Tot mai des oamenii incep sa afirme ca popularitatea retelelor de socializare a trecut de punctul lor culminant si foarte curand vom deveni, majoritatea dintre noi, tot mai putin interesati de acest tip de activitate online. Daca vorbim de ceea ce in prezent cunoastem ca retele sociale (Twitter, Facebook, MySpace, etc.) tind sa cred ca e adevarat, insa se pare ca mediul online devine tot mai creativ in fata acestei amenintari… “cina sociala” este doar unul din rezultatele acestei creativitati. Aceasta reprezinta un serviciu online care propune o noua modalitate de cunoastere si socializare prin organizarea intalnirilor culinare, cu persoane necunoscute.
Serviciul online care a inregistrat in ultimul timp un mare succes in randurile utilizatorilor din America este, din punct de vedere tehnologic, un amestec de Facebook, Twitter si MettUp Groupon, relateaza iWatson. Alegerea meniului este decisa de participantii care au acceptat sa experimenteze o noua tendinta, iar calculatorul hotareste persoanele asezate pe scaunele vecine.
Ideea acestei initiative au avut-o doi bucatari americani care, mutandu-se dintr-un orasel mic la Chicago, au trebuit sa se lupte cu dificultatile tipice unei asftel de schimbari: putini prieteni si cine triste si singuratice. Astfel a luat nastere reteaua de socializare cu scopul de a facilita intalniri reale in fata unei situatii concrete si anume o cina bogata.
Proiectul Grubwithus a debutat in august 2010, in inima orasului Illinois. Incepand cu acea zi, serviciul a luat o vasta amploare ajungand chiar si pe paginile lui New York Times, mandrindu-se astazi cu aproximativ 10.000 de utilizatori.
Site-ul functioneaza destul de simplu: se selecteaza orasul preferat dupa care se viziteaza cinele programate in respectivul oras. La fiecare intalnire pot participa de la 5 la 24 de persoane, in functie de exigentele fiecaruia in privinta genului de cina ales.
Pentru cei mai rapizi si curajosi, care nu se tem de a ramane singuri la cina, se dau anumite premii din partea site-ului: primul pretendent care rezerva un loc este avantajat fata de ceilalti invitati care platesc 50 de centi in plus la fiecare rezervare. Exista, de asemenea, posibilitatea ca fiecare participant sa furnizeze eventual o scurta descriere a sa si sa obtina informatii despre proprii comeseni.
Chiar daca intalnirea este fixata prin intermediul netului, trebuiesc respectate oricum cateva reguli simple: punctualitate, telefoanele mobile sunt interzise, conversatii despre orice, respectand diferentele religioase, politice, etice si asa mai departe. Bauturile se platesc separat, restul notei de plata fiind deja achitat in momentul rezervarii. In plus, regulamentul interzice posibilitatea de a oferi o bautura unui alt comesean, gesturile de generozitate fiind permise numai daca sunt adresate intregului colectiv. Cina dureaza aproximativ doua ore, chelnerii fiind instruiti sa serveasca diversele feluri de mancare intr-un ritm constant, astfel incat seara sa se incheie in orarul prestabilit.
Nu putem afirma cu certitudine ca o astfel de initiativa se adapteaza tuturor, dar un lucru este sigur: preparatele culinare reprezinta o modalitate ideala pentru a uni si a socializa, aducand, astfel, retelele de socializare la un alt nivel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu