marți, 10 ianuarie 2012

Facebook vs Gmail


Facebook vs Gmail


    Facebook se afla în conflict deschis cu Google pe tema portabilității datelor, conflict ce ar putea avea consecințe asupra utilizatorilor.
   Google a blocat accesul rețelei sociale Facebook la datele de contact ale utilizatorilor Gmail, îintrucât Facebook nu este de acord cu schimbul reciproc de date.  Google spera să aibă acces la lista de contacte a clienților Facebook pentru a-și putea extinde rețeaua de parteneri. Facebook a găsit o alternativă,a oferit un link care permite utilizatorilor sa își mute adresele de contact in computer și apoi să le incarce pe Facebook.
    In curand utilizatorii de facebook ar putea avea adrese de mail de genul username@facebook.com din care vor putea trimite mail-uri oricui având posibilitatea de a atașa și fisiere.
   Proiectul poartă numele de "Gmail Killer" si va fi anunțat oficial la San Francisco.
   Potențialul unui asemenea serviciu asociat contului de Facebook este uriaș, permițând pe lângă, deja implementate servicii de chat, notificare a prezenței online a prietenilor și posibilitatea de a partaja și descărca fotografiile la viteza înaltă și departajarea mesajelor în funcție de cât de apropiați sunt expeditorii.
   Avand in vedre că Facebook se afă deja pe primul loc în topul site-urilor de socializare, lansarea acestui serviciu de e-mail va atrage un numar mult mai mare de utilizatori înregistrați, având în prezent peste 400 milioane.
   Google a lansat în 2010 o rețea de socializare numită Buzz, rețea implementată prin Gmail. Utilizatorii acestei platforme pot să își actualizeze statusul fie în mod public, fie privat și pot pune la comun conținut de pe site-uri precum Twitter, Youtube sau Flicker. Mesajele sunt scoase în evidență cu simbolul Buzz atașat și apar direct în Inbox-ul de Gmail al utilizatorului. Update-urile pe care utilizatorul dorește să le facă publice se vor găsi și la rezultatele morotului de cautare.
   Totuși rețeaua de socializare Buzz numără în prezent doar 175 de milioane de utilizatori înregistrați, situându-se la mare distanta de Facebook.
    În concluzie gmail este mult mai bun decât facebook, este o rețea mai serioasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu