joi, 5 ianuarie 2012

Drush DRUPAL

Drush este o interfaţă, linie de comandă, un instrument minunat pentru instalarea şi întreţinerea CMS-ului Drupal.

Instalarea este foarte simplă dacă ai Unix/Linux, iar instrucţiuniile Windows sunt specificate la următorul link.

Mai jos putem viziona deasemenea un video legat de întrebarea "Ce este Drush? Drush Shell"





Câteva caracteristici Drush de bază:


Manager de Proiect Drush ne permite să descărcăm, activăm, dezactivăm, dezinstalăm, să actualizăm module, teme, profile, traduceri din linia de comandă într-un mod foarte simplu (apt-get still). Deasemenea Package Manager Drush ne permite să actualizăm modulele de bază cu doar o singură comandă-drush pm-update.


Drush Core: mai multe utilităţii necesar pentru administratorii şi dezvoltatorii site-ului (de ex: drush cron sau drush cace-clear). Deasemenea include o consolă de bash personalizată pentru Drush. Este indicat să se pornească cu comanda drush cli.


Drupal Comenzile SQL vă ajută să emiteţi interogări la oricare dintre bazele de date şi chiar vă ajută să vă migraţi bazele de date între mediile dumneavoastră.


Şi pentru că în ultima vreme am tot vorbit despre anumite teme, am găsit astăzi câteva informaţii despre un program intitulat Artisteer, de creare a temelor şi template-urilor potrivite platformei dumneavoastră. Se poate folosi la orice platformă: Joomla!, Wordpress, Drupal etc. pe care decideţi să o folosiţi.


Artisteer nu este atât de complex precum pare, este alcătuit dintr-o interfaţă asemănătoare cu cea MS Office 2007 şi poate fi folosit cu uşurinţă fără a avea cunoştinţe de Photoshop, Dreamweaver, HTML, CSS.


Puteţi alege tipul de design, tipul de antet, de meniu, de panouri în sidebar, de subsol, fonturi, culoare, diverse elemente, iar la final puteţi exporta totul într-o temă gata de utilizat. Cu un singur click pe Suggest Design se poate schimba automat întreg designul.

Următoarele Suggest-uri vă pot fi utile când aţi găsit ceva să vă placă, dar doriţi să modificaţi un anumit aspect, cum ar fi culorile. Pentru modificarea acestora dăm click pe Suggest Colors de unde veţi putea alege orice culoare doriţi din paleta de culori,



pentru un alt fundal click pe Suggest Background


sau schimbarea meniului click pe Suggest Menu etc.

Atenţie! la detalii, deoarece se poate întâmpla ca să aplici în antet o imagine peste cea de fundal şi să îi aplici diverse efecte.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu