luni, 18 iunie 2012

Facebook lanseaza primul pachet de reclame exclusiv pe mobil


 
Facebook a facut primul pas spre a rezolva una din marile lipsuri ce a cauzat ca oferta publica initiala de actiuni sa aiba feed-back dezamagitor, iar preturile curente la bursa sa fie precare.
Recent, Facebook a facut o oferta agentiilor de marketing si advertisment sa cumpere numai reclamele pe mobil fara a fi nevoiti sa le achizitioneze in mod obligatoriu si pe cele de pe PC- urile desktop, asa cum era pana acum.
Facebook aduce reclamele pe mobilReclamele in cauza, introduse in ianuarie , se numesc Sponsored Stories, acesta fiind numele dat de Facebook pentru postarile de la prietenii userilor pe care marketerii le platesc pentru a fi subliniate si evidentiare. Acestea pot aparea direct in news feedul utilizatorilor, nu doar in partea dreapa a paginii, unde sunt majoritatea reclamelor. De asemenea, marketerilor pot alege cum si unde sa posteze reclamele. Astfel, acestea se dovedesc a fi mai eficiente decat cele standard.
Un articol ce sugera ca Facebook ia in considerare publicarea reclamelor pe mobil prin intermediul Sponsored Stories a fost publicat in Finacial Times in februarie. O sursa a dezvaluit faptul ca Facebook planuieste sa incurajeze publicarea link-urilor direct in site deci sa nu mai directioneze userii off-side.
Lansarea publicitatii exclusive pe mobil este un pas promitator pentru Facebook, insa succesul pe termen lung va fi realizabil deca va reusi sa ofere o rata de conversie mai buna decat pe PC desktop.
Aproape jumatate din cei peste 900 milioane de useri acceseaza site-ul prin intemediul aparaturii mobile. Cu cat mai mult acesti useri acceseaza reteaua sociala in versiunea mobila -  de pana acum fara reclame, cu atat mai mult profiturile sunt in pericol de a scadea. Astfel e critic ca Facebook sa elaboreze cat mai multe oferte de reclame pe mobil pentru a genera  venituri comparabile cu versiunea PC desktop.
Ce parere aveti de faptul ca va vor aparea Sponsored Stories in News Feed-ul dumneavoastra? Cum altfel credeti ca Facebook poate genera venituri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu