joi, 12 ianuarie 2012

Retelele sociale

Pentru multi oameni retelele sociale au devenit o rutina de zi cu zi ca bautul cafelei si periatul dintilor. Administratorilor de IT le displace iar escrocilor informatici depind de ele. Asta pentu ca oamenii isi petrec majoritatea timpului pe MySpace, Facebook, Linkedln, Twitter.
Retelele sociale sunt un fenomen ce au luat amploare in ultimul timp. Majoritatea persoanelor ce folosesc in mod frecvent internetul trebuie sa aiba cel putin un cont pe una din aceste retele. De ce? Pentru ca „daca nu ai cont, nu existi”.
De obicei, persoanele care isi fac cont pe aceste pagini sunt cei tineri. Alarmant este faptul ca aceste conturi sunt create de copii care inca se afla in scoala primara. Retelele sociale sunt un pericol pentru cei mici pentru ca persoane rau-voitoare le pot atrage in capcana si le pot face rau. Este foarte „cool” sa ai cat mai multi prieteni in lista, dar pe cati dintre ei ii cunosti? Daca se afla printre ei oameni ce ti-au pus gand rau?
Parintii trebuie sa aiba foare mare grija atunci cand vine vorba de comunicarea pe internet cu persoanele necunoscute ale copiilor lor. Avand o varsta frageda, ei pot sa cada foarte usor in plasa adultilor si pot da diferite informatii: unde lucreaza parintii, la ce scoala invata, daca sta singur acasa pana vin parintii, etc.
Retelele sociale ar trebui interzise de adulti pana la varsta la care copilul/adolescentul poate sa decida ce este bine si ce este rau. De asemenea cei mici pot posta poze atat cu ei cat si cu familia, in acest fel expunandu-se foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu