joi, 19 ianuarie 2012

Opiniile utilizatorilor PlayBook

Parerile clientilor despre calitatile tabletei PlayBook de la BlackBerry sunt impartite. Unii considera ca aceasta este o alegere buna, altii nu o recomanda, ba chiar ii aduc o multime de critici.
Un utilizator afirma faptul ca, datorita profesiei sale, a avut oportunitatea de a incerca o multime de tablete diferite: Xoom, Flyer, PlayBook, iar in prezent detine un iPad2. Cu toate acestea, spune ca pe locul al doilea in topul preferintelor sale se afla PlayBook-ul. Apreciaza rapiditatea tabletei si utilitatea ei, fara telefonul BlackBerry. Acesta recomanda implementarea suportului pentru aplicatiile Android 2.3.

Utilizatorul va trebui sa mai astepte, intrucat cei care doresc accesul pe Android Market trebuie sa solicite introducerea diferitelor aplicatii catre compania RIM, pentru ca acestea sa apara in App World.

Alt client spune ca si-a adus PlayBook-ul de 64GB din SUA si este multumit de tableta cumparata. Considera ca sistemul de operare este usor de folosit, iar tableta functioneaza perfect cand este conectata la un telefon BlackBerry. Acesta recunoaste ca, deocamdata, sunt prea putina aplicatii disponibile, insa asteapta imbunatatiri si spera ca PlayBook-ul va depasi iPad2.

Un utilizator se declara nemultumit, dupa ce a folosit o lunga perioada de timp tableta, gasind-o iritanta. Acesta considera ca ar putea fi imbunatatita calitatea camerei foto, care este destul de saraca in functii, iar zoom-ul este dezastruos.

In contradictie cu criticile aduse mai sus, un client spune ca PlayBook-ul are o camera foto mai buna decat a iPadului, iar aplicatiile si lipsa butonului de 'Home' sunt pe gustul sau. In plus, adauga faptul ca cele doua tablete (PlayBook si iPad2) nu ar trebui comparate, deoarece nu se adreseaza aceluiasi segment de clienti.

Posibilitatea de a deschide mai multe tab-uri, simultan cu urmarirea unui film si greutatea mai mica decat a lui Xoom, au facut ca un detinator de PlayBook sa fie foarte incantat de performantele tabletei sale.

Un alt client propune ca RIM sa se orienteze spre dezvoltarea de produse asupra carora Apple nu detine inca controlul, in locul oferirii de alternative la ceea ce acestia au atins deja performante de neegalat.


In concluzie, parerile despre calitatile PlayBook de la BlackBerry sunt impartite, cu tendinta de a domina cele mai putin bune. Acest lucru poate fi din cauza rigiditatii tabletei de a se conecta la e-mailul utilizatorilor - necesitatea detinerii unui telefon BlackBerry constituie un mare impediment si reduce semnificativ cercul de clienti, aplicatiile mult prea putine oferite publicului (constituit, mai ales din clienti business, care au nevoie de cele mai eficiente mijloace de comunicare si gestionare a informatiilor).

Cu toate acestea, imbunatatirea minusurilor ar face din PlayBook un produs de succes, datorita calitatilor pe care le detine:



  • capacitate mare si foarte mare de stocare a informatiei (16/32/64GB);


  • display-ul rezistent la zgarieturi, cu inalta rezolutie a filmelor si imaginilor;


  • usurinta de navigare intre paginile deschise;


  • posibilitatea derularii simultane a unui film, pagini web si aplicatii;


  • greutatea redusa, portabilitate mare;


  • pretul competitiv si avantajos.

Este posibil ca in viitorul apropiat compania RIM sa lanseze pe piata versiuni superioare tabletei PlayBook si, in acest fel, sa isi creeze o imagine mai buna pe piata, dand dovada de receptivitate la nevoile clientilor si flexibilitate spre imbunatatire caracteristicilor produselor sale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu