joi, 5 ianuarie 2012

ConQUIZtador! un joc ce-mi trezeşte aminiri!

Un joc ce testează cultura generala şi abilităţile de strateg ocupă locul întâi în România în clasamentul site-urilor de jocuri ce se adresează populaţiei mature.

ConQUIZtador a înregistrat în ultima perioadă o creştere săptămânală de până la 12%. Pe site-ul www.conquiztador.rosunt peste 100.000 de conturi utilizator create şi aproximativ 56.000 de conturi ale unor concurenţi care revin sistematic.

Numarul persoanelor care joacă zilnic este de peste 12.000. În perioada de vara s-a înregistrat o stagnare a creşterii numărului de utilizatori, dar creşterile au revenit începand cu luna august. Aproximativ 600 de partide se desfăşoară simultan, iar numarul de jocuri zilnice este de peste 90.000.

În topul site-urilor româneşti trafic.ro, ConQUIZtador ocupă locul 92 în clasamentul general şi locul 11 - în categoria divertisment. Jocul există, deocamdată, în Germania, Ungaria şi România, iar în septembrie va fi lansat în S.U.A., Rusia şi Bulgaria. Singura ţară care depăşeşte România ca număr de jucatori este Ungaria, unde a fost lansat în urmă cu cinci ani, fiind 'testat' de circa 65% dintre utilizatorii maghiari de internet, dar se preconizează depăşirea Ungariei în următoarele luni.

Jocul are o bază de date ce conţine peste 65.000 de întrebări. Ea este îmbogăţită de către utilizatorii, care propun zilnic circa 300 de intrebari, dintre care 150 sunt introduse in joc, după verificare.

Deasemenea, bazele de date pe care le au la dispoziţie administratorii conţin toate informaţiile necesare pentru a face evaluări pe paliere de vârstă, zone sau domenii testate. În septembrie va fi lansată o nouă versiune, care va conţine trei jocuri noi, sistemet de luptă antifrauda, capacitatea de a rezista unui volum mare de utilizatori simultan. Deasemenea, se va realiza o revizie completă a tuturor întrebărilor din joc (corecţii ortografice, sintactice şi de conţinut). Există şi perspectiva unei colaborări cu un post tv, în vederea lansării unei emisiuni-concurs.

Lucian Iancu, cel care a lansat jocul în România, a anunţat că se doreşte organizarea unor campionate locale şi a unor întâlniri ale jucatorilor. În paralel, va fi implicat în lansarea jocului în Franţa, unde evenimentul va fi însoţit şi de o campanie de publicitate.

Jocul a fost conceput de o firmă de software din Ungaria şi reprezintă rezultatul a cinci ani de muncă. A apărut în 2002 pe Internet, de atunci înregistrându-se peste 1,5 milioane de useri. ConQUIZtador a fost lansat în România la finele anului 2006. După achiziţionarea licenţei de către clujeanul Lucian Iancu, două persoane au lucrat timp de doi ani pentru a crea scheletul site-ului.

În joc pot fi implicaţi trei competitori, care 'cuceresc' porţiuni din teritoriul României în funcţie de corectitudinea cu care răspund la o serie de întrebări de cultură generală. Rezultatele obţinute se acumulează sub forma de punctaje, dar şi de 'galbeni', care pot fi valorificaţi în licitatii organizate periodic.

În cazul în care aţi fost şi voi, cândva, mari conquiztadori, dar aţi uitat între timp de acest joc, vă recomand să intraţi, să vă amintiţi cum e să cucereşti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu