luni, 18 iunie 2012

Facebook achizitioneaza Face.com



Facebook a achiziţionat Face.com pentru o sumă care nu a fost divulgata iar din aceasta cauza termenii tranzactiei nu au fost încă dezvăluite.
Într-un post pe blogul trustului Face.com, CEO Gil Hirsch a indicat că el şi echipa lui ar trebui să se concentreze pe construirea în produse mobile Facebook.
"La fel ca prietenii nostri de la Facebook, credem că mobilul este o parte esenÅ£ială a vieÅ£ii oamenilor, deoarece atât creează si consumă conÅ£inut cat ÅŸi  împărtăşesc conÅ£inutul cu grafica lor socială. Prin colaborarea directa cu Facebook cat ÅŸi prin fuzionarea cu echipa lor, vom avea mai multe oportunităţi de a construi produse uimitoare, care vor fi utilizate de către consumatori - Asta e tot ce-am vrut să fac. ", a scris Hirsch.
Hirsch nu a mentionat dacă Face.com va fi in curand redirectionat catre Facebook.com. Acesta din urma nu a putut oferi relatii suplimentare intrucat nu a putut fi contactat la acea vreme.
In ultimul timp, mai multe zvonuri au aparut despre faptul ca Facebook ar fi fost în negocieri pentru a achiziţiona Face.com pentru "zeci de milioane de dolari". Un purtător de cuvânt al Facebook a relatat unui tabloid englez, ca se afla intr-un moment în care societatea nu comentează zvonurile aparute.
Face.com gestioneaza deja două aplicaţii de fotografii de pe platforma Facebook, Photo Finder şi Photo Tagger. Compania are, de asemenea, o aplicatie public, pe care a imbunatatit-o tehnic în luna martie pentru a permite celei de a treia aplicatii, de a estima varsta si starea de spirit a persoanelor din fotografii.
Aceasta este prima achizitie majora pe care Facebook a facut-o.
Nu se stie inca, dar se pare ca Facebook ar planui in continuare achizitionarea filtrului de browser Opera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu