duminică, 17 iunie 2012

Apple a declarat „război termonuclear” contra Google şi are şanse să-l câştige

Înainte de moartea sa, Steve Jobs, fondatorul Apple, a mărturisit lui Walter Isaacson, autorul biografiei sale, că este dispus „să declanşeze un război termonuclear” contra Google din cauza sistemului de operare Android „pentru că acesta este un produs furat”.
După ce biografia lui Steve Jobs a fost publicată, analiştii portalului „Business Insider” l-au intervievat pe Isaacson în încercarea de a obţine mai multe detalii cu privire la acest „război termonuclear”. Tot ce Isaacson a putut răspunde este că Apple va intenta procese asupra patentelor, fapt care ar afecta negativ Google, dar care nu se ridică la nivelul unui „război termonuclear”.

Astăzi, în schimb, avem o imagine mai clară asupra acestui război. Apple chiar a lansat întreg arsenalul termonuclear asupra Google în încercarea de a rade complet această companie de pe faţa pământului. Şi nu este vorba doar de Android ci de însuşi motorul de căutare care stă la originea succesului Google.

Cu toate seriviciile auxiliare oferite, succesul companiei Google depinde de motorul de căutare care-i poartă numele, iar Apple face tot ce-i stă în putinţă cu iOS pentru a reduce importanţa căutării şi a paginilor de internet pe aparatele sale mobile.

Apple Maps

În primul rând, Apple a intrat şi ea pe teritoriul motoarelor de căutare locale prin noua sa aplicaţie de hărţi. Apple a colaborat cu Yelp, unul din principalii rivali ai Google, pentru a îmbunătăţi această aplicaţie. Cu ajutorul Apple Maps, utilizatorii vor avea parte de o căutare eficientă pentru companiile locale.

Astfel de căutări locale sunt extrem de importante pentru Goolge. Dacă Apple va elimina aceste căutări din iPhone, compania va avea un loc mai puţin pentru publicitate precum şi va reduce din importanţa motorului de căutare Google.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu