sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Tuenti-supranumit si Facebook'ul Spaniei






Tuenti insemnand “identitatea ta” in limba spaniola, este cea mai populara retea de socializare din peninsula Iberica, de asta fiind denumita si Facebook’ul Spaniei. Aceasta retea este exclusiv pentru studenti si in special tineret, putand fi accesata doar pe baza de invitatie.

Tuenti a fost fondata in ianuarie 2006 de un grup de prieteni si anume: Felix Ruiz, Zaryn Dentzel, Kenny Bentley, Joaquin Ayuso de Pául si Adeyemi de Ajao. In 4 august 2010 reteaua a fost achizitionata de compania Telefonica contra sumei de 70 de milioane de euro (pentru 85% din actiuni). In momentul de fata reteaua are 12 milioane de utilizatori cu 3 milioane (33%) mai mult decat acum 15 luni, precum si angajati in diferite tari ale lumii cum ar fi: Spain, S.U.A. , Germania, Marea Britanie, Polonia, Suedia si Portugalia.

Aceasta retea continua sa evolueze acest lucru observandu-se din cresterea foarte rapida a utilizatorilor Tuenti de pe mobil (m.tuenti.com), 1,7 milioane de utilizatori unici in fiecare luna, acest lucru generand accesarea a peste 700 de milioane de pagini. In ceea ce priveste accesarea aplicatiilor pentru Blackberry, Iphone, Android si J2ME, reteaua se bucura de 2,5 milioane de utilizatori pe saptamana.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care tot mai multi internauti aleg Tuenti este reprezentat de politicile de privacy si securitate implementate de companie. Informatiile de pe Tuenti raman acolo, acestea nefiind stocate pe motoare de cautare externe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu