joi, 6 septembrie 2012

Vodafone RO - Inovatii


Vodafone ofera utilizatorilor de pe litoral acces gratuit la Internet : 

Incepand din luna iulie, utilizatorii terminalelor mobile cu conectivitate Wi-Fi pot testa gratuit, nelimitat, experienta Vodafone si aplicatiile special dezvoltate pentru terminalele mobile, pe plajele din Mamaia si Costinesti, indiferent de reteaua de telefonie mobila utilizata.
Una dintre destinatiile preferate de vacanta pentru turisti este, ca in fiecare an, litoralul. Am decis ca, incepand din aceasta vara, sa facem vacanta mai frumoasa pentru toti utilizatorii de servicii de telefonie mobila, prin optiuni suplimentare de conectivitate la Internet. Astfel, din luna iulie, vom acoperi cele mai importante plaje din Mamaia si Costinesti cu Wi-Fi gratuit, pentru a oferi tuturor utilizatorilor posibilitatea de a testa serviciile Vodafone si de a experimenta variatele aplicatii pentru mobil pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului, disponibile oriunde si oricand, prin reteaua de date a Vodafone Romania”, a declarat Dragos Chivu, director, data marketing, Vodafone Romania.
Pentru inceput, in programul de acoperire Wi-Fi pe litoral, accesul gratuit, nelimitat, la Internet va fi disponibil in Mamaia pe plajele din zona Casino - la piciorul telegondolei, in fata hotelului Savoy, in zona hotelului Junona, pe plaja Vega, in interiorul parcului Aqua Magic, in zona hotelului Neptun, a hotelului Sulina, in fata hotelurilor Flora si Ovidiu - langa pasarela, in zona Melody si zona Camping Nord.
Mai mult, accesul gratuit la Internet prin intermediul Wi-Fi va fi disponibil si in Costinesti, in zona Obelisc, Zece Steaguri, Pizzeria Albert si in fata clubului Tineretului.
Utilizatorii serviciilor Wi-Fi Vodafone vor putea testa mai multe aplicatii gratuite pentru telefoane si tablete, utile pentru orice tip de vacanta. Astfel, acestia pot vedea, in timp real, vremea din tara, cu aplicatia Vodafone Meteo, dezvoltata in colaborare cu Administratia Nationala de Meteorologie. Aplicatia furnizeaza informatii despre temperatura de pe litoral si din intreaga tara, presiune, umezeala si vant, precum si alertele de canicula si de fenomene extreme.
De asemenea, turistii isi pot planifica timpul liber cu ajutorul aplicatiei Sapte Seri powered by Vodafone Mersul Trenurilor powered by Vodafone, aplicatie prin care utilizatorii de smartphone gasesc trenul de care au nevoie si informatiile complete legate de costuri si rute, disponibila pentru terminalele iOS si Android, poate fi de asemenea un bun ajutor pentru turistii care isi planifica un drum cu trenul la mare.

Vodafone permite plata RATB dintr-o aplicatie proprie:

Vodafone, impreuna cu Asociatia Concept Urban, au lansat miercuri aplicatia gratuita Transport Urban powered by Vodafone. Aplicatia include optiunea de planificare a rutelor urbane, utilizand mijloacele de transport public din Bucuresti si Iasi si este compatibila cu sistemele de operare Android, iOS si Windows Phone. In premiera, utilizatorii din Bucuresti isi vor putea plati calatoriile in sistemul de transport public RATB direct din aplicatie.Vodafone lanseaza si aplicatia Mersul Trenurilor powered by Vodafone, construita prin intermediul platformei Appscend, disponibila atat pentru iOS, cat si pentru Android. Aplicatia ofera acces facil la o baza de data permanent actualizata despre circulatia curselor feroviare din tara, cu ajutorul careia utilizatorii vor putea sa gaseasca toate informatiile necesare pentru o calatorie cu trenul in tara.
“Aplicatiile Transport Urban si Mersul Trenurilor, reprezinta doua surse importante de informare in viata de zi cu zi pentru utilizatorii de smartphone-uri din Romania. Lansarea lor pentru mai multe platforme imbogateste lista de aplicatii pe care le-am identificat ca fiind printre cele mai utile din segmentul lor, menite sa simplifice accesul la informatii cu ajutorul internetului pe mobil. In plus, lansam in premiera si optiunea de achizitionare de abonamente zilnice de calatorie RATB direct prin intermediul aplicatiei Transport Urban, tarifabila pe factura sau direct din creditul cartelei Vodafone”, a declarat Ovidiu Paraschivescu, team leader, applications, Vodafone Romania.
Astfel, utilizatorii din Bucuresti vor putea achizitiona un abonament zilnic de calatorie RATB direct din aplicatie, la acelasi pret cu cel platit la punctele de vanzare RATB, fara alte costuri suplimentare. Achizitionarea se face prin accesarea butonului de plata bilete, iar dupa selectarea optiunii „Plateste prin SMS” aplicatia va genera un SMS predefinit cu textul „A” catre numarul 7456. Utilizatorul trebuie doar sa selecteze optiunea de trimitere SMS, iar dupa cateva secunde, acesta va primi confirmarea platii si codul de control alocat. Mesajul trebuie pastrat pana la expirarea valabilitatii abonamentului.
Transport Urban include harta oraselor Bucuresti si Iasi, pe care sunt prezente toate statiile autobuzelor, tramvaielor si troleelor, precum si instrumente de selectare a punctelor de plecare, respectiv de sosire, calcularea rutei optime realizandu-se astfel cu usurinta. In plus, traseele pot fi printate, salvate sau trimise prietenilor. In curand, aplicatia va integra si retelele de transport din Brasov, Timisoara, Constanta si Cluj-Napoca. Atat versiunea pentru mobil, cat si cea web a Transport Urban (www.transporturban.ro), sunt disponibile in limbile romana si engleza.
Vodafone Romania lanseasa prima biblioteca virtuala
Vodafone Romania, in colaborare cu Editura Humanitas, lanseaza prima biblioteca digitala din Romania, care va avea o locatie inedita: o statie de metrou din Capitala.
Pasionatii de lectura vor putea descarca gratuit fascicule din cartile preferate direct pe telefonul mobil sau pe tableta, indiferent de reteaua de telefonie mobila pe care o folosesc. Biblioteca digitala Vodafone va fi localizata la statia de metrou Piata Victoriei (M2) - si va fi disponibila publicului iubitor de carte pana la 31 octombrie 2012.
Odata ajunsi in «Biblioteca digitala Vodafone« de la statia de metrou Piata Victoriei, tot ce trebuie sa faca pasionatii de carte este sa scaneze QR code-ul disponibil pe cotorul cartii preferate, aflate pe unul dintre “rafturile” bibliotecii. Utilizatorii vor fi, astfel, directionati catre un site pe mobil – www.bibliotecapemobil.ro,  de unde vor putea descarca, gratuit, un fascicul din fiecare carte, in format pdf, epub sau audio.
Traficul in cadrul site-ului pe mobil este gratuit pana la 31 octombrie, pentru clientii Vodafone Romania.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu