miercuri, 5 septembrie 2012

looms.ro - concurenţa



Relaţiile dintre agenţii economici pe piaţă, în funcţie de interesele lor, constituie un sistem economic de concurenţă, în care fiecare are libertatea să producă şi să vândă ce doreşte, în condiţiile pe care le consideră favorabile, atâta timp cât este legal. Astfel, sistemul concurenţial reprezintă totalitatea relaţiilor dintre agenţii economici aflaţi în competiţie pe piaţă, în funcţie de interesele lor.
În România nu există un site care să conţină informaţii de interes general, din variate domenii de activitate, care să îndeplinească anumite criterii de interactivitate şi utilitate. Competiţia pentru firmă este reprezentată de site-uri web dedicate anumitor domenii. Plecând de la ideea că ”trigger-ul”/ punctul de atracţie principal pentru looms.ro este zona de evenimente şi timp liber, vom lua în considere ca principali competitori următoarele site-uri: iubescbrasovul.ro, metropotam.ro, vinsieu.ro, dordeduca.ro, diseara.ro, sapteseri.ro.
Site-urile alese au fost selectate după cuvinte cheie în search engine (google) (listate în maxim primele 2 pagini) şi după numărul vizitatorilor unici (conform www.trafic.ro) pe anumite categorii. Plecând de la aceasta, vom lua în considerare ca şi competitori principali următoarele site-uri:
·         Evenimente, divertisment şi timp liber: trilulilu.ro; iubescbrasovul.ro şi metropotam.ro.
·         Sănătate: sfatulmedicului.ro (site creat de medici pentru pacienţi; consultaţii medicale online; informaţii despre afecţiuni şi analize medicale, medici, spitale, farmacii) şi romedic.ro (ghid online de sănătate realizat de către medici, bază de date cu medici şi cabinete medicale, bibliotecă de medicină, forum medical).
·         Informatii utile. Generale: e-informatii.ro (Informaţii utile structurate pe judeţe), info-portal.ro.  

      Raportându-ne la un model ideal al firmei, site-ul www.looms.ro se află peste cele prezentate mai sus, având în vedere raportul dintre volumul de informaţie şi corectitudinea informaţiei. Organizarea şi accesibilitatea constituie un alt important atu în faţa concurenţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu