joi, 19 ianuarie 2012

Skiff Reader

Dacă în penultimele postări v-am prezentate despre noile tehnologii care pot fi utile şi persoanelor cu diferite deficienţe, (aparatele şi cărţile audio Daisy), oferindu-le acestora posibilitatea de a lectura, aş dori ca în ultima parte să abordez ca temă e-reader-ul Skiff.
Ceea ce m-a făcut să vă aduc la cunoştinţă câteva detalii despre acest e-reader a fost design-ul acestuia. Acesta cu toate că este mult mai mare faţă de toate celelalte e-readere pe care vi le-am amintit, este cel mai subţire decât toate cititoarele e-book, numai 6,8 milimetri grosime.

Impresionant la acest dispozitiv este flexibilitatea. În loc de sticlă, acesta are un ecran confecţionat dintr-o folie metalică, din oţel inoxidabil, de dimensiune 11,5 inch, rezoluţie de 1200x1600 pixeli, conexiune Wi-Fi şi 3G. Se poate îndoi uşor fără riscul ca acesta  să se rupă. Are o memorie de 4GB şi suportă carduri de memorie SDHC.




Utilizatotul poate naviga uşor printre ziare, reviste, cărţi şi alte documente care se pot achiziţiona de la magazinul online Skiff.








Piaţa de e-readere a evoluat mult. Ea dispune de o gama variată de diferite modele şi dimensiuni.
În ceea ce priveşte alegerea a unui e-reader aş putea să vă dau câţiva indici:
?     dacă se doreşte un e-readere care să fie mereu la îndemână ar fi de preferat să se aleagă un e-reader cu un ecran de 5-7 inch;
?     ecranul să prezinte tehnologie e-ink, fiind mai odihnitor pentru ochi;
?     rezoluţia ecranului să fie de cel puţin 800x600 pixeli;
?     procesor de cel puţin 600-800 MHz;
?     memoria de 2GB cu card de extindere;
?     greutatea pentru modelele mai mici să fie maximum 200-250g, iar pentru cele mari să nu depăşească 500g;
?     să suporte formatele (PDF, TXT, DOC, RTF, PRC, MOBI, HTML etc.);
?     conectivitate wireless.

Apariţia e-readere-lor cât şi a ebook-urilor, aşa cum am subliniat şi în prima parte a postărilor mele, oferă multe avantaje utilizatorilor, acestea fiind uşor de utilizat, oriunde şi oricând, rapiditate la accesarea informaţiilor de care se are nevoie fără prea multă pierdere de timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu