imaginaţia. Aşadar să aveţi un sfârşit de an plin de fericire, bucurii şi toate aceste mici (sau mari) jucării care ne fac viaţa atât de uşoara!

BlackBerry App World



BlackBerry App World

In cele ce urmeaza ma voi adresa celor care au o pasiune pentru dezvoltare software dar si celor care le-ar place sa faca asa ceva, iar acesta ar putea fi un inceput promitator. Ideea principala a ceea ce va voi scrie in urmatoarele randuri (pentru cei ce nu au rabdarea necesara sa citeasca tot) pleaca de la crearea unei aplicatii, pasii de urmat pentru a pune aplicatia in BlackBerry App World si bineinteles, rasplata.

Mai intai trebuie sa spun ca BlackBerry App World nu trebuie interpretata ca o copie slaba a App Store, e o copie dar cu siguranta nu mai e asa de slaba, ba din contra incepe sa prinda contur din ce in ce mai bine (se pare ca schimbarile majore din acest an sunt benefice). Asta pentru ca ofera posibilitatea de a crea aplicatii in tehnologii multiple, apoi ofera unelte de conversie a aplicatiilor in kit-uri de instalare compatibile cu sistemele de operare utilizate de smartphone-urile si tabletele BlackBerry.

Tehnologiile ce sunt sustinute de cei de la BlackBerry sunt urmatoarele:

- C\C++ (C\C++ Native SDK)

- Html 5, Javascript, CSS3 (Html 5 WebWorks)

- Java (BlackBerry Java)

- Android (Java Android Runtime)

- ActionScript (ActionScript Adobe AIR)

(https://bdsc.webapps.blackberry.com/devzone/platforms)

Orice cunoscator de una din cele cinci tehnologii poate crea foarte usor aplicatii si pentru sistemele de operare mobile BlackBerry. Cand aplicatia este gata, ce mai trebuie facut este sa se adauge cate un fisier de configurare la binarele aplicatiei pentru compatibilitatea cu tool-urile de conversie BlackBerry. Dar in acelasi fisier de configurare mai trebuie adaugata o semnatura (cei de la BlackBerry ii zic ‘signing key’) (https://www.blackberry.com/SignedKeys/). Nimic mai simplu.

Aplicatia fiind gata mai trebuie creat apoi un cont pentru a o putea posta si pentru a incasa eventual si venituri (asta daca aplicatia nu va fi gratuita), dar pentru a accesa aceste venituri mai trebuie insa un cont PayPal. (https://appworld.blackberry.com/isvportal/login_input.do?pageId=0)

Este un motiv destul de bun pentru un necunoscator sa inceapa sa faca aplicatii bazate pe una din cele cinci tehnologii, ganditi-va doar la ce castiguri v-ati putea astepta pentru o aplicatie creata cu un scop anume, si apoi la avantajul de a avea aceeasi aplicatie pe toate terminalele BlackBerry, un castig aditional.

Ba mai mult, cei ce se pricep mai mult pe partea de design pot crea teme pentru smartphone-urile si tablete BlackBerry.

PS: In aceste piete de aplicatii mobile de regula cele care au avut succes au fost cele bazate pe idei autentice.

Mult spor.

miercuri, 28 decembrie 2011

BI Banking

Industria serviciilor financiare se schimbă rapid. Factori cum ar fi globalizarea, concurenta instituţiilor financiare şi inovaţia tehnologică, au forţat companiile să regândească strategia lor de afaceri. În plus, aşteptările clienţilor se schimbă. Clienţii devin mai bine informaţi iar asteptările sunt mai solicitante. Companiile sunt, prin urmare, transformând strategia lor de management, orientate spre client decât pe produs.

Soluţii de Business Intelligence au jucat un rol important în strategia companiilor de servicii financiare pentru a se adapta rapid la schimbările pieţei. Cu acces uşor la cantităţi mari de date din multiple surse, companiile sunt capabile să gestioneze costurile de performanţă, de a dobândi şi de a creşte profitabilitatea clienţilor. Astfel de solutii informatice ajuta companiile in domeniul asigurarilor sau investitiilor bancare.


Odată ce nevoile bancare au fost identificate, furnizorii de Business Intelligence au construit toate componentele de care are nevoie această tehnologie pentru a putea reprezenta o soluţie într-o bancă, începând cu modele de date pentru solutii bancare, alimentate de la un depozit de date pentru sectorul bancar şi construit pentru integrarea datelor în sistemele bancare tipice, realizate pentru tranzacţii.

Tehnologia Business Intelligence câştigă din ce în ce mai mult teren şi în rândul soluţiilor informatice utilizate de bănci. Soluţiile de Business Intelligence ajută băncile să conecteze clienţii cu informaţiile dorite şi astfel băncile pot lua cele mai bune decizii în privinţa creditelor acordate.

O astfel de soluţie oferă băncilor facilităţi cum ar fi:

- Seteaza obiectivele băncii, redă rezultate şi oferă metode de întelegere a cifrelor;

- Identifică puntele slabe şi punctele tari în cazul investiţiilor care se doresc făcute;

- Monitorizează oportunităţile şi trendurile ce apar.

Instrumentele de Business Intelligence sunt utilizate de bănci pentru a analiza performanţele bugetare, performanţele de afaceri, performantele angajatilor, tablouri de bord pentru marketing şi automatizare a vânzărilor de produse bancare, profitabilitatea clienţilor, respectarea reglementărilor şi gestionare riscurilor.