marți, 17 ianuarie 2012

CES 2012


La fiecare început de an, toate marile companii de electronice lansează produse noi care să captiveze atenţia publicului. Printre cele mai importante târguri sau show-ri de electronice, dacă nu cel mai important, este cel care se desfăşoară la început de an şi anume CES(Consumer Electronics Show). Anul acesta s-a desfăşurat în Lav Vegas între 10 şi 13 ianuarie, culminând cu decernarea premiilor pentru cele mai bune gadgeturi apărute în acest început de an. Astfel:
  • Best in show: LG 55EM9600 OLED TV, ce încorporează cele mai noi tehnologii LG, inclusiv perfomanţele extraordinare ale ecranului OLED extrem de subţire.
  • Alegerea publicului: Razer Project Fiona – tableta de gaming de la Razer(care îşi anunţă astfel intenţiile de a intra pe piaţa de PC-uri), echipată cu noul Windows 8 Mobile, care începe anul în forţă
  • Camere: Fujifilm X-Pro1 – un model retro ce incorporează cele mai noi tehnologii digitale disponibile pe piaţă în momentul acesta
  • PC: HP Envy 14 Spectre – prezentat ca fiind cel mai elegant şi interesant laptop de la CES, iese în evidenţă prin suprafaţa mare acoperită în sticlă. Vine cu un sistem de sunet excelent, chip NFC şi HP Wireless Audio.
  • Tablete: Asus Memo 370T – Procesor Quad core,1 Gb Ram, 16 sau 32 Gb spaţiu de stocare, android 4.0 Ice Cream Sandwich la doar 250$. Oare cei de la Asus au găsit combinaţia câştigătoare?

Am lăsat cu un scop la sfârşit partea de telefonie mobilă. Cu Mobile Congress din Barcelona la câteva săptămâni distanţă, vreau să prezint mai pe îndelete cele mai râvnite telefoane de la CES.
Iată clasamentul CES 2012, partea de telefonie mobilă:
7. Samsung Galaxy Nexus S
Primul telefon ce arbora steagul Ice Cream Sandwich. Cu procesorul dual, ecranul de 4,65 inchi Amoled de la Samsung şi un spaţiu suficient de mare pentru stocare, a doua variantă Nexus a fost foarte bine primită de public.
6. Motorola Droid 4
Deşi în România nu sunt atât de bine primite şi privite de public, smartphone-urile de la Motorola sunt foarte apreciate pe plan mondial. Principala caracteristică a lui Droid 4 este tastatura fizică, un avantaj imens pentru acei utilizatori care nu au prins gustul tastaturilor virtuale. Este cel mai subţire telefon de acest fel şi aşteaptă un update la sistemul de operare Gingerbread în al doilea trimestru al lui 2012.
5. LG Spectrum
Un ecran de 4.5 inchi, procesor dual core de 1.5Ghz, 16 Gb stocare şi o cameră de 8 Mpx, oferă tehnologia 4G care este cel mai puternic up-and-comer din industria de telefonie(viteze de download mult mai mari şi o conexiune mult mai clara şi fidelă).
4. Samsung Galaxy Note
Are deja o perioadă pe piaţă, bucurându-se de un succes neaşteptat din partea publicului, neaşteptat datorită dimensiunilor destul de mari.
Cu un ecran de 5.3 inchi(13.5 cm) se situează undeva între tabletă şi smartphone, având avantajele ambelor şi defectele niciuneia. Este un telefon ce merită încercat, fiind acordat de specialiştii CES locul 4 în topul lor.
3.Motorola Droid Razr Maxx
Cea mai importantă caracteristică a telefonului, fată de versiunea anterioară este viaţa prelungită a bateriei(raportată a fi în jurul a 21 de ore). Cu un update la OS undeva în aprilie, este un contender pentru cel mai bun telefon al primului trimestru din 2012.
2. HTC Titan II
Succesorul lui Titan a impresionat în primul rând prin camera de 16 Mpx şi tehnologia 4G LTE. Alte specificaţii nu la fel de impresionante ar fi un procesor Snapdragon de 1.5 Ghz şi 16Gb stocare.
Vine cu sistem de operare Windows 8, care a intrat foarte puternic pe piaţa mobilă, dorind să obţină o cotă cât mai mare pentru acest an, pentru a o acapara în totalitate în anii ce urmează.
Locul I este o surpriză pentru toată lumea. Este un telefon ce prezintă tot sistemul de operare de la Microsoft, firmă ce a realizat un parteneriat în valoare de 1 miliard de dolari cu americanii.
1. Nokia Lumia 900
Bazat pe N9 atât din punct de vedere formă cât şi dotări, noul telefon prezentat de firma finlandeză(odată cel mai important producător de telefoane mobile din lume) a atras multe priviri şi feedback pozitiv din partea specialiştilor.
4.3 inchi de ecran în faţa unui procesor qualcomm de 1.4Ghz şi doar 512 MbRam, acesta este cel mai important telefon present la CES 2012.

Aşteptăm cu nerăbdare Mobile Congress 2012 şi în special lansarea noului model al flag ship-ului Samsung şi anume Samsung Galaxy S III.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu