joi, 12 ianuarie 2012

Amazon.com in Romania


In 2006 Amazon.com a venit si in Romania, decizie luata datorita profesionistilor talentati in materie de software gasiti la noi in tara. S-au deschis doua filiale, una in Bucuresti iar cea de a doua in Iasi, intentia faimosului portal de comert online fiind dezvoltarea unei divizii de programare in Europa de Est, nu de a face afaceri online.

Piata salariilor programatorilor in Romania este comparabila cu alte paradisuri IT, cum ar fi Irlanda (care a relaxat fiscalitatea) sau India. Aceste state au aruncat in aer nivelul salariilor din Statele Unite, unde deficitul de programatori a depasit de mult un milion de persoane. Din aceleasi motive sute de tineri programatori au plecat din Romania, iar cei care au ramas au obtinut mariri de salarii, uneori suficient de stimulative pentru a alunga gandul emigrarii.

Pentru piata romaneasca a softistilor, venirea Amazon.com in Romania, a fost o veste foarte buna, o companie atat de puternica in domeniul comertului pe internet avand nevoie de un efectiv puternic de angajati. Dupa 6 ani de la venirea in tara Amazon inca mai scoate la concurs mai multe posturi la centrul de dezvoltare de software din Iasi, ca urmare a extinderii operatiunilor. Centrul de dezvoltare software din Iaşi al Amazon. com a fost deschis acum cinci ani, iar în fiecare an numărul angajaţilor a crescut, avand in plan o dublare a angajatilor in urmatorii doi ani.

Conditiile care trebuie implinite pentru a castiga concursul si a ocupa un post la Amazon.com sunt numeroase, dar nu va lasati descurajati deoarece si recompensa este pe masura, la Amazon oferindu-se salarii foarte atractive. Compania este interesată în mod special de candidaţi care au cunoştinţe avansate de algoritmică şi programare. Pentru că majoritatea posturilor sunt în software development, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de Informatică şi să cunoască foarte bine următoarele programe şi aplicaţii: Java/C++, JavaScript, CSS, AJAX, HTML, XML, Jquery. De asemenea, candidaţilor li se mai cere abilitatea de a îndeplini mai multe sarcini deodată, să se adapteze uşor, să înveţe noi sisteme şi tehnologii şi să găsească soluţii creative şi scalabile la probleme dificile.

In prezent Amazon nu are un site dedicat clientilor din Romania, acestia pot vizita oricare din site urile de retail ( din Uk, Franta, Germania etc), anumite produse putand fi cumparate de la aceste locatii si livrate catre Romania.

Livrarea produselor comandate de pe amazon.com in Romania nu vine fara probleme, nu rare fiin cazurile in care produsele intarzie foarte mult, sau in cazul unei comenzi mai mari ca produsele sa fie impartite in mai multe pachete si sa nu fie trimise toate deodata. Mai sunt si alte dileme legate de transport, precum faptul ca uneori coletele ajung direct la usa si alte ori se primiste instintare de la posta pentru a fii ridicate. Pe site-ul Amazon se poate urmarii coletul, se poate vedea exact unde este si la ce ora a ajuns, dar trackingul functioneaza doar pana la granita cu Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu