marți, 19 iunie 2012

6 secrete personale pe care profilul tau Facebook nu ti le tine




Chiar daca esti atent cu privire la securitatea de pe Facebook, foarte puţine profile sunt cu adevărat off-limită, mai ales dacă te-ai imprietenit cu o parte din prietenii tai de-a lungul drumului.
"Deci, ce?" Tu ce crezi? "Nu e nimic pe profilul meu de Facebook de care sa-mi fie...." Dar eşti sigur? Ai putea fi surprins de multitudinea de informatii care se gasesc pe pagina ta de Facebook si care sunt nepotrivite pentru locul tau de munca. Aici sunt doar câteva din lucrurile dezvăluite despre tine, pe care s-ar putea sa nu le fi luat în considerare.
 
1.Vârsta ta
Chiar dacă nu ti-ai folosit vârsta ta reală, atunci când te-ai logat pentru prima oara pe Facebook, este destul de uÅŸor să iti dai seama. MenÅ£iuni despre reuniunea ta de liceu, trupele si cantaretii vostrii favoriti (Dan Balan, Andra, Inna – reuniune, turneu, cineva?) sau o poza din clasa a treia (uita-te la acei clopotei, la suvitele blonde!) cu siguranţă vă vor da de gol. Tu nu ai visat sa iti pui vârsta pe CV-ul tau? asa ca, de ce sa dai sansa unui potential angajator sa te excluda chiar înainte de prima întâlnire?

2. Convingerile tale politice
Oricine cu un bun-simÅ£ ÅŸtie că a vorbi puÅ£in despre politică la locul de muncă este o idee rea, dar oricine daca  ar verifica pagina ta de Facebook, probabil ar putea destul de uÅŸor sa-si dea seama despre convingerile tale. Poate  printr-un singur  “liked” pe pagina de Facebook a unui politician, ai făcut o donaÅ£ie la o campanie politică sau ai semnat o petiÅ£ie on-line. Este foarte greu de prezis mai tarziu, daca aceste informaÅ£ii vor fi restrictionate pe pagina ta de Facebook. Sau mai rau de atat. Chiar vrei cu adevarat ca seful tau sa citeasca postarile verisorilor tai de" legalizare a marijuanei?" Cred că nu.

3. Viaţa ta personala
Ce rost are sa iti pui pe tine un costum puternic la muncă, dacă toată lumea de la birou poate vedea fotografii cu tine în pijamale, în dimineaţa de Crăciun, pe pagina de Facebook? Chiar vrei cu adevarat ca cineva din viata ta profesionala sa stie ca ai castigat 100 de euro în ultimii cinci ani (acele fotografii de nunta pot dezvălui o mulţime), sau ca prietenii tai incearca sa te cupleze cu diferite persoane? Prea multe informaţii cu caracter personal va face pe oricine sa arate mai puţin profesional decat este.

4. Copilăria ta
Da, costumul tau de superman a fost adorabil, dar la varsta de 8 ani. Åži acele fotografii pe care mama ta le tot posteaza despre tine....un copil, într-o cadă cu multa spuma, de asemenea sunt drăguÅ£e. Åži, în timp ce nu este  tocmai un material de ÅŸantaj, nu există nici o îndoială că vor ajuta să submineze eforturile tale de a impune mai mult respect în jurul biroului tau.

5. Convingerile tale religioase
In ceea ce crezi tu si in cine, nu este o treaba niciunei persoane. Dar, asta nu înseamnă că nu poate fi folosit impotriva ta, la un moment dat. Dacă ai dat un  "liked" pe pagina de Facebook a bisericii tale sau ai postat despre următorul B’nai B’rith (Fiii AlianÅ£ei sau Fiii Legământului-evrei sionisti), poate ai dori să te gândesti din nou. S-ar putea ca sa nu fie corect, dar oamenii isi vor pastra si impartasii si altor persoane opiniile lor despre religia ta, chiar dacă iti place sau nu. Asigura-te că ca esti pregatit sa te confrunti cu asa ceva!

 6. Crearea de aliante
Chiar daca tu crezi ca esti un actor bun in politica de birou, altceva spune pagina ta de Facebook, despre adevărul pe cine simpatizezi si pe cine nu. Pur ÅŸi simplu imprietenindu-te cu unii oameni la birou ÅŸi cu altii nu, este suficient pentru a porni pe facebook moara de barfe de  birou. Fii inteligent ÅŸi menÅ£ine prieteniile tale personale numai pentru tine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu