joi, 12 ianuarie 2012

Ce ti-ai propus pentru 2012 in ceea ce priveste retelele sociale?


Nu cred ca ar minti cineva daca ar spune ca 2011 a fost anul de varf in ceea ce priveste retelele sociale. Ba chiar am putea spune ca timpul petrecut logati pe Facebook, Twitter sau alte retele a ajuns intr-un punct maxim. Sau oare se poate si mai mult de atat?

Multi dintre noi, probabil ca ne-am facut deja planuri in legatura cu ce vom schimba in noul an, in ceea ce priveste folosirea retelelor sociale. In urma unui studiu efectuat de catre cei de la Harris Interactive, mai bine de 63% dintre cei care folosesc Facebook sau Twitter au spus ca si-au propus sa faca schimbari in legatura cu utilizarea acestor servicii in 2012.

Surprinzator, putini dintre acestia au raspuns ca vor petrece mai putin timp pe site-urile de socializare. Doar un sfert dintre respondenti si-au propus sa ia o pauza in acest sens si sa petreaca mai mult timp interactionand cu oamenii in viata reala. Mai toti cei care au participat la acest studiu au spus ca mai degraba prefera sa sa aibe un control mai bun legat de ceea ce distribuie si cu cine.

44% dintre respondenti si-au propus sa distribuie si sa impartaseasca informatii pe retelele sociale, doar cu prietenii apropiati si familia, in timp de 42% si-au propus sa fie mai atenti la ce distribuie. Dorinta de a primi mai putin a fost si ea de asemenea mai mare. 37% dintre respondent doresc sa citeasca doar statusurile si noutatile celor pe care ii cunosc foarte bine, sau a celor din familie.

Majoritatea utilizatorilor stiu ca pe Twitter, conexiunile care se fac intre persoane sunt mult prea impersonale fata de cele de pe Facebook, unde poate avem obiceiul prost de a spune mai multe decat ar trebui. Nu ca ar fi mai bine intr-un fel sau in altul, insa ar trebui sa fim mai atenti ce impartasim cu ceilalti. Si nici nu inseamna ca daca ne-am propus sa impartasim mai putin si cu mai putine persoane, nu inseamna neaparat ca suntem dispusi sa renuntam la o retea sau alta. Pana la urma, schimbarea retelei de socializare, nu a fost o propunere care sa se fi impus in studiu.

In concluzie, un lucru e cert: am distribuit mai mult decat era cazul in 2011. Si cu toate ca mare parte a lumii noastre virtuale se invarte in jurul acestor doua servicii, n-ar strica sa fim mai atenti la ce postam si cu cine distribuim informatiile relevante si importante pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu