vineri, 22 iunie 2012

Real Money Auction House pentru Diablo III


Blizzard a lansat pentru Diablo III,  Real Money Auction House, unde item-urile şi gold-ul (moneda din joc) pot fi cumpărate sau vândute pe bani reali.
Jucatorii pot folosi această opţiune numai dacă joaca din regiunea de rezidenţă, setata în contul Battle.net şi în plus trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani.
Real Money Auction House-ul are exact aceeaşi funcţionalitate ca şi Auction House-ul, numai că tranzacţiile se fac pe bani reali. Va exista o limită maxima a sumei pe care vânzătorii pot să o ceară pe ceea ce oferă. În plus va exista şi un comision pentru fiecare tranzacţie, iar acesta va varia în funcţie de obiectul vândut.
Pentru a putea primi banii obţinuţi, jucătorii trebuie să lege contul Battle.net cu cel de Paypal, sau pot să opteze pentru transferul banilor în contul Battle.net şi transformarea lor în credite.
Fiind la început, foarte mulţi jucători caută să facă un ban uşor şi îşi vând obiectele la suprapreţ, iar cei nerăbdatori chiar cumpăra aceste obiecte. În câteva săptămâni cu siguranţă totul se va echilibra, din ce în ce mai mulţi vor începe să vândă, cererea va fi cu mult depăşită, iar preţurile vor scădea dramatic.
Aparent, nimeni nu a cerut vreodata această opţiune, iar multă lume spune că aceasta va diminua mult plăcerea jocului, care ar fi trebuit să fie un loc de relaxare şi distracţie. Însă cine a jucat World of Warcraft ştie care a fost principalul scop al Blizzard. Exista o piaţă neagră în care obiectele sau gold-ul din joc era vândut pe bani reali, prin înţelegerea între jucatori. Iar prin lansarea acestei opţiuni, Blizzard opreşte aceste întâmplări şi scoate şi un mic profit din asta.
Părerile sunt împărţite, dar sunt sigură că Blizzard nu va risca să piardă din jucători şi va gestiona foarte bine orice situaţie ar interveni, inclusiv pe cea în care vor exista oameni care vor încerca să profite ilegal pe această cale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu