joi, 9 februarie 2012

Aplicatii Android create de romani pentru romani


Sistemul de operare Android ne ofera posibilitatea de a utiliza foarte multe aplicatii majoritatea fiind din alte tari, cu specificatii din alte tari. Asta pana cand, niste conationali s-au gandit ca ar fi timpul sa dezvolte niste aplicatii care sa ne ajute in viata de zi cu zi. Asa au luat nastere si aplicatiile pe care le prezint eu mai jos:

Chestionare Auto

Dupa cum se poate subintelege si din titlul aplicatiei, aceasta nu face altceva decat sa ne ajute sa invatam pentru scoala de soferi. Este destinata celor care nu au timp sa studieze acasa, astfel pot rezolva chestionare si citi legislatia chiar de pe dispozitivele lor Android.  Este numai in limba romana si contine codul rutier, 30 de chestionare care pot avea 0 sau mai multe raspunsuri corecte, are si optiunea de cautare in codul rutier cu ajutorul cuvintelor cheie, si de real folos este caracteristica de tinere minte a ultimului articol de legislatie accesat. Dezvoltatorul este Florin Botis.


  

Verificare RCA

Aceasta aplicatie este foarte utila persoanelor care sunt implicate intr-un accident si nu stiu daca vinovatul are polita de asigurare sau nu. Verificare RCA este o aplicatie foarte usor de folosit, tot ce este nevoie sa faci este sa introduci numarul de inmatriculare al automobilului sau seria caroseriei, aplicatia cautand in baza de date automat valabilitatea politei de asigurare. Aplicatia a fost dezvoltata de Dan Boncioaga.


Feroviar

Feroviar este o aplicatie foarte utila pentru noi deoarece foarte usor se acceseaza si iti gaseste orele la care pleaca trenul pe o anumita ruta, facandu-te sa regreti ca pana acum ai folosit infofer.ro si nu ai descoperit aceasta aplicatie mai devreme. Se refera strict la trenurile din Romania si pentru a nu pierde trenul iti poti planifica din timp in aplicatie ora la care trebuie sa ajungi, poti vedea dinainte cat o sa te coste biletul si cel mai interesant este ca in timpul mersului poti afla cu ce viteza se deplaseaza trenul si locul unde va aflati.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu