marți, 4 septembrie 2012


Tinerii primesc 10.000 de euro de la stat.

Înscrierile în programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri au început in luna februarie. Acestea se fac on-line. Bugetul alocat programului în acest an este de 21 de milioane lei.

Prin program se intenţioneză oferirea unui sprijin atât financiar (maxim 10.000 de euro ajutor financiar nerambursabil pentru cofinanţarea în proporţie de maxim 50% a unor cheltuieli de investiţii sau de operare, garantarea în limită de maxim 80%, dar nu mai mult de 80.000 de euro, a unor credite), cât şi fiscal (scutirea de la plata contribuţiilor sociale aferente angajatorului, pentru maxim patru angajaţi, pe o perioadă de trei ani), tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, care doresc să înceapă o afacere. Bugetul alocat programului în acest an este de 21 de milioane lei.

În program pot participa solicitanţii care şi-au constituit deja o firmă de tip SRL-D (SRL-Debutant), formă de organizare specifică şi obligatorie acestui program, sau îşi constituie, la Oficiul Registrului Comerţului, o astfel de firmă. Procesul de înmatriculare al firmei este scutit de taxe, toate costurile de  înfiinţare a firmei fiind suportate prin program. Una din condiţiile care trebuie îndeplinite de tinerii care îşi constituie acest tip de firmă (şi care se certifică printr-o declaraţie pe proprie răspundere la înmatriculare) este ca aceştia să nu fi participat anterior (ca acţionar sau asociat) într-o altă întreprindere constituită în Spaţiul Economic European.

Prima încercare la care vor fi supuşi tinerii aspiranţi la susţinerea debutului lor în afaceri va fi realizarea procesului de înscriere on-line. Aceasta se face pe site-ul www.aippimm.ro sau accesând link-ul http://programenationale2012.aippimm.ro  Procedura de înscriere on-line este continuă. După crearea unui cont personalizat de acces, solicitanţii vor trebui să completeze on-line datele de identificare ale firmei de tip SRL-D, elemente descriptive ale afacerii pe care intenţionează să o înceapă, cât şi elemente din planul de afaceri redactat în acest scop. Acceptarea pentru participare în acest program se va face conform principiului "primul venit – primul servit", realizat electronic prin procesul de înscriere on-line, cu condiţia obţinerii unui punctaj de cel puţin 60 de puncte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu