miercuri, 25 ianuarie 2012

FileSharing?


Autoritatile din SUA au inchis recent unul dintre cele mai mari website-uri de sharing, MegaUpload, stire care a pus pe ganduri posesorii de site-uri de filesharing. Site-ul a fost inchis de catre autoritatile din SUA pentru incalcarea copyright-ului.

Aceasta actiune a condus ca si alte site-uri concurente sa scoata fisiere de la sharing: FileSonic, a decis ca un fisier poate fi descarcat numai de catre persoana care l-a urcat pe server. Cel mai mare site de torrente din lume, The Pirate Bay, şi-a schimbat numele de domeniu, de la ".org" la ".se", cu siguranta acestia nu sunt singuri care isi iau masuri de precautie.

Autoritatile americane sustin ca site-ul era folosit pentru descarcare ilegala de filme, muzica si alte tipuri de continut, insa compania din spatele Megaupload sustine ca gazduia pe servere informatii precum fotografii de familie si documente personale.

Atentia a fost indreptata si spre averea pe care o detineau fondatorii site-ului, fiind arestati atat acestia cat si angajati ai site-ului. Critici duri ai SOPA ( Stop Online Piracy Act) si PIPA (PROTECT IP Act ) si-au aratat nemultumirea fata de inchiderea megaupload.com, iar hackerii au atacat mai multe site-uri ale statului american...

Se doreste inasprirea legilor ce tin de libertatea din prezent a internetului, dorind sa aibe ca efect stoparea pirateriei online si sa protejeze drepturile intelectuale. Ramane de vazut ce va urma in ceea ce priveste inasprirea conditiilor din sfera internetului si ce castig de cauza vor avea autoritatile in actiunea ce priveste cenzura internetului. Acest aspect ii nemultumeste pe utilizatorii internetului foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu