joi, 21 iunie 2012

ERP si E-business

De ce e-business? Care sunt avantajele acestui sistem? Raspunsul este simplu:
                                - scaderea costurilor afacerii
                                - accesul mai rapid la piata
                                - relatii mai bune cu clientii.

    Costurile unei afaceri scad prin intrarea acesteia in mediu E-business, prin reducerea activitatilor administrative care se repeta si care ar putea cauza erori, si eliberand astfel resursele ( in speical umane ), pentru a putea fi folosite la activitati cu o valoare adaugata mai mare.
     In ziua de azi toate ramurile industriale au un grad ridicat de competitivitate. Produsele au un timp mai scurt pentru a putea patrunde pe o piata, si o durata de viata mult mai scurta. Reusita intrarii pe o noua piata cere o viteza de reactie ridicata, si un proces de comunicare eficient, intre canalul de distributie si clientul final. Prin e-business toata lumea lucreaza mai eficient, pentru ca au acces mai rapid la informatii mai complete.
      Modulele E-business permit companiilor sa intretina mai bine relatiile cu clientii lor, oferindu-le informatii, in timp real, in legatura cu comenzile lor, cu stocurile companiei, pretul, durata livrarii, precum si istoricul tranzactiilor efectuate. Aceste informatii le permit clientilor sa ia decizii rapide in legatura cu achizitionarea produselor.
     Dat fiind faptul ca sistemele E-business au un rol din ce in ce mai important in afaceri, aceste nu trebuie gandite ca un sistem singular in companie, ci trebuie integrat cu sistemele deja prezente in companie, iar acestea vor fi privite ca un tot unitar.
Sistemele de e-business afecteaza atat procesele de SCM ( supply chain management ), precum achiztii, vanzari, productie, cat si cele financiare. Din acest motiv integrarea completa cu sistemele ERP va duce la cresterea eficientei acestor procese, scazand astfel costurile afacerii.

     In concluzie, piata de ERP se indreapta, cu siguranta, catre aplicatiile web, insa aceasta evolutie reprezinta doar inceputul. Se estimeaza ca numarul acestor afaceri este deja de 10 ori mai mare fata de inceputul  anilor 2000. Evolutia rapida a afacerilor cere o remodelare a sistemelor ERP si integrarea acestea cu noile cerinte de E-business.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu