miercuri, 4 ianuarie 2012

Google Suggest

Un bun exemplu de browser-aplicatie este Google Suggest, o aplicatie (inca beta) care umple campul de cautare Google cu sugestii de cautari similare. Inseamna ca face cautarea mult mai usoara si mai convenabila sugerand topicuri pe care utilizatorii le gasesc folositoare.
Insa este mult mai mult decat o aplicatie aparenta este un bun exemplu de combinare a unui browser cu Ajax, oferind noi informatii fara optiunea de reincarcare a site-ului, facand accesul la informatie mult mai simplu. Tehnologia este de asemeni fascinanta deoarce sugestiile de text reactioneaza rapid cu utilizatorul, in mod constant combinand cuvintele care apar pe ecran. Cu toate acestea a fost posibila realizarea unei aplicatii desktop dupa ani, insa Google Suggest ne arata abilitatea in completare utilizand tehnologiile Web 2.0.
Este de asemeni folositor pentru comerciantii online sau bloogeri, oferindu-le o referinta pentru a determina care fraze au cea mai ridicata popularitate si permitandu-le acestora sa se foloseasca de acest cuvinte cheie.
Aceasta este similara cu Google "Ati vrut sa spuneti?" facilitate care ofera variante de expresii sau cuvinte in timpul scrierii lor, cu exceptia faptului ca aceasta noua caracteristica de acum lucreaza in timp real. Google Suggest va poate face cautarile mai convenabile si mai eficiente pastrand interogarile pe care le-ati formulat dumneavoastra inainte.
De exemplu, Google Suggest utilizeaza date despre popularitatea globala a diverselor cautari pentru a ajuta la rangul de criterii care le ofera. Google Zeitgeist este un bun exemplu de acest tip de popularitate de informatii si Google Suggest foloseste informatii despre popularitatea relativa a cautarilor comune la rangul sau de sugestii.
Aceasta permite sa apreciem mai rapid, mai usor si eficient, care sunt cuvintele-cheie si keyphrases care pot fi utilizate nu numai in alternativa la interogarile gresite.
Ce este mai popular: "web conference softwar" sau "web conferencing softwar"?
Daca nu am fii avut Google Suggest la dispozitie, nu am fi capabili sa stim care dintre cele doua a fost mai cautata pe Nu numai Google Suggest ne lasa sa cunoastem intr-o clipita dar ne si spune cu precizie cate cautari a avut fiecare expresie.
Aici este un alt exemplu de Google Suggest la treaba, atunci cand solicitam "online collaboration".
Desi nu sunt imediat evidente Google Suggest trebuie sa vorbeasca la Google "acasa" in timp ce tastati, pentru a ne oferi sugestii. Si tot ce tastam este controlat de politica de confidentialitate de la Google. Cu toate acestea, Google Suggest nu se bazeaza pe pe propriile sugestii din calculatorul care il acceseaza si nici din cautarile anterioare.
Recente versiuni de browsere, inclusiv toate marile IE, Netscape, Mozilla, Safari si Opera sprijina Google Suggest. Pentru a ne bucura de acest nou serviciu Google va trebui sa avem ambele,JavaScript si modulele cookie activate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu