vineri, 6 ianuarie 2012

Windows Phone Markeplace


Windows Phone Markeplace

In cele ce urmeaza ma voi adresa celor care au o pasiune pentru dezvoltare software dar si celor care le-ar place sa faca asa ceva, iar acesta ar putea fi un inceput promitator. Ideea principala a ceea ce va voi scrie in urmatoarele randuri (pentru cei ce nu au rabdarea necesara sa citeasca tot) pleaca de la crearea unei aplicatii, pasii de urmat pentru a pune aplicatia in pe Windows Phone Marketplace.

Aplicatiile pentru Windows Phone 7 se creaza in Visual Studio 2010 Express for Windows Phone (ce se instaleaza odata cu tool-urile de dezvolatre: http://create.msdn.com/en-us/home/getting_started) sau in Visual Studio 2010 Professional/Express cu mentiunea ca vor fi adaugate functionalitatile necesare pentru Windows Phone dupa instalarea acelorasi tool-uri.

Aceste unelte sunt tot ce i-ar trebui unui dezvoltator, ele cuprind:

- Microsoft Visual Studio 2010 Express for Windows Phone

- Windows Phone Emulator

- Windows Phone SDK 7.1 Assemblies (binare utile pentru noua versiune Windows Phone 7.5 Mango)

- Silverlight 4 SDK and DRT (implica crearea de aplicatii cu interfata vizuala in aceeasi maniera ca si Windows Phone UI)

- Windows Phone SDK 7.1 Extensions for XNA Game Studio 4.0 (implica crearea de aplicatii cu UI customizabil, de regula se foloseste pentru jocuri)

- Microsoft Expression Blend SDK for Windows Phone 7 (ajuta la customizarea controalelor visuale)

- Microsoft Expression Blend SDK for Windows Phone OS 7.1 (ajuta la customizarea controalelor visuale din versiunea 7.5 Mango)

- WCF Data Services Client for Window Phone (implica crearea de servicii de date)

- Microsoft Advertising SDK for Windows Phone (implica adaugarea de bannere publicitare in aplicatii si de a obtine venituri de pe urma lor)

Un ghid de utilizare pentru incepatori, si tutoriale foarte usor de digerat sa gasesc aici:

http://create.msdn.com/en-US/education/basics/developer_resources

http://create.msdn.com/en-US/education/catalog/article/wp7_jump_start

Dupa ce s-au parcurs tutorialele e foarte usor de realizat o aplicatie. E clar ca urmatorul pas este sa o publicam pe Marketplace. Pentru acest lucru trebuie creat un cont aici: http://create.msdn.com/en-us/home/membership. Pentru un dezvoltator care nu e student e necesara o plata anuala a 100$ pentru acest cont. Studentii trebuie doar sa isi creeze si sa isi valideze un cont Microsoft DreamSpark (https://www.dreamspark.com/) cu care se vor loga si pentru Marketplace-ul Windows Phone.

Dupa ce am realizat o aplicatie si am postat-o pe marketplace, ne gandim la castiguri materiale. Windows Phone Marketplace nu suporta posibilitati de plata pentru Romania, singura metoda de a iesi in castig e aceea de aborda urmatoarea tactica: se fac aplicatii ce se distribuie gratuit, aplicatii ce contin bannere publicitare, si aceste bannere duc catre un site propriu, castigul consta defapt in vizite. Cei de la Microsoft ne promit ca vor face posibile platile si pentru Romania in cel mai scurt timp.

PS: In aceste piete de aplicatii mobile de regula cele care au avut succes au fost cele bazate pe idei autentice.

Mult spor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu