joi, 19 ianuarie 2012

Aplicaţii business pentru tablete Android

S-a spus că 2011 este anul tabletelor şi mulţi analişti susţin în continuare că până în 2015, 30% din populaţia pământului va deţine o tabletă. Au fost multe discuţii legate de utilizarea tabletelor pentru divertisment dar mult mai puţin despre funcţionalitatea tabletelor pentru mediul de afaceri. Există aplicaţii care sa facă acest lucru posibil?

Word, Excel, PowerPoint – Există o serie de aplicaţii foarte folositoare care permit crearea, vizualizarea şi editarea fişierelor Word, Excel şi PowerPoint. Se pot face modificări de ultim moment prezentărilor în PowerPoint şi afişarea acestora pe tabletă sau chiar mai bine se poate conecta tableta la un televizor de înaltă definiţie cu ajutorul portului HDMI. Deasemeni se poate accesa Google Docs pentru a crea, modifica sau vizualiza documente.

Email – Te poţi conecta la contul de Gmail sau la serverele de email ale companiei unde lucrezi, pentru o mai bună gestionare. Pot fi deschise ataşamentele şi vizualizate pe display-ul mai larg al tabletei, iar în final salvate local sau în “cloud”.

Acces la PC de la distanţă – Te poţi conecta cu ajutorul aplicaţiilor specializate la PC-ul personal sau cel de la muncă, cu posibilitatea de operare normală.

Listare şi Scanare – Cu ajutorul aplicaţiei Google Cloud Print se pot lista documente de pe tabletă la orice imprimată conectată la un calculator pe care eşti autorizat să îl foloseşti. Deasemeni se pot instala aplicaţii ce folosesc camera foto a tabletei pentru a scana un document sau o poza iar apoi poate fi salvată ca fişier jpg sau pdf.

Managementul contactelor – Există o serie de aplicaţii care permit stocarea contactelor, inclusiv poze, detalii perosnale, remindere.

Ajutor Financiar – Există o varietate de aplicaţii financiare:

- calculatoare financiare pentru împrumuturi, termene limită, ipoteci, amortizări sau economii.

- Stocuri, obligaţiuni, fonduri mutuale – majoritatea brokerilor au aplicaţii pentru monitorizarea investiţiilor, a preţurilor, a schimburilor, a rapoatelor etc. Există deasemeni aplicaţii Forex pentru monitorizarea schimburilor monetare.

- Se pot accesa conturi bancare pentru verificarea contului, transfer de fonduri sau plata facturilor.

Conferinţe video – cu ajutorul camerei frontale şi a programelor de chat incluse în sistemul de operare poţi avea întâlniri faţă în faţă cu oricine foloseşte o aplicaţie Android pentru video chat sau prin Google Talk pe calculator. Aceste programe se pot găsi foarte uşor şi gratuit.

Aplicaţii de călătorie – Dacă jobul tău implică călatorii, există o gramadă de aplicaţii care îţi vin în ajutor: aplicaţii pentru traduceri, google maps, google places (indică punctele de inters apropiate), airlines guides, expense traking, driving directions.

Acestea sunt doar câteva din aplicaţiile business pe care le poţi folosi pe o tabletă PC. Sunt disponibile mult mai multe aplicaţii pentru diferite nevoi. Trecerea de la un laptop la o tabletă aduce o mulţime de avantaje, dar cele mai importane sunt pe departe cele de mobilitate şi de autonomie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu