vineri, 13 ianuarie 2012

Facebook înlocuiește E-mailul sau telefonul?



E-mail a fost cel mai cunoscut și utilizat serviciu de internet. Este personal şi asincron. Cu ajutorul e-mailului se pot să adăuga fişiere, link-uri și cam orice ce se dorește a fi trimis. Este rapid, dar nu în timp real, deoarece se pot aduna gândurile înainte de a răspunde. Va înlocui Facebook toate celelălte servicii? Dacă este să privesc la statistică și să analizez ratele de creștere ale utilizării Facebook, pot observa clar în multe pieţe utilizatorii preferă Facebook în detrimentul e-mailului. Dar nu uitat că există și telefonul considerat tehnologia dominantă de pe planetă. De mai bine de 125 de ani, el a fost singurul folosit în caz de urgenţă.

Din aceste considerente, eu sunt de părere că o schimbare este pe cale să se producă și anume ca toate aceste puncte vor duce în direcția unui singur canal de comunicare multimedia care va combina toate posibilitățiile (E-mail, telefon, video) într-un singur aparat. Astfel noul aparat ar putea fi numit în continuare telefon, însă va fi departe de ceea ce Bell a inventat.

Şi da, ştiu argumentele pe care aceasta nu se va întâmpla, pentru că reţelele sociale sunt doar o jucărie, nu prea serioase și de încredere, din acest motiv eu le consider improprii pentru mediul de afaceri.

Ce credeţi că se va întâmpla în următorii 10 ani?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu