joi, 12 ianuarie 2012

Site-urile de booking online

In momentul in care te hotarasti sa iti planifici vacanta pe cont propriu si nu prin intermediul unei agentii, responsabilitatea organizarii iti revine in totalitate. Pentru reusita calatoriei trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, printre care:sa gasesti transport, cazare, sa stabilesti scopul si durata vizitei, lista obiectivelor turistice si in functie de meticulozitatea fiecaruia, lista poate continua. La prima vedere lucrurile pot parea imposibil de realizat fara ajutorul unor persoane specializate. Insa tehnologia si posibilitatile pe care Internetul ni le pune azi la dispozitie fac ca vacanta de vis sa fie doar la cateva click-uri distanta. Multitudinea de oferte, prezentarea detaliata si rapiditatea rezervarilor fac din site-urile de booking o solutie eficienta, din ce in ce mai utilizata de persoane din toate colturile lumii.

Alegerea variantei optime trebuie facuta in prealabil dupa ce ofertele au fost analizate, in functie de pret, incredere si calitatea serviciilor furnizate. De multe ori importante sunt si recomandarile disponibile, ale celor care au ajuns in locurile dorite, recomandari ce pot mari increderea in localia dar si in site-ul de booking ales. Unul din avantajele utilizarii aceptor site-uri este posibilitatea de a compara preturile, si de a gasi cea mai buna oferta, dar si faptul ca totul se intampla in timp destul de scurt, fara a necesita eforturi de deplasare.

In ceea ce privaste cazarea se pot gasi oferte pe site-urile internationale de booking on-line care pot fi usor de folosit. Motoarele de cautare si optiunile variate incluse in aceste site-uri usureaza si diminutaza timpul rezervat unei astfel de planificari. Cele mai renumite site-uri de booking online sunt: Tripadvisor.com, Expedia.com Booking.com, Kayak.com acestea luptandu-se pentru primul loc in topul celor mai cautate.

Tripadvisor.com

Tripadvisor.com este un site de booking prin intermediul caruia turistii au posibilitatea de a beneficia de ofertele zilei, de a-si rezerva locul la hotel, de a vizualiza imagini dar si parerile celor care au stat deja acolo. De asemenea, Tripadvisor pune la dispozitie informatii concretizate in article, despre destinatia respectiva, acoperind astfel o paleta larga de se servicii: hoteluri, zboruri, restaurante, idei de vacanta, croaziere, forum etc. Toate informatiile sunt gratuite, majoritatea fiind introduse de catre utilizatorii site-ului. Ofertele sunt clasificate in functie de stele, pret, dar si de rating, care este calculat in functie de notele date de turisti.

Expedia.com

Expedia este unul dintre cele mai populare site-uri de booking online. Site-ul include oferte pentru bilete de avion, hoteluri, inchirieri masini
, croaziere, harti, turism de afaceri etc.Turistii pot sa caute intr-o baza mare de date oferta cea mai potrivita, pot sa-si planifice o vacanta si sa achizitioneze produsele dorite. Site-ul include oferte adresate unor turisti diversificati, de la familii la cei care calatoresc in interes de afaceri. Cei care apeleaza la serviciile acestui site pot opta pentru calcularea unor oferte de cazare plus bilet de avion, cazare plus avion plus masina, hotel plus masina, dar si pentru servicii legate de croaziere. Potrivit insemnarilor de pe site, turistii care apeleaza la serviciile lor pot beneficia de bilete de avion fara taxe suplimentare(no fees), insa trebuie sa-si asume faptul ca Expedia nu isi asuma raspunderea si nu returneaza banii in cazul in care zborul este anulat sau amanat. De asemenea, utilizatorii pot beneficia de oferte last-minute si de preturi cu reducere la diferite servicii.

Expedia, Inc. este una dintre cele mai mari agentii virtuale de turism din lume care cuprinde Expedia.com, Hotels.com, Hotwire®, Venere.com™, Egencia®, TripAdvisor® - cea mai mare comunitate de turism din lume, ExpediaLocalExpert®, Classic Vacations® si eLong™ (al doilea site de booking din China).

Booking.com

Booking.com le promite celor care apeleaza la serviciile sale oferte noi, cu reduceri si accesul de la hoteluri independente la hoteluri luxoase din mari lanturi hoteliere.din intreaga lume. Cei care acceseaza aceste servicii din tara noastra beneficiaza de posibilitatea de a face rezervarile in limba romana si a vedea tarifele in lei. Booking.com este unul dintre site-urile de top la nivel mondial in ceea ce priveste rezervarile online pentru cazare. Site-ul propune oferte cu preturi pentru toate buzunarele, la unitati de cazare foarte diversificate, de la hoteluri independente la hoteluri luxoase din mari lanturi hoteliere.
Site-ul poate fi accesat in 43 de limbi si ofera peste 160.000 de hoteluri in 110 tari. Preturile competitive, cu posibilitatea comparatiei, lipsa comisioanelor de rezervare, review-urile utilizatorilor in ceea ce priveste hotelurile si un serviciu clienti in 42 de limbi reprezinta principalele atuuri ale site-ului.

Kayak.com

Kayak functioneaza ca un motor de cautare specializat pe calatorii. Site-ul faciliteaza utilizatorului cautarea celui mai bun pret din sute de oferte disponibile. Site-ul include oferte pentru bilete de avion, hoteluri, masini, pachete de vacanta, croaziere, oferte speciale etc. Odata gasita oferta dorita, Kayak reconduce utilizatorul catre site-ul de calatorii care are respectiva oferta. Pentru usurinta navigarii pe site, toate cautarile pot fi salvate si accesate mai tarziu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu