joi, 5 ianuarie 2012

eBay extinde colaborarea cu Facebook



Intre cele doua companii exista deja un parteneriat care consta in permiterea achizitionarii de spatiu publicitar si credite pentru Facebook, prin intermediul sistemului de plati electronice al eBay, si anume PayPal. Conform unor surse oficiale ale Reuters, compania de comert online va prezenta si un nou serviciu de identificare pentru clienti, ce se va numi PayPal Access.

In scopul extinderii acestei colaborari dintre companii, a fost organizata la San Francisco, conferinta X. Commerce, la care au participat aproape 4000 de persoane. In cadrul acesteia, s-a lansat oficial noua divizie X.Commerce a companiei eBay, care va fi destinata dezvoltatorilor de software pentru comertul electronic. eBay incearca sa incurajeze orice dezvoltatori atat interni cat si externi companiei, sa creeze diverse aplicatii pentru platformele destinate comertului online, si in special pentru comertul cu ajutorul telefoanelor mobile utilizat din ce in ce mai des de cumparatori.

Noul serviciu PayPal Access, prezentat deasemenea in cadrul conferintei, va permite utilizatorilor site-ului sa efectueze cumparaturi online prin simpla utilizare a email-ului si a parolei de acces aferente. Astfel serviciul elimina orice problema si dificultate in introducerea de date si informatii privind contul, adresa si datele personale ale cumparatorului. Potentialii clienti vor avea la dispozitie acest serviciu si vor alege daca il vor folosi sau nu.

PayPal Access este un avantaj pentru comercianti, datorita faptului ca ar putea incuraja cumparatorii sa finalizeze tranzactiile – serviciul facilitand acest lucru – , si sa nu renunte la tranzactii in cazul in care le sunt cerute prea multe informatii. Deasemenea, noul serviciu are beneficiul poate influenta comerciantii sa utilizeze PayPal ca modalitate de plata, fapt ce reprezinta un avantaj considerabil pentru compania eBay.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu