miercuri, 18 ianuarie 2012

Browsing

Browsing with:




Google Chrome

A avut o ascensiune uimitoare, fiind cel mai nou de pe piata browserelor, succes care a fost fara indoiala sustinut de compania Google. A fost lansat pentru prima data in 2 Septembrie 2008. Chrome este un browser foarte rapid, care suporta extensii si dispune de o interfata minimalista, imprumutata ulterior si de alte browsere. Google Chrome a lansat intr-un timp foarte scurt 16 versiuni.

Cu noul browser este posibilă utilizarea mai multor profiluri de utilizator, care deservesc utilizatori diferiti ai aceluiasi PC. Această functie poate fi deosebit de utila, deoarece permite fiecarui utilizator sa lucreze cu propria colectie de bookmark-uri, extensii, istoric de navigare si setari personalizate, tinute mereu actualizate intre toate PC-urile pe care avem instalat Google Chrome, cu ajutorul functiei de sincronizare. Dar cu toate acestea securitatea datelor este pusa la indoiala.

Ultimul produs Chrome este cel pentru android, disponibil pe tabletele si telefoanele mobile care utilizeaza platforma Android 4.0, Ice Cream Sandwich, Bloomberg. Compania doreste, totodata, sa imbunatateasca viteza de cautare pe telefonul mobil prin incarcarea primelor rezultate in timpul tastarii si abilitarea utilizatorilor de a avea aceleasi ferestre si bare de adrese pe care le au pe desktop.







Modzilla Firefox


Este un bun competitor, mentinandu-se in top 3, in tot acesti ani in care s-au produs diverse modificari, prima versiune a lui a fost lansata in 9 Noiembrie 2004. Ultimul produs scos pe piata este Modzilla 10, care a venit pe piata cu multe imbunatatiri semnificative, atat cu rezolvarea unor probeleme mai vechi cat si cu implementari absolut noi.

Aceasta versiune a browser-ului detine o noua caracteristica, denumita "Extended Support Release", dedicata companiilor. ESR ofera utilizatorului actualizari mai rare, pentru a elimina fluxul rapid de update-uri recente din partea Mozilla. Mai mult, Firefox 10 dispune de o serie de imbunatatiri printre care suport pentru aplicaţiile web full-screen, un buton de Forward ascuns, care poate fi accesat doar atunci cand ai nevoie de el, si o mai bună administrare a extensiilor.


Internet Explorer

A avut o decadere umilitoare avand in vedere si faptul ca este preinstalat pe sistemele Windows.
Ultimul produs este Internet Explorer 9, acesta aduce imbunatatiri vizibile fata de precedentele versiuni de IE: suport pentru accelerare hardware 2D, o interfata restilizata, un download manager propriu, un meniu tip Speed Dial si performante superioare. Designul minimalist este gandit special pentru a oferi utilizatorilor un spatiu cat mai mare pentru afisarea paginilor Web.

Internet Explorer 9 suporta add-on-uri, insa procesul de instalare nu este integrat in browser. Instalarea de addon-uri se face ruland un setup (ca in cazul programelor normale), iar dezinstalare din Control Panel, sectiunea Programs.

Una din functiile care se afla in centul IE9 este instrumentul de anti-tracking, care ofera utilizatorilor un control mai bun asupra informatiilor pe care le impartasesc pe web. O noutate o reprezinta si suportul pentru HTML5. Internet Explorer 9 functioneaza pe sistemele de operare Windows Vista si Windows 7.

Un mare minus: Internet Explorer 9 NU este compatibil cu sistemele Windows XP sau mai vechi.


Din punctul meu de vedere browser-ul chrome este cel mai aprope de utilizator, cel mai simplist si eficient, eu personal il folosesc de cand a aprut si sunt foarte multumita de functionalitatile lui, functionalitati care la momentul respectiv nici un alt browser nu le oferea. Modzilla merita tot respectul deoarece a urmarit piata si s-a mulat pe modificarile aparute si rezultatele au fost unele pozitive. Internet Explorer a decazut, din cauza ca nu au aparut inovatii, ramanand aproximativ la acelasi nivel....
Fiecare are propriile impresii si nevoi, si de asemenea si in cazult browserelor este de unde alege.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu