joi, 6 septembrie 2012

Vodafone RO - Certificari


Certificari Vodafone: ISO 27001, ISO 9001 si ISO 14001

Securitatea datelor clientilor este un element cheie de care tinem cont in furnizarea serviciilor noastre. Pentru a proteja datele clientilor si serviciile furnizate acestora, Vodafone Romania a implementat cele mai bune practici in domeniu, standardizate si recunoscute la nivel international. ISO27001 este cel mai recunoscut standard in ceea ce priveste securitatea informatiilor si sta la baza sistemului de management al securitatii in Vodafone Romania. Spre deosebire de alte standarde, acest standard are o cuprindere mai mare, acoperind atat aspecte de IT cat si aspecte mai putin tehnice referitoare la securitatea fizica si alte aspecte organizationale.
Vodafone Romania a fost prima companie telecom din Romania certificata conform ISO27001 de catre KPMG UK in 2005, certificare reinnoita in 2011. Alaturi de Vodafone Romania, alte piete locale ale Vodafone din Europa au fost intre timp certificate, de exemplu centrele de date (data centers) din Germania (Ratingen), Italia (Milano) si Irlanda (Dublin), demonstrand astfel preocuparea Vodafone la nivel international de a proteja din punct de vedere al securitatii serviciile clientilor sai.
Deoarece telecomunicatiile reprezinta un domeniu competitiv, complex si foarte avansat tehnologic, cu un numar mare de angajati, echipamente, parteneri si produse, a aparut necesitatea mentinerii unui nivel inalt de calitate atat al serviciilor cat si al produselor furnizate printr-un sistem de management al calitatii bine pus la punct. Preocuparea in acest sens este omniprezenta in toate aspectele muncii noastre inca de la inceputul existentei companiei. Oficial, acest lucru a fost certificat conform standardului international ISO 9001 de catre un auditor independent, “Lloyd’s Romania Quality Assurance” (LRQA) inca din iulie 2007, recertificarea avand loc in 2010.
Pentru a demonstra clientilor si intregii comunitati din Romania angajamentul si responsabilitatea companiei noastre in ceea ce priveste protectia mediului, am ales sa implementam si un sistem de management al mediului, sistem ce isi propune ca activitatile ce au un impact asupra mediului sa fie controlate, de ex. consumurile de resurse naturale diminuate, micsorarea cantitatilor de deseuri eliminate si cresterea celor recuperate, diminuarea poluarii, etc. Certificarea Vodafone Romania conform standardului ISO 14001 a fost facuta in septembrie 2008, de asemenea de catre firma “Lloyd’s Romania Quality Assurance”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu