miercuri, 16 mai 2012

Sunt datele dvs. supuse riscului in cloud?


Experti IT, avocati si asiguratori si-au unit fortele pentru a rezolva unele dintre cele mai controversate intrebari in ceea ce priveste cloud computing-ul - cand este sigur a muta datele critice in cloud?

Sunt datele dvs. supuse riscului in cloud?
Un grup de lucru format din experti din cadrul firmelor de avocatura de top, asiguratori si specialisti IT au realizat ceea se se considera a fi prima modalitate sistematica de evaluare a riscurilor cloud computing-ului. 

Cloud Risk Framework a fost creat cu scopul de a ajuta companiile sa compare riscurile trecerii la cloud cu cele de stocare a datelor in-house. 

Fredrik Motzfelkdt, lider de practici de comunicare, media si tehnologie si broker de asigurare, a declarat ca acest cadru va ajuta companiile sa ia decizii mai rationale in ceea ce priveste cloud computing-ul. "Multe dintre motivele pentru care oamenii nu investesc in cloud constau in faptul ca acestia nu inteleg pe deplin riscurile. Acestia nu au comparat, de fapt, riscurile cloud cu cele ale stocarii datelor in house", a declarat acesta. 

Companiile sunt reticente in a stoca date critice ale afacerii in cloud. Un studiu Computerweekly/TechTarget, efectuat la inceputul acestui an, a constatat ca securitatea, fiabilitatea si protejarea datelor companiei au constituit preocupari majore. Insa, in multe dintre cazuri, furnizorii externi de servicii sunt capabili sa pastreze datele mai in siguranta decat un centru de date intern al companiei. 

Companiile care adopta cadrul Cloud Risk vor fi in masura sa demonstreze autoritatilor de reglementare, departamentelor de specialitate, precum si asiguratorilor, faptul ca au evaluat sistematic riscurile cloud computing-ului. 

Grupul de lucru considera ca acest cadru va fi de mare interes pentru companiil mari si departamentele de risc ale acestora. Companiile de dimensiuni mai mici sunt susceptibile de a considera serviciile de securitate oferite de furnizorii cloud mai sofisticate decat cele construite in house. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu