joi, 7 iunie 2012

World of Tanks – WarGaming.net


World of Tanks este un joc de tip MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game), tematic, oferit gratis de Wargaming.net



Jocul este construit pe modelul „Play for Free” cu venituri realizate prin micro-plati sub forma de resurse virtuale in joc(„gold”, „premium tanks”).

World of Tanks plaseaza jucatorii in bataliile celui de-al doilea razboi mondial, iar arsenalul pus la dispozitie include mai mult de 250 de vehicule din SUA, Germania, Rusia, Franta. Are un sistem flexibil de dezvoltare a vehiculelor care permite jucatorilor sa incerce oricare din vehiculele din joc. Jocul in echipa este de tip „capture the flag” si pune fata in fata 2 echipe formate din cate 15 tancuri, fiecare cu specialitati diferite (tancuri usoare, medii, grele, distrugatoare, artilerii autopropulsate). Jocul beneficiaza de un sistem avansat de balansare a echipelor in bataliile aleatoare, astfel incat fiecare tanc din lupta, indiferent de nivel, conteaza in economia jocului.

Modurile de joc sunt variate. Astfel, jucatorii au posibilitatea sa se antreneze alaturi de prieteni, sau sa participe in batalii in care sunt distribuiti aleatoriu, sau chiar sa formeze echipe impreuna cu alti prieteni pentru obtinerea unor rezultate mai bune in urma folosirii tacticii superioare (sau doar in urma folosirii tacticii.)

Conturile „premium” pot fi obtinute cumparand „Gold” direct de pe site-ul WOT. Un cont de 30 de zile premium costa 29.99 US si ofera detinatorului posibilitatea de a castiga experienta si credite duble astfel ca progresul in cadrul ierarhiei de tancuri este mult mai rapid. Chiar daca ai achizitionat un cont premium si ai la dispozitie un arsenal de elita, vei sfarsi repede invins pe campul de batalie daca nu inveti cel mai important lucru: „ Munca in echipa va avea ca rezultat victoria, aproape de fiecare data. Diferenta o face disciplina de fier”

In ciuda marketingului modest, jocul a captat rapid atentia a milioane de amatori ai genului inca de la aparitie (sfarsitul 2010 /inceputul 2011) astfel incat pe 23 ianuarie 2011 jocul obtine recordul Guiness in categoria „Cei mai multi jucatori online in acelasi timp” cu un total de 91 311.

Sunt puse la dispozitia jucatorilor o multitudine de instrumente de personalizare a vehiculelor, astfel incat jucatorii pot afisa pe tancuri slogane personale predefinite sau embleme ale echipelor din care fac parte.

Din 2011 Liga Profesionista de Jocuri a introdus in turneele sale de eSports jocul World of Tanks. Astfel, in ESL Major Series, echipele pot castiga 7500 EU iar in cupele Go4WoT pot castiga 1500 EU in fiecare luna.

In 21 Decembrie 2011, Wargaming.net a anuntat ca numarul de jucatori WoT din toata lumea a depasit 18 milioane

World of Tanks este un joc deosebit, accesibil, pentru care vei sfarsi prin a cheltui ceva bani, desi la inceput nu credeai ca o vei face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu