joi, 7 iunie 2012

Facebook isi umfla randurile cu "cei mai tineri"


Facebook evrea sa exploreze moduri de a include copii sub varsta de 13 ani ca membrii ai retelei sale social, potrivit Wall Street Journal. In aceste scop, se lucreaza la dezvoltarea unei tehnologii care a putea permite tween-ilor sa fie activi pe site sub supravegherea parintilor.

Miscarea in aceasta directie de catre Facebook - in cazul in care intr-adevar merge pe acest drum - este de inteles. Este de realizat ca exista legiuni de copii sub 13 ani pe Facebook deja, multi cu permisiunea parintilor.

"Multi parinti incalca regulile si permit copiilor sa acceseze Facebook pentru ca nu vor ca acestia sa fie lasati in afara social", a observat April Masini, autorul Ask April.

Desigur, prin numararea oficiala a copiilor ca membrii ai site-ului, Facebook ca putea continua sa indice spre o crestere - foarte important pentru Wall Street, a declarat Mike Poller, directorul de publicitate Poller & Jordan Advertising.

"Facebook trebuie doar sa pastreze mentina cresterea numarului utilizatorilor", a declarat el pentru Times E-Commerce.

Acestea fiind spuse, avantajele unui cont Facebook child-friendly, depases in mod clar riscurile de dezaprobare parentala de la unii utilizatori, sau ca Facebook sa devina un site unde copiii se afla la risc.

"Nu doar adolescentii si persoanele in varsta spun povesti in viata reala, astfel ca miscarea Facebook de a crea Facebook Junior este o miscare ce ofera copiilor din gimnaziu si scoala primara oportunitatea de 'narb' - narrative bits", a spus Mitra Ananda, presedinte al departamentului de comunicare de la Wake Forest University.

"Cu cat cineva are mai multe narb-uri, cu atat capacitatea de a crea identity narratives sau profile este mai mare", a explicat Mitra. "Si cu cat aceasta oportunitate vine mai devreme, cu atat mai mari sunt sansele ca cineva va continua sa faca acest lucru pentru restul vietii lor - ceea ce va oferi sume mari de informatii despre ei lui Facebook."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu