joi, 19 ianuarie 2012

Renren Network ( Xiaonei Network )



Renren Network cunoscuta ca si Xiaonei este cea mai folosita retea de socializare din China, fiind supranumita Facebook’ul Chinei. Este foarte utilizata in special de catre studentii chinezi, in februarie 2011 anuntand ca exista nu mai putin de 160 de milioane de utilizatori inregistrati. Apoi in aprilie 2011 datorita interventiei guvernului chinez, din cauza unor probleme de securitate si cenzura si-au schimbat declaratia, spunand ca sunt doar 31 de milioane de utilizatori in fiecare luna.

Aceasta retea a luat fiinta in anul 2005, fondatorii fiind: Wang Xing ( absolvent al University of Delaware ), Wang Huiwen ( Tsinghua University), Lai Binqiang si Tang Yang.

In octombrie 2006 Xiaonei.com a fost achizitionata de catre Oak Pacific Interactive, o companie fondatoare unei alte retele de socializare pentru studenti si anume 5Q. In iulie 2007 Wang a parasit compania, urmand ca in martie 2008 Xiaonei a lansat si versiunea WAP, cu ajutorul careia utilizatorii puteau sa-si acceseze conturile direct de pe telefoanele mobile. Una dintre caracteristicile importante ale retelei este aceea ca dispune de „instant messaging”, aceasta functie fiind mult mai folosita decat chat’ul oferit de catre Facebook.

In august 2009 reteaua si-a schimbat numele din Xiaonei ( „on-campus network”) in Renren („everybody’s network”), prin acest lucru reflectand aspiratiile de expansiune ale Oak Pacific si anume nu doar o retea a studentilor, ba chiar cea mai mare retea de socializare din China. Astfel in anul 2010 compania a inregistrat venituri in valoare de 76 de milioane de $. In anul 2011 Renren a fost evaluat la 1,2 miliarde de $.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu